Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 19:51

Θριαμβευτικό πέρασμα από το Old Trafford και φουλ για τετράδα | Manchester United 2-4 Liverpool: Match Review

Η Liverpool πέρασε θριαμβευτικά (και με ανατροπή) από το Old Trafford, επικρατώντας με 4-2 της Manchester United στο εξ αναβολής ντέρμπι της Premier League και μείωσε τη διαφορά της στους 4 βαθμούς από την τετράδα, έχοντας και παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 16/5 με τη West Brom (18:30) στο Hawthorns για την 36η αγωνιστική της Premier League.

Αυτή, ναι, ήταν κανονική Liverpool. Και επανεμφανίστηκε στην κρισιμότερη καμπή της σεζόν.

Η ομάδα του Klopp, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της μέσα στη σεζόν, πέρασε εμφατικά από το Old Trafford, και θριάμβευσε στο εξ αναβολής ντέρμπι για την 34η αγωνιστική κόντρα στη Manchester United (2-4).

Οι Reds βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Fernandes (0-1), αλλά έκαναν την ανατροπή πριν τη λήξη του ημιχρόνου με γκολ από τους Jota και Firmino (1-2). Ο Bobby σκόραρε ξανά στην έναρξη του δευτέρου μέρους (1-3), ο Rashford (2-3) μείωσε προσωρινά και ο Salah έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για μια τεράστια νίκη (2-4).

Έτσι, η Liverpool ανέβηκε στην 5η θέση με 60 βαθμούς και βρίσκεται στο -6 από την τετράδα, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο. Αυτή, μάλιστα, ήταν και η πρώτη εκτός έδρας νίκη της Liverpool επί της United από το 2014.

Αν η ομάδα του Klopp κάνει το 3/3 μέχρι το τέλος, θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Τα τρία τελευταία ματς της Liverpool:

West Brom εκτός έδρας (16/5)
Burnley εκτός έδρας (19/5)
Crystal Palace εντός έδρας (23/5)

Ατυχία στο ξεκίνημα, ανατροπή πριν το ημίχρονο

Ο Klopp επέλεξε ξανά το δίδυμο Phillips-R. Williams στο κέντρο της άμυνας, ενώ παρέταξε την επιθετική τριπλέτα με τους Salah-Firmino-Jota, αφήνοντας τον Mane στον πάγκο.

Η United ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς και λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα στο 5ο λεπτό. Ο Alisson έκανε λάθος μέσα στην περιοχή, ο Cavani αιφνιδιάστηκε και προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία.

Η ομάδα του Solskjaer κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 10ο λεπτό με τυχερό τρόπο. Ο Fernandes βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ και ο Phillips έβαλε το πόδι του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Παρότι ο αμυντικός της Liverpool άλλαξε εντελώς την πορεία της μπάλας, το γκολ πιστώθηκε στον Fernandes.

Οι Reds ανέβασαν την απόδοσή τους, έφτασαν στο 60% κατοχή της μπάλας και έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 23ο λεπτό. Ο Alexander-Arnold βρήκε τον Jota στην περιοχή, αλλά ο Henderson βγήκε εγκαίρως και απομάκρυνε.

Στο 27ο λεπτό, ο Taylor έδωσε πέναλτι στη Liverpool μετά από μαρκάρισμα του Bailly στον Phillips, ωστόσο η φάση εξετάστηκε στο VAR και ο Άγγλος διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του, έχοντας τσεκάρει πρώτα το μόνιτορ.

Η United πίεζε ψηλά και δυσκόλευε τη Liverpool στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, η οποία παρότι κυκλοφορούσε περισσότερο την μπάλα δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Jota έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα στο 33ο λεπτό, επιχειρώντας ένα εντυπωσιακό βολέ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Henderson δήλωσε παρών και έδιωξε σε κόρνερ. Από αυτό το κόρνερ, όμως, ήρθε και η ισοφάριση.

Οι αμυντικοί της Manchester δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, ο Phillips που είχε προωθηθεί, έκανε τη σέντρα-σουτ μέσα από την περιοχή και ο Jota με τακουνάκι σκόραρε για το 1-1 στο 34ο λεπτό.

Η Liverpool έψαχνε την ανατροπή πριν λήξει το πρώτο μέρος. Και την πέτυχε. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Alexander-Arnold, ο Firmino με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Henderson για το 1-2 στις καθυστερήσεις.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου επιθετικού στο πρωτάθλημα μετά τις 29 Ιανουαρίου.

Σκόραρε ξανά ο Firmino και ο Salah έβαλε το κερασάκι στην τούρτα

Όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο η Liverpool. Με γκολ.

Στο 47ο λεπτό, ο Lindelof έχασε την μπάλα μετά από πίεση του Jota, η μπάλα πήγε στον Alexander-Arnold που έκανε σουτ αλλά απέκρουσε ο Henderson και στη συνέχεια ο Firmino πήρε από κοντά το ριμπάουντ κάνοντας το 1-3.

Η ομάδα του Klopp δεν σταμάτησε την πίεση. Έψαχνε και τέταρτο γκολ, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών.

Στο 59ο λεπτό, Salah-Firmino συνεργάστηκαν, με τον Βραζιλιάνο να βγάζει από τα αριστερά στον Jota, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Henderson αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς σημάδεψε το δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Salah βρήκε τον Alexander-Arnold από τα αριστερά, ο νεαρός έκανε το σουτ αλλά ο Henderson απέκρουσε.

Κόντρα στη ροή του ματς και χωρίς να έχει απειλήσει στο δεύτερο μέρος, η United βρήκε τρόπο να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Μετά από οργανωμένη επίθεση των «κόκκινων διαβόλων», ο Cavani βρήκε κάθετα τον Rashford, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Alisson μειώνοντας σε 2-3 στο 68ο λεπτό.

Στο 70ό λεπτό η United άγγιξε την ισοφάριση, με τον Greenwood να επιχειρεί το πλασέ από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Phillips ήταν στην κατάλληλη θέση και απομάκρυνε την μπάλα, προτάσσοντας το δεξί του πόδι σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Η ομάδα του Solskjaer απείλησε με το φάουλ του Fernades να φεύγει πάνω από το δοκάρι του Alisson στο 79ο λεπτό και λίγο αργότερα η Liverpool σφράγισε και τυπικά τη νίκη.

Ο Fabinho ανέκοψε την επίθεση της United και ο Curtis Jones έβγαλε σε αντεπίθεση τη Liverpool, βρίσκοντας υπέροχα τον Salah στον κενό χώρο, με τον Αιγύπτιο να πατάει στην περιοχή και με ιδανικό πλασέ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-4 στη 200ή συμμετοχή του με τη φανέλα των Reds!

30ό γκολ στη σεζόν και 21ο στο πρωτάθλημα για τον Salah, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ στην Premier League μαζί με τον Harry Kane (21).

Οι συνθέσεις

Manchester United: Henderson; Wan-Bissaka, Bailly (Matic 86′), Lindelof, Shaw; McTominay, Fred (Greenwood 63′); Pogba, Fernandes, Rashford; Cavani

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, R.Williams, Robertson; Fabinho, Thiago, Wijnaldum (Jones 73′); Salah (N.Williams 90+2′), Jota (Mane 73′), Firmino

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares