Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021 02:01

Αναβιώνει το 2012: Η Τσέλσι στον τελικό του Champions League

Η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Ρεάλ Μαδρίτης χάρη σε γκολ των Τίμο Βέρνερ και Μέισον Μάουντ και με συνολικό σκορ 3-1 προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στις 29 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.

Αγγλικός εμφύλιος στον τελικό του Champions League!

Η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στη ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ» και με συνολικό σκορ 3-1 πήρε θριαμβευτικά την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Champions League, εκεί όπου θα βρει απέναντι την Μάντσεστερ Σίτι στις 29 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη. Για δεύτερη σερί χρονιά ο Τόμας Τούχελ περνάει στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Λονδρέζοι ήταν καλύτεροι από τους Μαδριλένους, έχασαν πολλές ευκαιρίες και χάρη σε τέρματα των Τίμο Βέρνερ και Μέισον Μάουντ έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη, που σημαίνει την πρώτη επιστροφή της Τσέλσι σε τελικό Champions League μετά το 2012.

Η Ρεάλ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 11′ με τον Κρόος να επιχειρεί το σουτ έξω από την περιοχή και τον Μεντίο να μπλοκάρει σταθερά. Η Τσέλσι απάντησε στις ευκαιρίες ένα λεπτό αργότερα. Ο Ρούντιγκερ έκανε το σουτ, ο Κουρτουά έδιωξε και στη συνέχεια ο Βέλγος τερματοφύλακας απομάκρυνε και την προσπάθεια του Μάουντ από τα αριστερά.

Ο Μεντί πρωταγωνίστησε για τους «μπλε» στο πρώτο μέρος, καταφέρνοντας να κρατήσει το μηδέν σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Σενεγαλέζος σταμάτησε τους Μόντριτς (17′) και Μπενζεμά (26′), ενώ στο 18′ ο Βέρνερ σκόραρε για την Τσέλσι, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε καθώς ο Γερμανός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η ομάδα του Τούχελ ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Στο 26′, ο Μάουντ βρέθηκε στην περιοχή και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, με τον Βέρνερ να παίρνει το ριμπάουντ και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το 4ο φετινό γκολ του στο Champions League και 12ο συνολικά στη σεζόν.

Οι «μερέγχες» προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν μεγάλη ευκαιρία για να φτάσουν στην ισοφάριση στο 35′, όταν ο Μπενζεμά έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά ο Μεντί με τρομερή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι πατούσαν καλύτερα από τους Μαδριλένους και έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τον Κουρτουά να κρατάει το σκορ στο 1-0 και να σώζει σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα του.

Ο Χάβερτζ σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι στο 47′ και στο 52′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσίλγουελ, ο Τιάγκο Σίλβα έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά.

Η πίεση της Τσέλσι δεν είχε σταματημό. Ο Μάουντ δεν μπόρεσε να βρει στόχο στο 53′, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Ζορζίνιο βρήκε κάθετα τον Χάβερτζ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Κουρτουά αλλά ο Βέλγος έδιωξε με το πόδι.

Ο Αζάρ απείλησε για τη Ρεάλ στο 64′, με τον Μεντί να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει. Η ομάδα του Τούχελ έβγαινε ταχύτατα σε αντεπιθέσεις και έχασε ευκαιρία για το δεύτερο γκολ με τον Καντέ στο 66′. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για την Τσέλσι, με την κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα στο 73′ να περνάει πάνω από την εστία του Κουρτουά, ενώ το σουτ του Πούλισικ στο 81′ πέρασε ελάχιστα έξω.

Οι Λονδρέζοι «κλείδωσαν» την πρόκριση στο 85′, με τον Καντέ να βρίσκει στα δεξιά της περιοχής τον Πούλισικ, ο οποίος έκανε το γύρισμα στον Μάουντ κι αυτός με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, δίνοντας τη μεγάλη πρόκριση στην Τσέλσι.

Τσέλσι: Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα (88’ Τζέιμς), Τσίλγουελ, Καντέ, Ζορζίνιο, Χάβερτς (90+4′ Ζιρού), Μάουντ (89’ Ζιγές), Βέρνερ (67’ Πούλισικ)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Μεντί (63’ Ασένσιο), Ράμος, Έντερ Μιλιτάο, Νάτσο, Κασεμίρο (76’ Ροδρίγο), Μόντριτς, Κρόος, Βινίσιους (63’ Βαλβέρδε), Αζάρ (89’ Μαριάνο Ντίαθ), Μπενζεμά

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares