Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 14:52

Στο ίδιο έργο θεατές | Arsenal 1-1 Liverpool (5-4 πεν.): Match Review

Το τρόπαιο του φετινού Community Shield κατέληξε στην Arsenal, καθώς επικράτησε 5-4 στα πέναλτι της Liverpool στον τελικό του Wembley (1-1 κ.α.).

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 12/9 με τη Leeds (19:30) στο Anfield για την 1η αγωνιστική της νέας Premier League.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η Liverpool βρέθηκε στον τελικό του Community Shield, μια διοργάνωση που αποτελεί την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν στην Αγγλία.

Πέρσι αντιμετώπισε τη Manchester City, από την οποία έχασε στα πέναλτι. Φέτος αντιμετώπισε την Arsenal και έμελλε να έχει ακριβώς την ίδια μοίρα.

Η ομάδα του Klopp έχασε με 5-4 στα πέναλτι από την Arsenal στον τελικό του Community Shield, με τον Rhian Brewster να είναι ο μόνος από τους δέκα που αστόχησε.

Η κανονική διάρκεια είχε λήξει 1-1, με τον Aubameyang να ανοίγει το σκορ νωρίς και τον Minamino (σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Reds) να ισοφαρίζει στο δεύτερο μέρος.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Alexander-Arnold.

Η Liverpool δεν μπορούσε να φανεί απειλητική

Οι Reds ήταν αρκετά δραστήριοι από το ξεκίνημα και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα νωρίς, ωστόσο το γκολ του Van Dijk στο 7ο λεπτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η Arsenal, όμως, «έσπασε» το καλό μομέντουμ της Liverpool και στο 12ο λεπτό ο Aubameyang με ένα άπιαστο φαλτσαριστό σουτ από τα αριστερά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Alisson για το 1-0.

Η ομάδα του Arteta «πάτησε» στο δικό της καλό μομέντουμ και έφτασε δύο φορές κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Elneny να μη μπορεί να νικήσει τον Alisson στο 18ο λεπτό (απομάκρυνε ο Βραζιλιάνος) και στο 27ο λεπτό το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Η Liverpool είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Arsenal φαινόταν πιο απειλητική. Προσπαθούσε να αναπτυχθεί περισσότερο από τα πλάγια και στη μόνη στιγμή που φάνηκε απειλητική, ο Mane δεν έπιασε όπως ήθελε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή (41ο λεπτό).

Ισοφάριση με πρώτο γκολ του Minamino

Στο δεύτερο μέρος, οι Reds μπήκαν αποφασισμένοι για την ισοφάριση, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 51ο λεπτό, το σουτ του Firmino πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Mane δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Martinez στο 56ο λεπτό.

Ο Klopp έβλεπε την ομάδα του να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 59ο λεπτό, πέρασε στο πέρασε στο παιχνίδι τον Minamino κι αυτός λίγα λεπτά αργότερα τον δικαίωσε για την επιλογή του.

Ο Ιάπωνας πρώτα προειδοποίησε με το ωραίο σουτ του εκτός περιοχής να καταλήγει στα χέρια του Martinez, και στη συνέχεια σκόραρε.

Ο Minamino συνεργάστηκε με τον Salah μέσα στην περιοχή, οι παίκτες της Arsenal δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα, και έτσι ο νεαρός με ιδανικό πλασέ από κοντά έκανε το 1-1 στο 73ο λεπτό, πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Liverpool.

Μετά από διαμαρτυρίες από πλευράς Arsenal για χέρι στη φάση, ο διαιτητής τσέκαρε το VAR, το οποίο όμως έδειξε ότι το γκολ μετράει κανονικά.

Λίγο έλειψε η Liverpool να κάνει και την ανατροπή όσο πλησίαζε προς το τέλος το παιχνίδι, με τον Mane να βρίσκεται μπροστά στον Martinez, αλλά να μη μπορεί να νικήσει από τη μικρή περιοχή τον τερματοφύλακα της Arsenal, ο οποίος έσωσε την ομάδα του στο 81ο λεπτό.

Μοιραίος ο Brewster στα πέναλτι

Ακολούθησαν τα πέναλτι (μιας και δεν υπήρχε παράταση), όπου πιο ψύχραιμη αποδείχτηκε η Arsenal, κερδίζοντας με 5-4.

Από τις 10 εκτελέσεις, οι 9 κατέληξαν στα δίχτυα, με τον Brewster να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και τον Aubameyang να δίνει στο τέλος το τρόπαιο στους Λονδρέζους.

Η διαδικασία των πέναλτι

Salah Γκολ 0-1

Nelson Γκολ 1-1

Fabinho Γκολ 1-2

Maitland-Niles Γκολ 2-2

Brewster Δοκάρι και έξω

Cedric Γκολ 3-2

Minamino Γκολ 3-3

David Luiz Γκολ 4-3

Curtis Jones Γκολ 4-4

Aubameyang Γκολ 5-4

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Williams, Gomez, Van Dijk, Robertson; Fabinho (Keita 59′), Milner (Minamino 59′), Wijnaldum (Brewster 90+2′); Salah, Mane, Firmino (Jones 82′)

Arsenal: Martinez; Luiz, Holding, Tierney (Kolasinac 83′); Bellerin (Cedric 58′), Xhaka (Willock 82′), Elneny, Maitland-Niles; Saka, Aubameyang, Nketiah (Nelson 82′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares