Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 13:01

Εκρηκτική πρεμιέρα με σούπερ Salah | Liverpool 4-3 Leeds United: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 4-3 της Leeds στο «Anfield» σε ένα φοβερό ματς και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στη φετινή Premier League.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 20/9 με την Chelsea (18:30 – Cosmote Sport 1 HD) στο «Stamford Bridge» για την 2η αγωνιστική της Premier League.

Νικηφόρο ξεκίνημα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο για τη Liverpool στη φετινή Premier League.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας νίκησε 4-3 τη Leeds στο «Anfield» στην πρεμιέρα της νέας σεζόν σε ένα ματς που είχε καταιγιστική εξέλιξη. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Mo Salah, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ.

Οι Reds προηγήθηκαν τρεις φορές με δύο γκολ του Salah και ένα του Van Dijk, αλλά η Leeds κατάφερε να φτάσει ισάριθμες φορές στην ισοφάριση με τους Harrison, Bamford και Klich. Ο Αιγύπτιος λύτρωσε τη Liverpool με το τρίτο του γκολ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό, έμεινε εκτός αποστολής.

Απίθανη εξέλιξη με πέντε γκολ στο ημίχρονο και προβάδισμα της Liverpool

Σε ένα… τρελό πρώτο μέρος, οι Reds πήραν το προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Salah έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Koch και από το σημείο του πέναλτι ο Αιγύπτιος έκανε το 1-0.

Η απάντηση από τους νεοφώτιστους ήρθε άμεσα. Ο Harrison κατέβασε την μπάλα από τα αριστερά, πέρασε τον Alexander-Arnold και με δυνατό σουτ νίκησε τον Alisson για το 1-1 στο 12ο λεπτό.

Η Liverpool πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στο παιχνίδι. Ο Robertson εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Van Dijk ανενόχλητος στον αέρα με τρομερή κεφαλιά έκανε το 2-1.

Ωστόσο, η ομάδα του Marcelo Bielsa βρήκε ξανά τη λύση. Ο Van Dijk έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, κάνοντας λάθος στην άμυνα και έδωσε την ευκαιρία στον Bamford να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 30ό λεπτό.

Οι Reds, όμως, πέτυχαν και τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα. Η μπάλα έφτασε στον Salah, ο οποίος με φοβερό σουτ από τα δεξιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Meslier, κάνοντας το 3-2 στο 33ο λεπτό.

Λύτρωση με χατ-τρικ του Salah

Η Liverpool απείλησε πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Meslier να μπλοκάρει το σουτ του Wijnaldum στο 49ο λεπτό. Ωστόσο, η Leeds άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή της και κατάφερε να ισοφαρίσει για τρίτη φορά στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, βγήκαν στην επίθεση και ο Klich με ωραίο τελείωμα από τα δεξιά μέσα στην περιοχή έκανε το 3-3 στο 66ο λεπτό.

Η ομάδα του Jurgen Klopp σκόραρε στο 79ο λεπτό με τον Van Dijk, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Curtis Jones στην αρχή της φάσης.

Η Liverpool συνέχισε την πίεση, έχασε ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά με Wijnaldum και Firmino και τελικά βρήκε τη λύτρωση για ακόμη μια φορά με τον Salah.

Ο Fabinho κέρδισε πέναλτι και ο Αιγύπτιος από τα έντεκα βήματα διαμόρφωσε το τελικό 4-3 στο 88ο λεπτό, πετυχαίνοντας παράλληλα χατ-τρικ – το τρίτο της καριέρας του με τη φανέλα της Liverpool.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Matip 89′), Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson (Jones 66′), Wijnaldum, Keita (Fabinho 58′); Salah, Mane, Firmino

Leeds: Meslier; Ayling, Koch, Struijk, Dallas; Phillips, Klich (Shackleton 82′), Hernandez (Roberts 62′); Harrison, Costa, Bamford (Rodrigo 62′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares