Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 14:34

Επέστρεψε στις νίκες και έμεινε ζωντανή για τετράδα | Liverpool 2-0 Southampton: Match Review

Η Liverpool επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 της Southampton στο Anfield και ανέβηκε στην 6η θέση της Premier League με 57 βαθμούς. Στο -6 από την τετράδα με παιχνίδι λιγότερο η ομάδα του Klopp.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Πέμπτη 13/5 με τη Manchester United (18:30) στο Old Trafford για την εξ αναβολής 34η αγωνιστική της Premier League.

Μετά από δύο σερί ισοπαλίες, η Liverpool επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Η ομάδα του Klopp επικράτησε με 2-0 της Southampton στο Anfield για την 35η αγωνιστική της Premier League, πετυχαίνοντας έτσι μια σημαντική νίκη στην προσπάθειά της να τερματίσει στην πρώτη τετράδα.

Ο Mane με το 9ο γκολ του στη φετινή Premier League έδωσε το προβάδισμα στους Reds, ενώ ο Thiago σκόραρε για πρώτη φορά με την κόκκινη φανέλα για το 2-0. Καθοριστικός και ο Alisson, ο οποίος με σημαντικές αποκρούσεις κράτησε το clean sheet.

Έτσι, η Liverpool ανέβηκε στην 6η θέση με 57 βαθμούς και βρίσκεται στο -6 από την τετράδα, έχοντας παιχνίδι λιγότερο (αυτό κόντρα στη Manchester United).

Τα τέσσερα τελευταία ματς της Liverpool:

Manchester United εκτός έδρας (13/5 – εξ αναβολής)
West Brom εκτός έδρας (16/5)
Burnley εκτός έδρας (19/5)
Crystal Palace εντός έδρας (23/5)

Ο Mane έβαλε σε θέση οδηγού τη Liverpool

Με τον Jota αλλά και τον Rhys Williams να επιστρέφουν στο βασικό σχήμα, οι Reds ξεκίνησαν πολύ δυνατά και έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 10ο λεπτό με τον Mane να αστοχεί μέσα από την περιοχή.

Στο 19ο λεπτό, ο Salah έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Forster να αποκρούει, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Phillips μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η Liverpool ανέβασε ρυθμούς και έχασε δύο νέες μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Στο 25ο λεπτό ο Forster σταμάτησε τον Jota που σούταρε μέσα από την περιοχή και ένα λεπτό αργότερα, ο Wijnaldum σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι.

Οι «Saints» βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ στο 30ο λεπτό, αλλά ο Alisson δήλωσε παρών και απέκρουσε τόσο την προσπάθεια του Adams όσο και αυτή του Redmond στη συνέχεια.

Μόλις 46 δευτερόλεπτα μετά από αυτή την απόκρουση, η Liverpool βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Salah έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Mane με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 1-0 στο 31o λεπτό.

Ο Thiago «κλείδωσε» τη νίκη με το πρώτο του γκολ

Η ομάδα του Klopp μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη και απείλησε στο 49′ με τον Jota να σουτάρει από πλάγια θέση και να αναγκάζει τον Forster να διώξει σε κόρνερ.

Οι φάσεις μειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Southamptoon να χάνει ευκαιρία στο 71ο λεπτό, με τον Alisson να αποκρούει το σουτ του Diallo.

Η Liverpool δεν σταμάτησε να πιέζει και έχασε νέα ευκαιρία στο 78ο λεπτό με τον Jota, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Mane σκόραρε αλλά το γκολ του Σενεγαλέζου ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 90ό λεπτό οι Reds «κλείδωσαν» την υπόθεση νίκη με τον Firmino (που είχε περάσει στη θέση του Jota) να βρίσκει τον Thiago και αυτός με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή να διαμορφώνει το τελικό 2-0, με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Liverpool.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, R.Williams, Phillips, Robertson; Fabinho, Thiago, Wijnaldum; Salah (Oxlade-Chamberlain 87′), Mane (Jones 90+2′), Jota (Firmino 79′)

Southampton: Forster; Walker-Peters, Bednarek, Vestegaard, Stephens; Tella (Diallo 66′), Ward-Prowse, Armstrong, Redmond; Walcott (Obafemi 66′), Adams (Djenepo 79′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares