Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 00:36

Mία μεγάλη γιορτή στα Ψαρά για την Aegean Regatta

Εορταστικό είναι το κλίμα στην ηρωική Νήσο Ψαρών από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα σκάφη της Aegean Regatta.

Με την ολοκλήρωση των αφίξεων, οι περίπου 500 ιστιοπλόοι που μετέχουν στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στο όμορφο νησί.

Είναι η πρώτη φορά που η Aegean Regatta έβαλε ως σταθμό τα Ψαρά στο πρόγραμμα της κι όπως φάνηκε από τη φιλοξενία των κατοίκων και τις αντιδράσεις των ιστιοπλόων, η επιλογή ήταν απολύτως επιτυχημένη και δικαίωσε τους διοργανωτές.

Μετά την ημέρα ξεκούρασης στα Ψαρά, τα 55 σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta θα ανοίξουν πανιά το πρωί της Παρασκευής, στις 11.00 για τις Οινούσσες, καλύπτοντας απόσταση 35 ναυτικών μιλίων.

Η κινητοποίηση είναι μεγάλη και στις Οινούσσες για την υποδοχή των σκαφών και των πληρωμάτων και ο Δήμος Οινουσσών ζητεί από όλους τους επαγγελματίες του νησιού και ιδιαιτέρως όσους δραστηριοποιούνται στην εστίαση, διατροφή και φιλοξενία, να φροντίσουν να έχουν επάρκεια στις προμήθειές τους και να διαφοροποιήσουν το ωράριό τους ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ιστιοπλόοι και οι επισκέπτες.

Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ιστιοδρομιών της Aegean Regatta στη γενική κατάταξη προηγούνται ανά κατηγορία:

IRC

  1. BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη
  2. MATRAK II με κυβερνήτη τον Οrhan Ozdas
  3. ST. ANNA με κυβερνήτη τον Vlas Kadetov

ORC Performance

  1. MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Θανάση Στεργιανό
  2. ERYTOS II με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο και Σταύρο Τσάβαλο
  3. ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό

 ORC Sport

  1. MELIPLOE με κυβερνήτη το Nick Thliveris
  2. FAIRYTALE με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου
  3. SIMERA με κυβερνήτη τον Μανώλη Αγγελάκη

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2019 είναι ο Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές Όμιλοι οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Λέρου, Ι.Ο. Μυτιλήνης, Π.Ε.Κ.Ε.Β. Η Marina Mytilini είναι χορηγός της Aegean Regatta.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares