Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 16:57

Στα ημιτελικά του Australian Open ο Τσιτσιπάς με μυθική ανατροπή κόντρα στον Ναδάλ

Τι να πούμε και να γράψουμε μετά από αυτό που κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, παίζοντας με φοβερή ποιοτητα και τεράστια θέληση κατάφερε αυτό που μέχρι σήμερα έμοιαζε αδύνατο: να ανατρέψει το 0-2 σετ του Ράφαελ Ναδάλ και να κερδίσει στα 5 σετ τον σπουδαιότερο μαχητή στην ιστορία του αθλήματος, παίρνοντας μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open.

Ο Στέφανος, μετά από μια φοβερή μάχη που διήρκησε 4 ώρες στη Rod Laver Arena, επικράτησε 3-6, 2-6, 7-6(4), 6-4, 7-5 του 34χρονου Ισπανού και σφράγισε τον σπουδαίο ημιτελικό της Παρασκευής κόντρα στον αήττητο, εδώ και πέντε μήνες, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από δύο αναιμικά πρώτα σετ, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και όχι απλά κοίταξε στα μάτια τον καταξιωμένο αντίπαλό του αλλά έδειχνε πιο σίγουρος, πιο δυνατός και πιο γρήγορος από τον σπουδαίο Ισπανό, κερδίζοντάς τον πανάξια για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγούσε στα ημιτελικά.

Με φοβερή κίνηση στο court και γενναίες επιλογές σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο αλύγιστος Τσιτσιπάς “ψαλίδιζε” σιγά-σιγά το μεγάλο προβάδισμα του Ναδάλ και με εντυπωσιακό τένις ανάγκασε τον 20 φορές Grand Slammer, να υποκλιθεί στο μεγαλείο του.

 

 

“Είμαι άφωνος, δεν έχω λόγια για να περιγράψω τι συνέβη μόλις στο γήπεδο. Είναι απίστευτο το συναίσθημα” είπε ο αποσβολωμένος Τσιτσιπάς αμέσως μετά, αδυνατώντας να κατανοήσει τι είχε, μόλις, καταφέρει…

 

 

Τα δύο πρώτα σετ του τελευταίου προημιτελικού, ανήκαν ολοκληρωτικά στον Ναδάλ κι αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερο τον άθλο του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο πολύπειρος Ισπανός, ήταν αλάνθαστος στο ξεκίνημα του αγώνα και περίμενε υπομονετικά τις ευκαιρίες του τις οποίες εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο για να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση στο 6-3, 6-2 μετά από 1 ώρα και 20 λεπτά παιχνιδιού.

Η συνέχεια, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική. Από το ξεκίνημα του 3ου σετ ο Τσιτσιπάς ανέβασε απότομα την απόδοσή του, περιόρισε στο ελάχιστο τα αβίαστα λάθη και πίεσε πιο έξυπνα τον αντίπαλό του, αναγκάζοντας σε περισσότερα τρεξίματα τον Ναδάλ και σε πιο πολλά λάθη.

Μπορεί να μην έφτανε σε ευκαιρία για break, ωστόσο ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε 2-3 ασυνήθιστα λάθη από τον Ράφαελ Ναδάλ στο tie break του 3ου σετ και αφού μείωσε σε 2-1 σετ, ξεκίνησε την φοβερή αντεπίθεση στον προημιτελικό.

Από κει και πέρα, συνεχίστηκε μια σκληρή μάχη σώμα με σώμα, με τον Τσιτσιπά να διατηρεί το υψηλότερο επίπεδο τένις που έχει παρουσιάσει ποτέ, έχοντας απέναντί του έναν αμήχανο Ναδάλ που προσπαθούσε να πιέσει αλλά δεν μπορούσε.

Το break στο 9ο game του 4ου σετ (5-4), έδωσε στον Στέφανο την ευκαιρία να σερβίρει για την ισοφάριση όπως και έκανε.

Ο Ναδάλ έμοιαζε πολύ κουρασμένος και η ταχύτητα στα πόδια του Ισπανού, ολοένα και μειωνόταν. Αντίθετα, ο Στέφανος έσφιζε από ζωή και ενέργεια, χτυπώντας με δύναμη τα grounstrokes από τη βασική γραμμή.

Περιμένοντας υπομονετικά την ευκαιρία του, αυτή ήρθε στο 11ο game του 5ου σετ όπου ο Τσιτσιπάς “έσπασε” με μηδέν τον Ναδάλ και στη συνέχεια αφού διατήρησε τη ψυχραιμία του, ολοκλήρωσε την επική ανατροπή, σφραγίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Ο Τσιτσιπάς έγινε ο 3ος τενίστας που επιστρέφει από 0-2 στα σετ και κερδίζει τον Ναδάλ και μένει να προετοιμαστεί για το μεγάλο ντέρμπι με τον Μεντβέντεφ την Παρασκευή στη Μελβούρνη.

Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ θα αναμετρηθουν για 7η φορά, με τον Ρώσο να προηγείται 5-1 στις νίκες.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Πηγή: tennis24.gr

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares