Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 12:08

Λάθη, συντριβή και… παράδοση-παραλαβή | Liverpool 1-4 Manchester City: Match Review

Η Liverpool γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 στο Anfield από τη Manchester City και δείχνει πως δύσκολα θα διεκδικήσει τον φετινό τίτλο, καθώς έμεινε στο -10 από την κορυφή. Μοιραίος ο Alisson με δύο σοβαρά λάθη, ντεμπούτο του Τσιμίκα στην Premier League.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 13/2 με τη Leicester (14:30) στο King Power Stadium για την 24η αγωνιστική της Premier League.

Οι Reds δείχνουν πως δεν μπορούν να φανούν αρκετά ανταγωνιστικοί φέτος. Ιδίως απέναντι στην ομάδα του Pep Guardiola.

Η Liverpool ηττήθηκε με 4-1 στο Anfield από τη Manchester City στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Premier League, βρίσκεται πλέον στο -10 από την κορυφή, μένοντας στην 4η θέση με 40 βαθμούς.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Liverpool από τη City στο Anfield από το 2003, ενώ οι Reds χάνουν παιχνίδι πρωταθλήματος για 3η συνεχόμενη φορά στην έδρα τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 1963.

Η ομάδα του Guardiola προηγήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Gundogan, ο Salah ισοφάρισε αλλά στη συνέχεια δύο τραγικά λάθη του Alisson έδωσαν στους Citizens το πάνω χέρι.

Η City ήταν καταιγιστική και πήρε εκ νέου προβάδισμα με το δεύτερο γκολ του Gundogan, ενώ Sterling και Foden υπέγραψαν τη 14η διαδοχική νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις και την διατήρησαν στην 1η θέση με 50 βαθμούς (με παιχνίδι λιγότερο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 85ο λεπτό πέρασε στο ματς ο Κώστας Τσιμίκας, πραγματοποιώντας έτσι το ντεμπούτο του στην Premier League.

Δύο ευκαιρίες η Liverpool – Έχασε πέναλτι η City

Η City πήρε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια φάση. Από την άλλη, η Liverpool ανέβασε ρυθμούς μετά το 20λεπτο και απείλησε δύο φορές σε λίγα λεπτά χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 24ο λεπτό. Ο Alexander-Arnold έκανε τη σέντρα από τα δεξιά βρίσκοντας τον Mane στην περιοχή, με τον Σενεγαλέζο να κάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ederson.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Firmino έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Ederson έδιωξε σε κόρνερ.

Παρότι οι Reds είχαν πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, οι Citizens ήταν εκείνοι που έχασαν τρομερή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ.

Ο Fabinho ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Sterling, ο Oliver έδειξε το πέναλτι αλλά ο Gundogan έστειλε την μπάλα ψηλά και δεν κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του στο 38ο λεπτό.

Τα απίστευτα λάθη του Alisson έφεραν την κατάρρευση…

Η City μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49ο λεπτό, ο Gundogan πήρε… εκδίκηση για το χαμένο του πέναλτι στο πρώτο μέρος.

Ο Foden βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το συρτό σουτ, με τον Alisson να αποκρούει, αλλά στη συνέχεια ο Gundogan πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 0-1.

Η Liverpool έβγαλε άμεσα αντίδραση. Στο 58ο λεπτό, ο Jones έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει έξω από το αριστερό δοκάρι του Ederson, αλλά λίγα λεπτά αργότερα οι Reds έφτασαν στην ισοφάριση.

Ο Salah έκλεψε την μπάλα από τον Dias, εκείνος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και ο Oliver έδωσε το πέναλτι. Ο Αιγύπτιος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Ederson κάνοντας το 1-1 στο 63ο λεπτό, πετυχαίνοντας το 16ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, αντί η Liverpool να εκμεταλλευτεί το momentum της, όλα στράβωσαν στη συνέχεια και η βραδιά εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Στο 71ο λεπτό, ο Stones σκόραρε από κοντά μετά από σέντρα του Foden αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά δύο λεπτά αργότερα η City πήρε εκ νέου το προβάδισμα.

Ο Alisson δεν υπολόγισε σωστά και έστειλε την μπάλα στον Foden, αυτός με εξαιρετική ενέργεια απέφυγε τους αμυντικούς της Liverpool και έδωσε έτοιμο γκολ στον Gudogan, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-2 στο 73ο λεπτό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έκανε άλλο ένα σοβαρό λάθος μόλις τρία λεπτά αργότερα που έφερε το τρίτο γκολ της City.

Ο Alisson πιέστηκε, κόλλησε το μυαλό του και έκανε λάθος πάσα μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον Silva να παίρνει την μπάλα και με τρομερή ασίστ έδωσε στον Sterling που έκανε σε κενό τέρμα το 1-3 στο 76ο λεπτό.

Το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Guardiola έβαλε ο Foden με ένα εκπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή, νικώντας ξανά τον Alisson για το 1-4 στο 83ο λεπτό.

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει μέχρι το φινάλε. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει κανείς ήταν η είσοδος του Κώστα Τσιμίκας στο 85ο λεπτό, ο οποίος αγωνίστηκε ελάχιστα λεπτά ενώ το αποτέλεσμα είχε κριθεί, κάνοντας έτσι το ντεμπούτο του με τη Liverpool στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Fabinho, Henderson, Robertson (Τσιμίκας 85′); Wijnaldum, Thiago (Shaqiri 68′), Jones (Milner 68′); Salah, Mane, Firmino

Manchester City: Ederson; Cancelo, Dias, Stones, Zinchenko; Rodrigo, Gundogan, Bernardo; Mahrez (Jesus 72′) , Foden, Sterling

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares