Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 16:27

Εμφατική επιστροφή στην τετράδα | Burnley 0-3 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε άνετα με 3-0 της Burnley στο Turf Moor και επέστρεψε στην τετράδα της Premier League πιάνοντας τη Leicester στους 66 βαθμούς, με την ομάδα του Klopp να υπερτερεί των «αλεπούδων» στη διαφορά των τερμάτων μια στροφή πριν το φινάλε.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 23/5 με την Crystal Palace (18:00) στο Anfield για την 38η και τελευταία αγωνιστική της Premier League.



Εμφατικό διπλό και επιστροφή στην τετράδα για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο για τη Liverpool.

Οι Reds πέρασαν νικηφόρα από το Turf Moor, επικρατώντας με άνεση της Burnley (0-3), έπιασαν τη Leicester στην 4η θέση με 66 βαθμούς και… αγκάλιασαν το σεντόνι του Champions League.

Ο Firmino άνοιξε το σκορ με το 9ο γκολ του στο πρωτάθλημα, ο Phillips σκόραρε για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα και ο Oxlade-Chamberlain οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν.

Πλέον, η Liverpool (που έφτασε τις 4 διαδοχικές νίκες) με τρίποντο στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος επί της Crystal Palace (23/5) στο Anfield (με 10.000 κόσμο), θα εξασφαλίσει και επίσημα το εισιτήριο για την είσοδο στους ομίλους του επόμενου Champions League.

Η Liverpool υπερτερεί της Leicester (η οποία την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Tottenham) στη διαφορά τερμάτων (+24 έναντι +20).

Μικρή συμμετοχή στα τελευταία λεπτά για τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος πέρασε στις καθυστερήσεις στη θέση του Mane.

Προβάδισμα πριν το ημίχρονο με γκολ του Firmino

Οι Reds ξεκίνησαν δυνατά και δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση στο 3ο λεπτό, με τον Mane να βρίσκεται σε καλή θέση αλλά να στέλνει άουτ την μπάλα εξ επαφής.

Η Burnley απάντησε στις ευκαιρίες με τον Wood στο 10ο λεπτό, αλλά ο Alisson απέκρουσε. Η Liverpool ανέβασε σταδιακά ρυθμούς μετά και στο 16ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Mane να βρίσκει με τακουνάκι τον Firmino στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Klopp είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφορούσε άνετα την μπάλα, ωστόσο η Burnley έφτασε μια ανάσα από το 1-0 στο 26ο λεπτό, όταν ο Wood βρέθηκε μόνος του με τον Alisson, αλλά το τελείωμά του ήταν άστοχο.

Η Liverpool απάντησε άμεσα, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Στο 29ο λεπτό, ο Salah βρήκε τον Thiago, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Norris αλλά το διαγώνιο σουτ του Ισπανού έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Salah έχασε νέα ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Burnley απείλησε στο 39ο λεπτό με δυνατό σουτ του McNeil, αλλά ο Alisson με εντυπωσιακή επέμβαση απέκρουσε, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Phillips δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από το σημείο του πέναλτι για τη Liverpool.

Οι Reds ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, έψαχναν το γκολ και το πέτυχαν πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 42ο λεπτό, ο Mane βρήκε ωραία στα αριστερά τον Robertson, αυτός έκανε απευθείας τη σέντρα και ο Firmino με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.

Το πρώτο γκολ καριέρας του Phillips «κλείδωσε» το τρίποντο για τους Reds – Το κερασάκι στην τούρτα ο Oxlade-Chamberlain

Η Burnley απείλησε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Alisson να αντιδράει σωστά στο σουτ του Wood και να απομακρύνει τον κίνδυνο στο 46ο λεπτό.

Η Liverpool απάντησε στις ευκαιρίες στο 50ό λεπτό με το σουτ του Salah μέσα από την περιοχή να φεύγει δίπλα από το δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα οι Reds διπλασίασαν τα τέρματά τους.

Ο Mane έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Phillips με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, σημείωσε το 0-2 στο 52ο λεπτό. Αυτό δεν ήταν απλά το πρώτο γκολ με τη φανέλα των Reds για τον Phillips, αλλά γενικά το πρώτο του στην επαγγελματική του καριέρα!

Η Liverpool έριξε στη συνέχεια τους ρυθμούς της, με τη Burnley να ψάχνει το γκολ και να απειλεί στο 64ο λεπτό με τον Brownhill αλλά ο Alisson απέκρουσε, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Phillips έσωσε την ομάδα του καθώς απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή μετά από κεφαλιά του Tarkowski.

Ο Klopp πέρασε στο ματς τον Oxlade-Chamberlain στο 81ο λεπτό και οκτώ λεπτά αργότερα κατάφερε να σκοράρει με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3. Πρώτο γκολ στη σεζόν από τον νεαρό Άγγλο!

Στα τελευταία λεπτά, ο Γερμανός τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι και τον Κώστα Τσιμίκα στη θέση του Mane.

Οι συνθέσεις

Burnley: Norris; Lawton, Tarkowski, Mee, Taylor; Cork, Brownhill, Westwood; Gudmondsson, McNeil, Wood

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, R.Williams, Robertson; Fabinho, Thiago, Wijnaldum (Milner 86′); Salah, Mane (Tsimikas 90+2′), Firmino (Oxlade-Chamberlain 81′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares