Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016 18:20

Ασημένιος ο Γιαννώτας

Δεν ξέρουμε εάν του το χρωστούσε ο Θεός αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Έλληνας υπεραθλητής στο χώρο της κολύμβησης λίγο έλειψε να γράψει ιστορία ως ο μεγαλύτερος που κερδίζει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Ρίο στα 10 χιλιάδες μέτρα ανοιχτής θάλασσας.

Και λέμε «λίγο» γιατί πολύ απλά σε μία εντυπωσιακή μάχη που κρίθηκε στο τελευταίο χιλιόμετρο με τον Αυστραλό Πουρτ να κλατάρει και να δίνει το δικαίωμα στους διώκτες του (είχε αποκτήσει ακόμη και δύο λεπτά διαφορά) να τον προσπερνούν και εν τέλει να μείνει εκτός βάθρου.

Η μάχη που έγινε ανάμεσα σε έξι αθλητές ήταν εντυπωσιακή καθότι χεριά με χεριά όλοι πάλευαν για τη νίκη. Γύρω στα 200 μέτρα πριν το τέλος, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε κεφάλι – ερχόμενους ουσιαστικά από την 7ηθέση ενώ στα μέσα της διαδρομής ήταν στην 23η θέση-  κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα ακόμη και δύο σώματα όμως στο τέλος λύγισε από την αντεπίθεση του Ολλανδού Βίρτμαν, ο οποίος και χτύπησε πρώτος τη ταμπέλα του νικητή… Ο Γιαννιώτης τον ακολούθησε με σχεδόν τον ίδιο χρόνο και χρειάστηκε το photo finish για να έχουμε τον νικητή αφού η πρώτη εντύπωση ήταν ότι ο 36χρονος Κερκυραίος ήταν αυτός που είχε κόψει πρώτος το νήμα… Χαρακτηριστικό είναι ότι οι διοργανωτές έχουν δώσει τον ίδιο χρόνο και στους δύο αθλητές 1.52.59.8 αλλά με τον Ολλανδό δυστυχώς να είναι πρώτος…

Να σημειώσουμε ότι στο ξεκίνημα της εμπλοκής του με τους Ολυμπιακούς, ο Γιαννιώτης ήταν 7ος (στα 400 μέτρα) στην Αθήνα, και στο Πεκίνο το 2008 ήταν στην 17η θέση στα 10.000 μέτρα. Στο Λονδίνο το 2012 στον τελικό των 10 χιλιομέτρων ανοικτής θαλάσσης τερμάτισε τέταρτος με 1:50:05.3. και τώρα ήρθε η ώρα του μεταλλίου αν και θα μπορούσε για μία σωστή τοποθέτηση χεριού να πάρει το χρυσό μετάλλιο… Σε Παγκόσμιο επίπεδο, το 2011 κατέκτησε το πρωτάθλημα 10 χλμ σε ανοιχτό νερό (στη Σαγκάη) και αναδείχθηκε «Αθλητής της Χρονιάς» από τον ΠΣΑΤ. Κατόπιν επιλέχθηκε από τη FINA ως υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής στον κόσμο για το 2012 στην ανοιχτή θάλασσα. και το 2013 ήταν χρυσός Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης στη Βαρκελώνη και έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία ανοικτής θάλασσας. 

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares