Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 16:05

Εμφατική στέψη πρωταθλήτριας | Liverpool 5-3 Chelsea: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 5-3 της Chelsea, μετατρέποντας σε θρίαμβο το τελευταίο της φετινό εντός έδρας παιχνίδι στην Premier League. Μετά το τέλος του αγώνα, ακολούθησε η ιστορική (και φαντασμαγορική) απονομή του τίτλου για τους Reds.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 26/7 με τη Newcastle (18:00) στο «St. James' Park» για την 38η (και τελευταία) αγωνιστική της Premier League.

37η αγων. Premier League

Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της για τη φετινή χρονιά στο «Anfield». Μιας χρονιάς που έκανε επίδειξη δύναμης στους αντιπάλους της, κατακτώντας την φετινή Premier League δια περιπάτου. Νωρίτερα από κάθε άλλη ομάδα στο παρελθόν. Επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Έτσι, η αρμάδα του Klopp ήθελε να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εντός έδρας υποχρεώσεις της. Με νίκη και όμορφο ποδόσφαιρο. Απέναντι στην Τσέλσι, η οποία ήθελε τουλάχιστον την ισοπαλία για να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο επόμενο Champions League.

Και αυτό έκανε. Η Liverpool, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, κέρδισε 5-3 την Chelsea σε ένα απολαυστικό παιχνίδι, δίνοντας έτσι το καλύτερο ορεκτικό για αυτό που θα ακολουθούσε.

Keita, Alexander-Arnold και Wijnaldum έβαλαν μπροστά τους Reds, με τον Giroud να μειώνει πριν την ανάπαυλα (3-1). Ο Firmino σκόραρε νωρίς στο δεύτερο μέρος, η Chelsea βρήκε δύο γκολ με Abraham και Pulisic, αλλά ο Oxlade-Chamberlain έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 5-3.

Ασύλληπτες γκολάρες και καθηλωτική εμφάνιση στο πρώτο μέρος

Παρότι οι Λονδρέζοι δημιούργησαν πρώτοι τις προϋποθέσεις για γκολ, με τις προσπάθειες των Mount (8') και James (16') να περνούν πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Alisson, η Liverpool ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα.

Μετά από λάθος στην άμυνα της Chelsea, ο Keita έκλεψε την μπάλα και με μια... φωτοβολίδα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Kepa, κάνοντας το 1-0 στο 23ο λεπτό.

Αυτή το γκολ έδωσε... φτερά στους παίκτες της Liverpool, η οποία πήρε αμέσως τον έλεγχο του παιχνιδιού και βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με ακόμα μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Alexander-Arnold, ο οποίος στο 38ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Kepa για το 2-0.

Οι Reds δεν σταμάτησαν να ασκούν πίεση στην Chelsea και δεν άργησαν να πετύχουν και τρίτο γκολ. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, στο 43ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Robertson, η μπάλα έφτασε στον Wijnaldum ο οποίος με δυνατό σουτ από κοντά έκανε το 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και μείωσαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Alisson απέκρουσε πρώτα το κοντινό σουτ του Willian, αλλά στη συνέχεια ο Giroud πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία για το 3-1.

Firmino και Oxlade-Chamberlain έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Liverpool αρχικά έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 50ό λεπτό με τον Salah να μη μπορεί να νικήσει τον Kepa από κοντά, αλλά στο 55ο λεπτό πέτυχε και τέταρτο γκολ.

Ο Alexander-Arnold από τα δεξιά βρήκε εξαιρετικά τον Firmino στην καρδιά της περιοχής, κι ο Βραζιλιάνος με κεφαλιά από κοντά έκανε το 4-1. Ένα γκολ που πανηγύρισε έξαλλα, καθώς ήταν το πρώτο του εντός έδρας γκολ στη σεζόν (είχε να σκοράρει από τον Μάρτιο του 2019!).

Παράλληλα, ο Alexander-Arnold μοίρασε την 13η ασίστ του στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από τον εξαιρετικό Kevin De Bruyne.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Frank Lampard έκανε τριπλή αλλαγή, άλλαξε την εικόνα της ομάδας του και μέσα σε 12 λεπτά η Chelsea πέτυχε δύο γκολ.

Στο 61ο λεπτό, ο Pulisic με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε τρεις παίκτες της Liverpool, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Abraham, ο οποίος από κοντά σημείωσε το 4-2.

Οι «μπλε» του Franky βρήκαν ρυθμό, πήραν μέτρα στο γήπεδο και έχασαν ευκαιρία με τον Pulisic στο 64ο λεπτό, με το σουτ του νεαρού να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Alisson.

Ο Pulisic είχε προειδοποιήσει και στο 73ο λεπτό εντέλει ήταν ξανά πρωταγωνιστής, καθώς μετά από γύρισα του Hudson-Odoi στην περιοχή, ο Αμερικανός με άπιαστο σουτ μείωσε σε 4-3 και αναπτέρωσε τις ελπίδες για την Chelsea.

Ωστόσο, η βραδιά ανήκε δικαιωματικά στη Liverpool και ο Oxlade-Chamberlain με γκολ στο 84ο λεπτό (μετά από εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά και ασίστ του Robertson), διαμόρφωσε το τελικό 5-3, σφραγίζοντας μια θριαμβευτική νίκη λίγο πριν την απονομή του τίτλου για τους Reds.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Wijnaldum (Milner 66′), Keita (Jones 66′); Salah (Oxlade-Chamberlain 79′), Mane (Origi 87′), Firmino (Minamino 87′)

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Rudiger, Zouma; James, Jorginho, Kovacic, Alonso; Willian (Pulisic 59′), Mount (Hudson-Odoi 59′), Giroud (Abraham 59′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares