Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 10:02

Δίκαιη μοιρασιά στο Etihad | Manchester City 1-1 Liverpool: Match Review

Η Liverpool ήρθε ισόπαλη με τη Manchester City στο Etihad στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Premier League και έπεσε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 21/11 με την Leicester (17:00) στο Anfield για την 9η αγωνιστική της Premier League.

Παρότι προηγήθηκε, η Liverpool δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Etihad απέναντι στη Manchester City και έμεινε στο 1-1.

Οι Reds διατήρησαν το +5 από τους Citizens, αλλά έπεσαν στην 3η θέση (17 β.), με τη Leicester να βρίσκεται μόνη της στην κορυφή με 18 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική (21/11), μετά τη διακοπή, η ομάδα του Rodgers αντιμετωπίζει τη Liverpool στο Anfield.

Ο Salah άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι στο 13ο λεπτό, με τον Jesus να ισοφαρίζει στο 31ο λεπτό. Ο De Bruyne έχασε πέναλτι για τη City στο 42ο λεπτό, ενώ ο Alexander-Arnold αποχώρησε τραυματίας στο δεύτερο ημίχρονο. Εκτός αποστολής έμεινε ο Κώστας Τσιμίκας.

Γεμάτο πρώτο ημίχρονο με γκολ και ευκαιρίες

Οι Reds ξεκίνησαν πολύ επιθετικά (κάτι που ήθελε ο Klopp, γι’ αυτό πρόσθεσε και τον Jota σε σύστημα 4-2-3-1), ασκώντας τρομερό πρέσινγκ από τα πρώτα λεπτά στη City. Ήδη, στο 1ο λεπτό ο Alexander-Arnold βρήκε ωραία τον Firmino από τα δεξιά στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος πέρασε τον Ederson αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα εντός γηπέδου.

Η Liverpool είχε εγκλωβίσει την ανάπτυξη των γηπεδούχων και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 13ο λεπτό. Ο Walker έπεσε άτσαλα πάνω στον Mane και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Salah ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και έκανε το 0-1.

Η ομάδα του Guardiola προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, είχε υπέρ της την κατοχή (58%-42%) και στο 25ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ. Ο De Bruyne έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Sterling βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεξί δοκάρι και έκανε το πλασέ, με τον Alisson να αποκρούει σωτήρια.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, έφτασαν στην ισοφάριση στο 31ο λεπτό. Ο De Bruyne βρήκε με ωραία κάθετη τον Jesus στην περιοχή, εκείνος απέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο τον Alexander-Arnold και από κοντά νίκησε τον Alisson για το 1-1.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης, η City ανέβασε την απόδοσή της και άλλαξε εντελώς την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο. Στο 32ο λεπτό ο De Bruyne έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή και επτά λεπτά αργότερα, οι Citizens κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Gomez, αλλά ο Βέλγος αστόχησε από τα έντεκα βήματα.

Ο Alexander-Arnold έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 44ο λεπτό να δώσει το προβάδισμα στη Λίβερπουλ, αλλά ο Ederson μπλόκαρε την προσπάθεια του νεαρού από τα δεξιά μέσα στην περιοχή.

Ελάχιστες φάσεις στο δεύτερο μέρος, αποχώρησε τραυματίας ο Alexander-Arnold

Η City μπήκε αποφασισμένη ψάχνοντας το δεύτερο γκολ και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε δύο λεπτά. Στο 55ο λεπτό ο Jesus έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Alisson, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του De Bruyne πέρασε άουτ.

Στο 62ο λεπτό, ο Alexander-Arnold τραυματίστηκε και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον Milner να περνάει στη θέση του. Από εκείνο το σημείο και μετά, έπεσε αρκετά ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τις φάσεις να είναι ελάχιστες μέχρι το τέλος.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί στο δεύτερο μέρος, χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν το δεύτερο γκολ.

Από τη μεριά του, ο Klopp πέρασε τον Shaqiri στο παιχνίδι, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά ως το τέλος.

Οι συνθέσεις

Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Laporte, Cancelo; De Bruyne, Rodri, Gundogan; Torres (Bernardo 61′), Sterling, Jesus

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Milner 63′), Matip, Gomez, Robertson; Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino (Shaqiri 58′), Mane; Jota

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares