Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 10:57

Ονειρική βραδιά στο Bergamo | Atalanta 0-5 Liverpool: Match Review

Μια εκπληκτική Liverpool διέλυσε την Atalanta στο Bergamo (0-5), έκανε το 3/3 στους ομίλους του Champions League και αγκάλιασε ήδη την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σούπερ εμφάνιση από τον Jota που πέτυχε χατ-τρικ!

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 8/11 με την Manchester City (18:30) στο Etihad για την 8η αγωνιστική της Premier League.



Η Liverpool ταξίδεψε στην Ιταλία με σκοπό το 3/3 και το έκανε με επιβλητικό τρόπο.

Οι Reds, πραγματοποιώντας την κορυφαία τους εμφάνιση στη σεζόν, πέρασαν σαν σίφουνας από την έδρα της Atalanta (0-5) και πέτυχαν την 3η τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια (9 β.) στους ομίλους του Champions League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Diogo Jota, ο οποίος συνέχισε τις καταπληκτικές εμφανίσεις του, πετυχαίνοντας το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του με τη φανέλα της Liverpool. Mane και Salah πέτυχαν τα άλλα δύο τέρματα. Στο 82ο λεπτό πέρασε στο ματς και ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τους Reds.

Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Ajax πέρασε νικηφόρα από τη Δανία (1-2 τη Midtjylland) και ισοβαθμεί με την Atalanta.

Η βαθμολογία του ομίλου:

  1. Liverpool 9
  2. Ajax 4
  3. Atalanta 4
  4. Midtjylland 0

Την επόμενη αγωνιστική των ομίλων (25/11), η Liverpool υποδέχεται την Atalanta και ο Ajax την Midtjylland.

Jota… on fire!

O Klopp πήρε την απόφαση να αφήσει στον πάγκο τον Firmino και να βάλει βασικό τον Jota. Ο Πορτογάλος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία.

Ο Jota έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα, κι αυτό το έδειξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Μόλις στο 2ο λεπτό, στην πρώτη ευκαιρία της Liverpool, ο 23χρονος νικήθηκε από τον Sportiello.

Ο τερματοφύλακας της Atalanta έδιωξε εντυπωσιακά και το σουτ του Mane στο 13ο λεπτό, για να έρθει αμέσως μετά η απόκρουση του Alisson στην προσπάθεια του Muriel.

Στο 16ο λεπτό ήρθε το πρώτο γκολ της βραδιάς. Ο Alexander-Arnold βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Jota από τα δεξιά, κι αυτός με τρομερό τσίμπημα της μπάλας έκανε το 0-1.

Η Atalanta απείλησε στο 19ο λεπτό με τον Muriel αλλά ο Alisson είπε ξανά όχι. Το παιχνίδι κυλούσε ιδανικά για τη Liverpool, η οποία βρήκε και δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Gomez βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Jota στην περιοχή, αυτός κατέβασε υπέροχα και με εκπληκτικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 στο 33ο λεπτό.

Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, o Mane έκλεψε την μπάλα, έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Sportiello με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

3 γκολ σε 8 λεπτά, ολοκλήρωσε το χατ-τρικ ο Jota

Οι Reds ξεκίνησαν… φορτσάτοι στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν από νωρίς να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη τους, πετυχαίνοντας 3 γκολ σε 8 λεπτά!

Η Atalanta έχασε τη μπάλα από δικό της κόρνερ, ο Curtis Jones βρήκε στον κενό χώρο τον Salah, ο Αιγύπτιος μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε ιδανικά τον Sportiello για το 0-3 στο 47ο λεπτό.

Με αυτό το γκολ, ο Salah έφτασε τα 21 γκολ στο Champions League και έπιασε τον Steven Gerrard στην πρώτη θέση των σκόρερ του συλλόγου όλων των εποχών στη διοργάνωση.

Στο 49ο λεπτό, ο Salah σέρβιρε το γκολ στον Mane, ο οποίος από τα αριστερά στην περιοχή τελειώνει υποδειγματικά τη φάση για το 0-4.

Ο Jota έψαχνε πολύ το τρίτο του προσωπικό γκολ και το πέτυχε λίγο αργότερα. Η Liverpool βγήκε με δύο πάσες (Jones, Mane) στην αντεπίθεση και ο Πορτογάλος, περνώντας και τον Sportiello, έκανε το 0-5 στο 54ο λεπτό, σημειώνοντας το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του με την κόκκινη φανέλα.

Στο 61ο λεπτό, ο Zapata απέφυγε ωραία τον Gomez, έκανε το σουτ από τα αριστερά, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Alisson, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σούταρε από δεξιά αλλά ο Βραζιλιάνος πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το τέλος του παιχνιδιού, συγκεκριμένα στο 82ο λεπτό, ο Klopp πέρασε στο γήπεδο τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος έκανε την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση με τη Liverpool.

Στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, ο Έλληνας αμυντικός πρόλαβε να πραγματοποιήσει 9 πάσες, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, απομάκρυνε σωτήρια λίγο πριν η μπάλα φτάσει στον Zapata. Ο Κολομβιανός επιθετικός στη συνέχεια βρέθηκε στην περιοχή, αλλά ο Alisson έδιωξε για άλλη μια φορά σε κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση, που ήταν και η τελευταία στο παιχνίδι, ο Salah βγήκε ταχύτατα προς την περιοχή της Atalanta, αλλά δεν κατάφερε να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ, καθώς ο Sportiello απέκρουσε.

Οι συνθέσεις

Atalanta: Sportiello; Toloi, Palomino, Djimsiti; Hateboer, Pasalic, Freuler, Mojica; Gomez; Zapata, Muriel

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Tsimikas 82′), R.Williams, Gomez, Robertson (Milner 65′); Henderson (Keita 65′), Wijnaldum (N.Williams 82′), Jones; Salah, Mane, Jota (Firmino 65′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares