Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 11:29

Πρωτιά και πρόκριση στους «16» | Liverpool 1-0 Ajax: Match Review

Η Liverpool πήρε τη νίκη απέναντι στον Ajax (1-0) και μαζί την πρόκριση στους «16» του Champions League, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την πρωτιά του ομίλου.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 6/12 με την Wolves (21:15) στο Anfield για την 11η αγωνιστική της Premier League.



Η Liverpool εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» του Champions League, επικρατώντας 1-0 του Ajax στο Anfield για την 5η αγωνιστική των ομίλων χάρη σε γκολ του Curtis Jones και κλείδωσε παράλληλα την πρωτιά του ομίλου.

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τον Kelleher, ο οποίος με εντυπωσιακές και καθοριστικές επεμβάσεις κράτησε το clean sheet.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Atalanta και Midtjylland ήρθαν ισόπαλες 1-1.

Η βαθμολογία του ομίλου:

  1. Liverpool 12
  2. Atalanta 8
  3. Ajax 7
  4. Midtjylland 1


Την τελευταία αγωνιστική των ομίλων (9/12), η Liverpool παίζει εκτός έδρας με την Midtjylland, ενώ ο Ajax υποδέχεται την Atalanta.

Δυνατό ξεκίνημα από τη Liverpool, ισορρόπησε στη συνέχεια ο Ajax

Οι Reds πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και έχασαν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 6ο λεπτό με τον Jones να σημαδεύει το δοκάρι του Onana, ενώ ο Ajax απάντησε με το άστοχο σουτ του Anthony στο 18ο λεπτό.

Οι Ολλανδοί απέκτησαν τα ηνία του ματς μετά το πρώτο τέταρτο και έκαναν δύσκολο το έργο της Liverpool, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο 32ο λεπτό με τον Kelleher να αποκρούει εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Mazraoui.

Ο Jones εκμεταλλεύτηκε το δώρο του Onana

Ο Ajax ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο με την κεφαλιά του Klaasen να περνάει άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Mane βρήκε τον Williams, ο οποίος σούταρε πάνω στον Onana.

Στο 57ο λεπτό, ο Αίαντας έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, με τον Neres να σημαδεύει το δοκάρι του Kelleher. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, ένα λάθος έδωσε το προβάδισμα στους Reds.

Ο Williams έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Onana δεν πήγε ποτέ στην πορεία της μπάλας και ο Jones που ακολουθούσε τη φάση έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 57ο λεπτό.

Σε ηλικία 19 χρονών και 306 ημερών, ο Jones έγινε ο 3ος νεότερος σκόρερ για τη Liverpool σε αγώνα Champions League μετά τους David N’Gog (19 χρονών και 252 ημερών) και Trent Alexander-Arnold (19 χρονών και 10 ημερών).

Ο Salah στο 62ο λεπτό απείλησε, με τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα να αποκρούει, ενώ επτά λεπτά αργότερα το σουτ του Henderson πέρασε άουτ.

Ο Ajax έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 88ο λεπτό με τον Huntelaar να κάνει την κεφαλιά από κοντά και τον Kelleher να διώχνει εντυπωσιακά, κρατώντας το μηδέν για τους Reds.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Kelleher; N.Williams, Matip, Fabinho, Robertson; Henderson, Wijnaldum, Jones; Salah (R.Williams 90′), Mane, Jota (Firmino 68′)

Ajax: Onana; Mazraoui (Huntelaar 86′), Schuurs, Blind (Martinez 86′), Tagliafico; Klaasen, Gravenberch, Alvarez (Labyad 69′); Neres, Antony, Tadic

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares