Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 12:17

Την πλήγωσε ο πρώην | Southampton 1-0 Liverpool: Match Review

Η Liverpool δεν ήταν πειστική ούτε απέναντι στη Southampton, γνωρίζοντας την ήττα (1-0) στο St Mary’s Stadium από γκολ του Ings και παρέμεινε στους 33 βαθμούς, όσους έχει και η Manchester United (με παιχνίδι λιγότερο). Τρίτο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη στην Premier League για τους Reds.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Παρασκευή 8/1 με την Aston Villa (21:45) στο Villa Park για τον 3ο Γύρο του FA Cup.


Με μια (σχετικά) απρόσμενη ήττα ξεκίνησε το 2021 για την ομάδα του Klopp.

Η Liverpool συνέχισε τις προβληματικές της εμφανίσεις και ηττήθηκε εκτός έδρας με 1-0 από τη Southampton στο πρώτο της ματς για το 2021. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι έμελλε να το πετύχει ο πρώην παίκτης της, Danny Ings, ο οποίος δεν το πανηγύρισε.

Οι Reds είχαν την κατοχή της μπάλας, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά έλειψε η εκρηκτικότητα, με αποτέλεσμα να μείνουν για 3ο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη.

Η νίκη των «Αγίων» βάζει… φωτιά στο πρωτάθλημα, καθώς η Liverpool μπορεί να παρέμεινε στην κορυφή με συγκάτοικο τη Manchester United με 33 βαθμούς, αλλά ακολουθεί η Leicester με 32, με 4 ομάδες (Tottenham, Manchester City, Southampton και Everton) να έχουν 29.

Κι όλα αυτά ενώ την επόμενη αγωνιστική (17/1) η Liverpool υποδέχεται τη Manchester United στο ντέρμπι κορυφής.

Την αιφνιδίασε ο πρώην από το ξεκίνημα

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν πολύ νωρίς τους Reds και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Ward-Prowse βρήκε τον Ings μέσα στην περιοχή, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Alexander-Arnold και με τρομερή λόμπα νίκησε τον Alisson για το 1-0. Ένα γκολ που, φυσικά, δεν πανηγύρισε, σεβόμενος το πέρασμά του από τη Liverpool.

Οι Reds προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά το σουτ του Firmino μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ στο 5ο λεπτό, ενώ ο Henderson δεν βρήκε στόχο λίγο αργότερα μέσα από την περιοχή.

Η Southampton πίεζε ψηλά και έχασε ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 26ο λεπτό με το σουτ του Djenepo να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Alisson.

Οι Reds έβρισκαν χώρους και πατούσαν στην περιοχή της Southampton αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τους γηπεδούχους.

Στο 34ο λεπτό λεπτό ο Mane δεν βρήκε στόχο έξω από την περιοχή, ενώ στο 41ο λεπτό ο Tella, που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς, για τους γηπεδούχους έχασε τεράστια ευκαιρία, με το πλασέ του από το ημικύκλιο της περιοχής να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Alisson.

Η Liverpool έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις, με τον Mane να σεντράρει από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Salah μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.

Κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος αλλά δεν απέφυγε την ήττα

Το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Liverpool να αναλαμβάνει κατευθείαν παιχνίδι πρωτοβουλίας. Στο 50ό λεπτό, ο Wijnaldum έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Stephens, αλλά ο Marriner διέταξε να συνεχιστεί το ματς.

Ο Mane ήταν μακράν του δεύτερου ο πιο δραστήριος παίκτης των Reds στο δεύτερο μέρος, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 58ο λεπτό να ισοφαρίσει αλλά την τελευταία στιγμή ο Stephens απομάκρυνε την μπάλα.

Η Liverpool είχε μόνιμα την κατοχή της μπάλας, ανέβαζε σταδιακά τον ρυθμό της, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δυσκολεύονταν αρκετά στο τελείωμα των φάσεων.

Shaqiri (72′) και Mane (74′) απέτυχαν να σκοράρουν, ενώ στο 84ο λεπτό ο Alisson βγήκε αρκετά εκτός της εστίας του, με τον Valery να κάνει το πλασέ από μακριά, αλλά ο Henderson έσωσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Φτάνοντας στις καθυστερήσεις, με τον Alisson να πηγαίνει κι αυτός στην περιοχή της Southampton, ο Mane έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Έτσι, η ομάδα του Klopp έμεινε για δεύτερο σερί ματς χωρίς να πετύχει γκολ

Οι συνθέσεις

Southampton: Forster; Walker-Peters, Stephens, Bednarek, Bertrand; Diallo, Ward-Prowse, Armstrong, Djenepo (Tella 32′); Ings (N’Lundulu 77′), Walcott

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Milner 78′), Henderson, Fabinho, Robertson; Wijnaldum, Thiago, Oxlade-Chamberlain (Shaqiri 57′); Salah, Mane, Firmino

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares