Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 11:42

Άνετο τρίποντο με πρωταγωνιστή τον Τσάμπερλεϊν | Genk 1-4 Liverpool: Match Review

Όλα πρίμα πήγαν τα πράγματα για τη Λίβερπουλ στο Βέλγιο που επικράτησε 4-1 της Γκενκ με τον Τσάμπερλεϊν να βάζει ένα αριστουργηματικό γκολ και την ομάδα του να ανεβαίνει στους 6 βαθμούς στον όμιλο, έναν πίσω από τη Νάπολι.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 27/10 (18:30 - Cosmote Sport 1 HD) με την Τότεναμ στο Άνφιλντ για την 10η αγωνιστική της Premier League.7

3η αγων. Uefa Champions League

Εύκολο βράδυ είχε η Λίβερπουλ στο Βέλγιο, από όπου γυρίζει με τους τρεις βαθμούς καθώς νίκησε 4-1 τη Γκενκ και έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Τσάμπερλεϊν, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ (το δεύτερο με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ), με τους Μανέ και Σαλάχ να πετυχαίνουν κι αυτοί από ένα γκολ. Για τη Γκενκ μείωσε στο τέλος ο Οντέι.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Νάπολι πήρε με περιπετειώδη τρόπο τη νίκη με 3-2 επί της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία και προπορεύεται εκείνη στη βαθμολογία.

Βαθμολογία Group E

Νάπολι 7
Λίβερπουλ 6
Σάλτσμπουργκ 3
Γκενκ 1

Γκολ από τα αποδυτήρια ο Τσάμπερλεϊν

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το ματς η Λίβερπουλ η οποία κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς. Η Γκενκ έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, οι παίκτες της Λίβερπουλ πήραν την μπάλα, με τον Φαμπίνιο να δίνει στον Τσάμπερλεϊν κι αυτός με δυνατό ευθύβολο σουτ έκανε το 0-1 μόλις στο 2'.

Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο του γκολ από τον Απρίλιο του 2018 που είχε σκοράρει στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Champions League απέναντι στη Σίτι (3-0).

Η Γκενκ απείλησε με τον Ονουάτσου στο 9' να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Άλισον αλλά ο Βραζιλιάνος έσωσε την ομάδα του, ενώ στην άλλη πλευρά του γηπέδου, λίγο αργότερα, στο 25' ο Φιρμίνο έβγαλε τρομερή ασίστ με ραμπόνα που πέρασε ανάμεσα από δύο παίκτες της Γκενκ αλλά ο παραλήπτης που ήταν ο Μανέ έκανε αδύναμο πλασέ και δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουκε.

Οι Βέλγοι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, η Λίβερπουλ έδωσε αρκετά δικαιώματα στο πρώτο μέρος, είχε κάποια προβλήματα στις οπισθοχωρήσεις και άφηνε κενά στην άμυνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Γκενκ που βρήκε ένα γκολ στο 26' με τον Σαματά να νικάει τον Άλισον με κεφαλιά αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ γιατί ο Ίτο που έκανε τη σέντρα υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον διαιτητή που έκανε και χρήση του VAR.

Οι Reds είχαν δύο ακόμα ευκαιρίες πριν την ανάπαυλα. Ο Ρόμπερτσον έκανε το πλασέ από διαγώνια θέση στο 31' αλλά ο Κουκε απέκρουσε σωτήρια και δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Σαλάχ πέρασε άουτ.

Πάτησε το γκάζι στο δεύτερο μέρος

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, την ώρα που η Λίβερπουλ δεν έβγαζε ένταση και έκανε στατικό παιχνίδι μέχρι τη στιγμή που ο Τσάμπερλεϊν το πήρα ξανά πάνω του και μας χάρισε ένα γκολ που θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό.

Ο Φιρμίνο βρήκε τον νεαρό Άγγλο στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κι αυτός με ένα ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ με το εξωτερικό (!) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι. Το βλέπεις, το ξαναβλέπεις και δεν το χορταίνεις.

Από κει και μετά, έφυγε το όποιο άγχος και η όποια πίεση από τα πόδια των Reds που συνέχισαν να πιέζουν και τα γκολ ήρθαν απολύτως φυσιολογικά.

Ο Φιρμίνο βρήκε τον Σαλάχ κι αυτός συνεργάστηκε υπέροχα με τον Μανέ, ο οποίος πήρε την μπάλα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 0-3 στο 77'.

Και λίγο αργότερα, στο 87', ο Σαλάχ πρόσθεσε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αποφεύγοντας εκπληκτικά δύο αμυντικούς της Γκενκ στην περιοχή, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 0-4.

Ένα 0-4 που όμως δεν έμεινε ως το τέλος καθώς οι Βέλγοι κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της τιμής. Ο Ουρόνεν πήρε εύκολα τη μπάλα από τον Λόβρεν στην άμυνα της Λίβερπουλ, ο Ντονγκαλά πήρε την μπάλα που έβγαλε την ασίστ στον Οντέι που μείωσε για το τελικό 1-4 στο 88'.

Οι συνθέσεις

Γκενκ: Κούκε, Μαέλε, Κουέστα, Λουκούμι, Ουρόνεν, Μπέργκε, Μπογκοντά (66' Ντονγκαλά), Χέινεν, Iτο (89' Χάτζι), Σαματά, Ονουάτσου (81' Οντέι)

Λίβερπουλ: Αλισον, Μίλνερ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον (63' Γκόμες), Φαμπίνιο, Κεϊτά, Τσάμπερλεϊν (74' Βαϊνάλντουμ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (80' Οριγκί)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares