Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 22:34

Μένουμε σπίτι... διαβάζουμε αθλητικά

Οι ώρες πολλές, ο χρόνος άπλετος και ψάχνοντας για τρόπους δημιουργικής απασχόλησης το διάβασμα σίγουρα ένας από τους κορυφαίους.

Θα σας προτείνουμε βιβλία αθλητικού περιεχομένου,ευκολοδιάβαστα και ικανά να μας ταξιδέψουν,να μας κάνουν να ξεχαστούμε,αξίες ανεκτίμητες στις μέρες που ζούμε.

Με μικρό κόστος, τολμήστε το, θα το ευχαριστηθείτε και θα χαλαρώσει το μυαλό.Παράλληλα θα μάθετε πολλά πράγματα ,εικόνες συναρπαστικές θα κυριεύσουν το μυαλό σας,ενώ θα μικρίνει το σύνδρομο στέρησης για όλους εμάς που είμαστε λάτρεις του αθλητισμού.

Σας παρακινούμε να κάνετε και τις δικές σας προτάσεις, ποστάροντας όσα έχετε διαβάσει και σας άρεσαν.

Ξεκινάμε

B752ED28DE7BD02D871D3D6B2985B89F_30fa7.jpg

1.PURO FOOT του Ρομπέρτο Φονταναρόσα.

Οκτώ διηγήματα με φόντο το Αργεντίνικο ποδόσφαιρο και τον ιδιαίτερο τρόπο και πάθος που βιώνουν το ποδόσφαιρο στη χώρα του Μαραντόνα και του Μέσι.Φανατικός οπαδός ο συγγραφέας της ομάδας της γενέτειρας του την Ροζάριο Σεντράλ,έγραψε τα διηγήματα με κοινωνική ματιά και ψυχολογική ανατομία.Βγαλμένες από τη ζωή οι ιστορίες του θα σας αγγίξουν,σαν να τις έχετε ζήσει οι ίδιοι.

σαμπράκος1-1_d2321.jpg

2.ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ του Βασίλη Σαμπράκου.

Ο Βασίλης Σαμπράκος από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητικογράφους,ακολούθησε από κοντά την Εθνική και διηγείται με πλήθος από ανέκδοτες λεπτομέρειες την ιστορία της μεγαλύτερης Ελληνικής αθλητικής επιτυχίας.Το πρώτο βιβλίο ιστορικής αναφοράς στο θαύμα του 2004,αναλύει και εξηγεί τεκμηριωμένα το πως δημιουργήθηκε η κορυφαία Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου όλων των εποχών.Φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας τις εκθέσεις της τεχνικής επιτροπής της UEFA,φιλοξενεί συνεντεύξεις των μεγάλω αντιπάλων της Εθνικής,ενώ με την συνδρομή του διακεκριμένου αναλυτή ποδοσφαίρου Αθανάσιου Τερζή αναλύει όλους τους αγώνες της Εθνικής.Διαβάστε το θυμηθείτε και συγκινηθείτε.

αρχείο_λήψης_1ca93.jpg

3.TOTAL FOOTBALL -Επανάσταση χρώματος πορτοκαλί του David Winner

To επονομαζόμενο total football,είναι προιόν πολλών στοιχείων και ιδεών.Συνδυάζει τέχνη - δύναμη - θέαμα και αποτέλεσμα.Το πρωτοείδαμε στον μεγάλο Άγιαξ και την Εθνική Ολλανδίας και ευτυχώς ο Γιόχαν Κρόιφ το εφάρμοσε και στην Μπαρτσελόνα και το απόλαυσαν και οι νεότεροι σε μία πιο σύγχρονη μορφή.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο της δημιουργίας ,της επινόησης,της τέχνης και της απλότητας.Αυτό που κάνει τα πιο απίθανα και δύσκολα πράγματα να φαίνονται στο χορτάρι τόσο απλά.

Μιλάει για αρτίστες και καλλιτέχνες ποδοσφαιριστές και όχι για τρεχαλατζίδικα πολυεργαλεία που παίρνουν μόνο το αποτέλεσμα.

7b8a4e9b-0e09-41d3-a9a4-8e4b67e54fee_a151c.jpg

4.Καταραμένη ομάδα - Damned united του David Peace

Αν έγραφε ιστορίες, θα ήταν ο Μπουκόφσκι: Ο Μπράιαν Κλαφ, ο πιο εκκεντρικός χαρακτήρας στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Εγωιστής, αυταρχικός, αλαζόνας, αυτοκαταστροφικός, αμετανόητος πότης. Τα μίντια τον λάτρεψαν. Δεν του άρεσε να κινείται σύμφωνα με το ρεύμα. Δεν κρατούσε τη γλώσσα του και απέφευγε τα κλισέ, σε μια εποχή όπου ποδοσφαιριστές και προπονητές μιλούσαν με κλισέ. Τολμούσε πράγματα που άλλοι θεωρούσαν πως ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν. Δεν κολάκευε ποδοσφαιριστές.
Ήταν εκπρόσωπος μίας εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί και στην οποία ο προπονητής καθόριζε την πορεία του ποδοσφαιριστή και όχι ο πολυεκατομμυριούχος ποδοσφαιριστής τη μοίρα του προπονητή. Του άρεσε να προγραμματίζει όσο και να αυτοσχεδιάζει. Η ευφυΐα του συνοψιζόταν στο ότι μπορούσε να πάρει μέτριους ποδοσφαιριστές και, μπολιάζοντάς τους με ένα δύο μεγάλους παίκτες, να τους μεταμορφώνει σε πρωταθλητές.
Όταν το ποδόσφαιρο πέρασε στην εποχή της οικονομικής πόλωσης με τα εκατομμύρια της Πρέμιερσιπ και του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μπράιαν Κλαφ πέθανε. Γιατί το νέο σύστημα δεν επέτρεπε τα θαύματα. Και ο Κλαφ ζούσε από τα θαύματα. Τα εμπορευόταν. Το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου περιέχει τόσες φορές το ταξίδι στην κόλαση, όσες και το πέταγμα στον παράδεισο, έτσι που στο τέλος να μένει ο ίδιος μόνος στο κέντρο της σκηνής. Τις περισσότερες φορές οργισμένος ή μεθυσμένος, αλλά πάντα αληθινός.
Αυτός υπήρξε ο πρωταγωνιστής του βιβλίου. Το σημαντικό όμως εδώ είναι ότι, πέρα από τη μυθική προσωπικότητα του ήρωά του, ο Ντέιβιντ Πις κατάφερε να δημιουργήσει μια σχεδόν βιβλικής ατμόσφαιρας λογοτεχνία, στην οποία, με αφορμή το ποδόσφαιρο, παρελαύνει μια ολόκληρη κοινωνία πολιτικών παραγόντων, διαφθοράς, παράνοιας, αγοράς συνειδήσεων, ύποπτων δοσοληψιών, προδοσίας, και ταξικών συγκρούσεων - εφόσον το θέατρο αυτού του δράματος, ενός δράματος που κόβει πραγματικά την ανάσα με τον άγριο ρυθμό του, είναι το υποβαθμισμένο Γιoρκσάιρ της δεκαετίας του εβδομήντα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ο Πις αφηγείται τα κατορθώματά του Κλαφ χωρίς συμβατικότητες αποδίδει ζωντανά τον ποδοσφαιρόκοσμο της περιφέρειας, τις άγριες σχέσεις μεταξύ ημετέρων και υμετέρων, τα πιοτά και τα τσιγάρα παικτών και παραγόντων (όλοι οι παίκτες πίνουν και καπνίζουν). Το βιβλίο αξίζει επειδή σιχαίνεται τη φιλολογία, το συναισθηματισμό, τις εύκολες γραφικότητες. Οι ποδοσφαιρόφιλοι θα το αγαπήσουν. Επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και η κινηματογραφική ταινία που έγινε το βιβλίο.

c0128359-e1e5-42e4-93b7-196298e87d64_2_efa93.jpg

5.Η μπάλα στην κερκίδα του Θάνου Σαρρή

«Η μπάλα στην κερκίδα» αποτελεί ουσιαστικά ένα υβρίδιο έρευνας και μυθοπλασίας. Έχει πρωταγωνιστές τα παιδιά της εξέδρας, οπαδούς μιας μεγάλης αθηναϊκής ομάδας, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους επανάσταση απέναντι στον ιδιοκτήτη που ελέγχει τον σύλλογό τους και τον εκμεταλλεύεται για προσωπικό και πολιτικό όφελος. Στόχος τους είναι να αναλάβουν την ιδιοκτησία, εφαρμόζοντας μοντέλο λαϊκής βάσης. Στην πορεία της προσπάθειας φυσικά συμβαίνουν πολλά, τα οποία και αποτελούν καθρέφτη του ελληνικού ποδοσφαιρικού παρασκηνίου. Η ιδέα είναι αφενός να αναδειχθεί ρεαλιστικά και με βάση την έρευνα ένας διαφορετικός τρόπος ιδιοκτησίας ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου, που στην καρδιά πολλών ανθρώπων είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα, από την άλλη μέσω της πλοκής και των πρωταγωνιστών να προκύψει κάτι «ζωντανό» για τον αναγνώστη, το οποίο παράλληλα θυμίζει πρόσωπα και καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ελληνική κοινωνία.

Η συνέντευξη του Θάνου Σαρρή στο sportcyclades.gr 

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares