Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 14:04

Βραδιά αλλαγών και ρεκόρ στη Δανία | Midtjylland 1-1 Liverpool: Match Review

Με ισοπαλία (1-1) ολοκλήρωσε η Liverpool τη φετινή της παρουσία στους ομίλους του Champions League κόντρα στη Midtjylland. Έγραψε ιστορία ο Salah, αγωνίστηκε βασικός ο Τσιμίκας αλλά αποχώρησε τραυματίας.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 12/12 με την Fulham (18:30) στο Craven Cottage για την 12η αγωνιστική της Premier League.



Η Liverpool έμεινε στο 1-1 στη Δανία με την Midtjylland σε ένα ματς που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και ο Klopp παρέταξε τη νεότερη εντεκάδα του συλλόγου στο Champions League (μ.ο ηλικίας 24 έτη και 25 μέρες).

Οι Reds προηγήθηκαν μόλις στα 55” με τον Salah να γίνεται ο κορυφαίος σκόρερ της Liverpool στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 22 γκολ, αλλά στο δεύτερο μέρος οι Δανοί ήταν πολύ καλύτεροι και ισοφάρισαν με πέναλτι του Scholz. Ακολούθησαν δύο ακυρωθέντα γκολ, ένα για κάθε ομάδα.

Ο Κώστας Τσιμίκας αγωνίστηκε για 4η φορά με τη φανέλα της Liverpool, ήταν πολύ σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο και έγινε αλλαγή στο 61ο λεπτό.

Στα αξιοσημείωτα, ο Koumetio έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται με τους Reds στο Champions League σε ηλικία 18 χρονών.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Atalanta επικράτησε 1-0 στο Άμστερνταμ του Ajax και πήρε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

  1. Liverpool 13
  2. Atalanta 11
  3. Ajax 7
  4. Midtjylland 2


Έγραψε ιστορία στο 1ο λεπτό ο Salah

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για τους Reds, καθώς πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό ο Salah βγήκε στην αντεπίθεση και με τυχερό τρόπο σκόραρε για το 0-1. Γκολ ιστορικής σημασίας, μιας και είναι το ταχύτερο στην ιστορία του συλλόγου στο Champions League.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος έφτασε τα 22 γκολ στο Champions League και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Liverpool στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον Steven Gerrard (21).

Η Liverpool επέβαλλε από νωρίς τον ρυθμό της και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Στο 20ό λεπτό, ο Jota σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Hansen να αποκρούει, ενώ ο Origi αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 31ο λεπτό.

Ένα λεπτό αργότερα, η Midtjylland απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, με τον Kaba να πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, ο Fabinho απομάκρυνε την τελευταία στιγμή.

Οι Δανοί έφτασαν ξανά κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Kelleher έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Mabil από τα αριστερά στην περιοχή και κράτησε το μηδέν στο 44ο λεπτό, ενώ λίγο αργότερα ο Hansen είπε όχι σε Keita και Jota.

Πολύ καλύτερη η Midtjylland στο δεύτερο ημίχρονο

Η Midtjylland μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Evander να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι στο 49ο λεπτό και στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Kaba μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Kelleher.

Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε λίγο αργότερα. Στο 62ο λεπτό, ο Dreyer βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Kelleher (σε μια φάση που υπάρχει υποψία οφσάιντ το οποίο όμως δεν έλεγξε το VAR), ο Ιρλανδός τον ανέτρεψε και ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Scholz ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση για το 1-1.

Αμέσως μετά το γκολ, ο Τσιμίκας στάθηκε άτυχος καθώς φάνηκε να έχει τραυματιστεί στο δεξί γόνατο και έγινε αλλαγή από τον Klopp, με τον Robertson να περνάει στη θέση του.

Οι Δανοί αναθάρρησαν μετά την ισοφάριση και έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες μέσα σε δύο λεπτά για την ανατροπή με τους Evander (64′) και Kaba (66′).

Στο 77ο λεπτό, ο Scholz σκόραρε από κοντά αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ και λίγο αργότερα ο Kelleher έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Sviatchenko.

Η Liverpool, η οποία δεν κατάφερε να πείσει στο δεύτερο μέρος, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Minamino στο 89ο λεπτό, αλλά κι αυτό το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Mane είχε βρει την μπάλα με το χέρι.

Οι συνθέσεις

Midtjylland: Hasen; Cools, Sviatchenko, Scholz, Paulinho; Onyeka (Isaksen 63′), Evander, Cajuste; Dreyer (Sisto 76′), Mabil (Anderson 63′), Kaba

Liverpool: Kelleher; Alexander-Arnold, R. Williams, Fabinho (Koumetio 46′), Tsimikas (Robertson 61′); Clarkson, Keita (Henderson 63′), Minamino; Jota (Mane 86′), Origi (Firmino 71′), Salah

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares