Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 15:53

Δύσκολη νίκη, αλλά νίκη | Ajax 0-1 Liverpool: Match Review

Η Liverpool ξεκίνησε νικηφόρα τη φετινή ευρωπαϊκή της πορεία, καθώς επικράτησε 1-0 του Ajax στο Άμστερνταμ για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 24/10 με την Sheffield United (22:00) στο Anfield για την 6η αγωνιστική της Premier League.



Νικηφόρο ξεκίνημα στο φετινό Champions League για τους Reds!

Η Liverpool πέρασε νικηφόρα από την Johan Cruijff Arena, επικρατώντας του Ajax (0-1) χάρη σε αυτογκόλ του Tagliafico στο πρώτο μέρος.

Η ομάδα του Klopp δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά κατάφερε κρατήσει το μηδέν και να κερδίσει το θεωρητικά δυσκολότερο ματς στον όμιλο.

Μαζί με τη Liverpool, στην κορυφή με 3 βαθμούς βρίσκεται και η Atalanta, η οποία διέλυσε 4-0 εκτός έδρας την Midtjylland.

Την επόμενη αγωνιστική των ομίλων (27/10), η Liverpool υποδέχεται την Midtjylland και η Atalanta τον Ajax.

Το αυτογκόλ του Tagliafico έκανε τη διαφορά

Οι Reds ξεκίνησαν κάπως νωθρά, με τον Adrian να έχει αρκετή… δουλειά στην εστία του.

Ο Ισπανός απέκρουσε την κεφαλιά του Martinez στο 16ο λεπτό και την προσπάθεια του Promes στο 33ο λεπτό, ενώ είχε προηγηθεί και ευκαιρία του Tagliafico στο 21ο λεπτό.

Ωστόσο, η Liverpool, χωρίς να έχει φανεί ιδιαίτερα απειλητική και δημιουργική, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με έναν τυχερό τρόπο.

Ο Mane μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το σουτ, με τον Tagliafico να βρίσκει τη μπάλα και στην προσπάθειά του να απομακρύνει, την έστειλε στα δίχτυα του Onana για το 0-1 στο 35ο λεπτό.

Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Tadic πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Adrian, αλλά την τελευταία στιγμή ο Fabinho, που ακολουθούσε τη φάση, απομάκρυνε και έσωσε τη Liverpool.

Κινδύνεψε αλλά κράτησε το μηδέν και τη νίκη

Το αυτογκόλ του Αργεντινού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι ο Ajax δεν θα έψαχνε την ισοφάριση.

Οι Ολλανδοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 47ο λεπτό όταν ο Klaasen σημάδεψε το δοκάρι του Adrian, ενώ ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Promes στο 59ο λεπτό.

Οι Reds απάντησαν στο 70ό λεπτό με τον Onana να λέει όχι σε προσπάθεια του Minamino, ενώ ο γκολκίπερ του Ajax απέκρουσε εντυπωσιακά τα διαδοχικά σουτ των Wijnaldum και Minamino.

Η Liverpool δεν ήταν κυριαρχική στο δεύτερο μέρος. Υπήρχαν στιγμές που κινδύνεψε, δεν έβγαλε το απαραίτητο νεύρο, όμως κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και να πάρει μια σημαντική νίκη που της δίνει ώθηση για τη συνέχεια.

Οι συνθέσεις:

Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs (Huntelaar 84′), Blind (Traore 84′), Tagliafico; Klaasen (Ekkelenkamp 74′), Gravenberch, Martinez; Neres (Labyad 74′), Kudus (Promes 9′), Tadic

Liverpool: Adrian; Alexander-Arnold, Fabinho, Gomez, Robertson; Wijnaldum, Milner (R.Williams 90+2′), Jones (Henderson 46′); Salah (Shaqiri 60′), Mane (Jota 60′), Firmino (Minamino 60′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares