Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 20:14

Ήταν καλύτερη αλλά αποχαιρέτησε το Champions League | Liverpool 0-0 Real Madrid: Match Review

H Liverpool ήταν ανώτερη από τη Real Madrid στη ρεβάνς του Anfield, αλλά έμεινε στο 0-0 και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου ματς, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League, με την ομάδα του Zidane να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, τη Δευτέρα 19/4 με τη Leeds (22:00) στο Elland Road για την 32η αγωνιστική της Premier League.

Ο Klopp γνώριζε πως η ομάδα του καλούταν να κάνει μεγάλη ανατροπή απέναντι στη Real μετά το 3-1 του πρώτου προημιτελικού. Γνώριζε πως η ομάδα του είχε δύσκολο έργο. Δεν έχασε την πίστη του, την μετέδωσε στους παίκτες του, αλλά η ζημιά είχε γίνει στο πρώτο ματς.

Η Liverpool παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη στη ρεβάνς του Anfield σε σχέση με το πρώτο ματς, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, μένοντας στο 0-0 και έτσι αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Champions League από τη Real Madrid.

Οι Reds ήταν καλύτεροι από τους Μαδριλένους σε όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την ανωτερότητά τους στο γήπεδο λόγω της αστοχίας τους και των επεμβάσεων του Courtois που κράτησε το μηδέν για την ομάδα του Zidane.

Τρομερή πίεση και τρομερές ευκαιρίες από το ξεκίνημα

Ο Klopp παρέταξε την ομάδα του με τον Milner στη μεσαία γραμμή, αφήνοντας στον πάγκο τους Thiago και Jota, με την κλασική τριπλέτα Salah-Firmino-Mane στην επίθεση.

Η Liverpool ξεκίνησε με εμφανή διάθεση να πιέσει και να βρει το γρήγορο γκολ, κάτι που λίγο έλειψε να γίνει πολύ νωρίς. Μόλις στο 2ο λεπτό, μετά από ψηλή μπαλιά του Kabak, ο Mane βρήκε τον Salah στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Αιγύπτιος σούταρε πάνω στον Courtois.

Οι Reds πραγματοποίησαν εξαιρετικό ξεκίνημα, ήταν τρομερά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 11ο λεπτό έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία με τον Milner να κάνει το σουτ και τον Courtois να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Από την πλευρά τους, οι Μαδριλένοι δημιούργησαν την πρώτη τους φάση στο 20ό λεπτό. Ο Phillips έχασε την μπάλα, ο Benzema μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ και σημάδεψε το δοκάρι (με παρέμβαση του Kabak).

Μετά το πρώτο 20λεπτο, η Real κατάφερε να ηρεμήσει κάπως τον ρυθμό του παιχνιδιού, φρενάροντας έτσι τον δυναμισμό της Liverpool. Οι Reds πάντως είχαν άλλες δύο ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ πριν την ανάπαυλα.

Στο 41ο λεπτό, ο Mane βρήκε τον Salah μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του Αιγύπτιου έφυγε ψηλά, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Alexander-Arnold βρήκε αμαρκάριστο τον Wijnaldum στην περιοχή αλλά και αυτό το σουτ έφυγε άουτ.

Δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ

Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Liverpool έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ και στο 46ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να το πετύχει. Ο Alexander-Arnold έκανε ωραία σέντρα με το εξωτερικό βρίσκοντας τον Firmino στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ από τα δεξιά αλλά ο Courtois αντέδρασε σωστά και απέκρουσε.

Η Real απείλησε στο 66ο λεπτό με τον Vinicius πρώτα και στη συνέχεια τον Benzema να βρίσκονται απέναντι στον Alisson, αλλά ο Βραζιλιάνος βγήκε έγκαιρα και έσωσε τη φάση.

Η Liverpool συνέχισε να πιέζει, χάνοντας ευκαιρία στο 68ο λεπτό με τον Firmino στην καρδιά της περιοχής να σουτάρει πάνω στον Militao, ενώ δύο λεπτά αργότερα και το σουτ του Jota από τα αριστερά κόντραρε στον αμυντικό της Real και κατέληξε κόρνερ.

Μετά από εκείνο το διάστημα πίεσης η απόδοση της Liverpool έπεσε. Ήταν φανερό ότι οι παίκτες της άρχισαν να κουράζονται και να μη βρίσκουν τις κατάλληλες λύσεις.

Η Real απείλησε στο 81ο λεπτό με την κεφαλιά του Benzema να φεύγει πάνω από το δοκάρι του Alisson, ενώ ο Courtois έκανε ακόμη μια απόκρουση στις καθυστερήσεις σε πλασέ του Salah από τα δεξιά στην περιοχή.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η Liverpool προσπάθησε από νωρίς να πετύχει ένα γρήγορο γκολ ώστε να ελπίζει στην πρόκριση αλλά έμεινε στο μηδέν και αποχαιρέτησε τη φετινή διοργάνωση.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak (Thiago 60′), Robertson; Fabinho, Milner (Jota 60′), Wijnaldum; Salah, Mane (Shaqiri 82′), Firmino (Oxlade-Chamberlain 82′)

Real Madrid: Courtois; Valverde, Militao, Nacho, Mendy; Casemiro, Kroos (Odriozola 72′), Modric; Asensio (Isco 82′), Vinicius Jr (Rodrygo 72′), Benzema

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares