Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 12:53

Με τσαγανό και ανατροπή στην κορυφή | Liverpool 3-1 Arsenal: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 3-1 της Arsenal στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Premier League, πέτυχε την 3η διαδοχική της νίκη και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Πέμπτη 1/10 με την Arsenal (21:45) στο Anfield αυτή τη φορά για τον 4ο Γύρο του Carabao Cup.

Συνεχίζει απτόητη η Liverpool.

Η ομάδα του Jurgen Klopp επικράτησε 3-1 της Arsenal στο Anfield, έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Everton και Leicester City.

Η Liverpool βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 25ο λεπτό από γκολ του Lacazette, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση ισοφαρίζοντας μετά από 147 δευτερόλεπτα (28′ Mane) και λίγο αργότερα πήρε το προβάδισμα (34′ Robertson).

Ο Diogo Jota ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα για το 3-1 στο 88ο λεπτό.

Να σημειωθεί ότι η Liverpool παρέμεινε αήττητη εντός έδρας για 61ο παιχνίδι (50 νίκες και 11 ήττες από τον Απρίλιο του 2017), ενώ σημείωσε την 5η διαδοχική της νίκη στο Anfield απέναντι στην Arsenal για το πρωτάθλημα (3-1, 4-0. 5-1, 3-1, 3-1).

Βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά έκανε την ανατροπή σε 7 λεπτά

Οι παίκτες του Klopp είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα, την ώρα που οι «gunners» δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους.

Η Liverpool άρχισε να… παίρνει μπρος και να δημιουργεί φάσεις μετά το πρώτο δεκάλεπτο.

Στο 12ο λεπτό, ο Alexander-Arnold έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Van Dijk έπιασε την σκαστή κεφαλιά αλλά ο Luiz έδιωξε από τη μικρή περιοχή πριν παρέμβει ο Leno.

Ο Arnold δημιούργησε ξανά τις προϋποθέσεις για να απειλήσει η Liverpool στο 15ο λεπτό, όταν βρήκε από τα δεξιά τον Mane μέσα στην περιοχή, ο Σενεγαλέζος έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Leno απέκρουσε ενστικτωδώς.

Ο Klopp έβλεπε την ομάδα του να πιέζει και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 21ο λεπτό. Ο Arnold έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Bellerin και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ήδη στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ των Reds (69%-31%) αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα, η Arsenal κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη της φάση στα καρέ του Alisson.

Η ομάδα του Arteta βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Robertson έκανε λάθος στην άμυνα και έδωσε την ευκαιρία στον Lacazette να κάνει από κοντά το 0-1 στο 25ο λεπτό.

Ωστόσο, η Liverpool δεν επηρεάστηκε καθόλου από την εξέλιξη και μάλιστα όχι απλά ισοφάρισε γρήγορα, αλλά κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή.

Ο Salah μπήκε ωραία στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το σουτ, ο Leno απέκρουσε και στη συνέχεια ο Mane πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στην κενή εστία για το 1-1 στο 28ο λεπτό – 147 δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Lacazette.

Στο 34ο λεπτό, τα δύο ακραία μπακ των Reds να συνεργάζονται και να υπογράφουν την ολική ανατροπή. Ο Alexander-Arnold έβγαλε συστημένη μπαλιά από τα δεξιά στον Robertson που είχε ανέβει, αυτός έκανε το κοντρόλ και με πλασέ από κοντά έκανε το 2-1.

Ντεμπούτο και πρώτο γκολ στην Premier League για τον Jota

Η Liverpool συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και απείλησε με τον Mane να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 47ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση με τον Lacazette. Ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά απέναντι στον Alisson (59′, 63′), αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του και στις δύο περιπτώσεις.

Στο 65ο λεπτό ήταν η σειρά της Liverpool να χάσει ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά το γυριστό πλασέ που επιχείρησε ο Mane μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Leno.

Η Arsenal βγήκε και πάλι γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Nketiah απέναντι στον Alisson, αλλά ο Βραζιλιάνος βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε στο 75ο λεπτό.

Ο Klopp πέρασε τον Jota στο 80ό λεπτό και ο Πορτογάλος μέσα σε τρία λεπτά πρόλαβε να απειλήσει δις την εστία του Leno.

Ο 23χρονος δεν σημάδεψε σωστά στο 82ο και 83ο λεπτό, αλλά έψαχνε πολύ το γκολ και εντέλει το πέτυχε λίγο αργότερα.

Ο Luiz έδιωξε την μπάλα, βρίσκοντας τον Jota, ο οποίος κοντρόλαρε με το γόνατο και με μονοκόμματο σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Liverpool, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 3-1 στο 88ο λεπτό.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Keita (Milner 79′); Salah, Mane (Jota 79′), Firmino (Minamino 90+1′)

Arsenal: Leno; Holding, Luiz, Tierney; Bellerin, Elneny, Xhaka (Ceballos 60′), Maitland-Niles; Willian (Pepe 69′), Aubameyang, Lacazette (Nketiah 74′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares