Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 10:59

Το ΓΕΛ Θήρας νικητής σε συγκλονιστικά παιχνίδια για τα σχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου

Το Γενικό Λύκειο Θήρας θα είναι εκείνο που θα εκπροσωπήσει το νησί της Σαντορίνης στα σχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ κοριτσιών και αγοριών, καθώς και στο ποδόσφαιρο αγοριών, αφού οι ομάδες του επικράτησαν των αντίστοιχων του Επαγγελματικού Λυκείου Θήρας με 30-25, 46-43 και 2-1 έπειτα από πολύ ωραία παιχνίδια που διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ και στο δημοτικό γήπεδο Φηρών.

Στο παιχνίδι μπάσκετ των κοριτσιών το ΓΕΛ Θήρας, το οποίο πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα του νομού Κυκλάδων, φάνταζε ως το φαβορί πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Στα πρώτα λεπτά οι αθλήτριες του ΓΕΛ μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πήραν ένα μικρό προβάδισμα, όμως τα κορίτσια του ΕΠΑΛ δεν άφησαν σε κανένα σημείο τη διαφορά να ξεφύγει και ήταν ανταγωνιστικές σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έχοντας ευκαιρίες ακόμα και να προσπεράσουν στο σκορ (ειδικά στη διάρκεια του πρώτου μισού του αγώνα). Πρώτη σκόρερ των νικητριών ήταν η Θεοδώρα Τσαβδαρίδη με 9, ενώ ακολούθησαν η Ευθυμία Παντζιαρίδη με 8 και η Άντζελα Κεβάνι με 7. Από τη μεριά του ΕΠΑΛ, η Αθανασία Συρίγου σημείωσε 11 πόντους, ενώ η Άννα Δελημάνη πέτυχε 9 όντας ταυτόχρονα πολύ καλή στα οργανωτικά της καθήκοντα.

Στο παιχνίδι μπάσκετ των αγοριών ο ανταγωνισμός ήταν ακόμα μεγαλύτερος, αφού τα παιδιά που αγωνίζονται στην Α.Ε.Σ ήταν μοιρασμένα στα δύο σχολεία. Το ΕΠΑΛ ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα (9-12 στη λήξη του πρώτου οκταλέπτου, όμως το ΓΕΛ αντέδρασε και προηγήθηκε με 24-20 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Σε εκείνο το σημείο το ΕΠΑΛ ισοφάρισε σε 24-24 (σκορ ημιχρόνου), ενώ προηγήθηκε με 24-29 στην έναρξη της τρίτης περιόδου χάνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα ύστερα από αντιαθλητικό φάουλ. Έτσι, αντί η διαφορά να ξεφύγει στους 7 ή και περισσότερους πόντους, μειώθηκε στην επόμενη επίθεση του ΓΕΛ, με το τρίτο οκτάλεπτο να κλείνει στο εύθραυστο 35-33 υπέρ του ΓΕΛ.

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ νευρικά λόγω και της κρισιμότητας του αγώνα μη σκοράροντας για σχεδόν δυόμιση λεπτά. Το ΓΕΛ προηγήθηκε με 42-37, όμως το ΕΠΑΛ απάντησε με σερί 0-6 και με καλάθι του Επιφάνειου Φύτρου πέρασε μπροστά με 42-43, 38.5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο το τρίποντο του Χάρη Μουρατίδη από τα 9 μέτρα έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στο ΓΕΛ (45-43, 29.9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη), με τους μετέπειτα νικητές να παίζουν καλή άμυνα στην τελευταία φάση.

Πρώτος σκόρερ του ΓΕΛ ο Χάρης Μουρατίδης, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους έχοντας 5 εύστοχα τρίποντα, ενώ 7 σκόραρε ο Μάριος Φωκιανός και 6 ο Λεωνίδας Ιλάσκου. Για το ΕΠΑΛ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Γιώργος Καβαλλάρης με 14 και 2 εύστοχα τρίποντα, ενώ τον ακολούθησαν οι Γιάννης Κασαπίου με 9, Αλέξανδρος Διαμαντής με 8 και Επιφάνειος Φύτρος με 6.

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα των αγοριών ο συναγωνισμός ήταν επίσης μεγάλος με τις δύο ομάδες να παίζουν παθιασμένα για την επικράτηση.

thumbnail IMG 8118

Το ΕΠΑΛ ήταν εκείνο που φάνηκε να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, όμως στην πρώτη του επίθεση το ΓΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί, όταν στο 5’ ο Ρούσσης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Χαϊνταράι, ο οποίος με πολύ όμορφο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα Κόκα για το 1-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΓΕΛ, εκείνοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ όταν ο Πάπα εκτέλεσε φάουλ από πλάγια με την μπάλα να καταλήγει απευθείας στα δίχτυα αφού πέρασε από όλους. Το 2-0 έδωσε έναυσμα για πανηγυρισμούς στους συμμαθητές τους.

Το ΕΠΑΛ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού οι παίκτες του ανασυντάχθηκαν γρήγορα και κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 στο 20’. Ο Καρράς έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο έδαφος και πέρασε από τους κεντρικούς αμυντικούς με τον Λέσι να έρχεται από πίσω και να τελειώνει τη φάση με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή.

Το ΕΠΑΛ στη συνέχεια του ημιχρόνου προσπάθησε να επιτεθεί χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του ΓΕΛ, τα παιδιά του οποίου αμύνθηκαν επιτυχώς.

Το δεύτερο μισό της αναμέτρησης είχε σαφέστατα περισσότερες ευκαιρίες, έλειψε όμως το γκολ για τις δύο ομάδες. Αρχικά το ΓΕΛ απείλησε σε δύο περιπτώσεις. Ο Κόκα στο 46 νίκησε τον Πάπα σε τετ α τετ από πλάγια θέση, ενώ ο Φύτρος στο 53’ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα είδε τον Γιάννη-Ραφαήλ Ξαγοράρη να του βάζει κόντρα σε σουτ από πολύ καλή θέση εντός της περιοχής.

Στο 58’ ο Γαλανός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για το ΕΠΑΛ όταν με πολύ ωραία ενέργεια από τα πλάγια απέφυγε τους Χαϊνταράι και Ρούσση και σε τετ α τετ από τα πλάγια με τον Παναγιώτη Ξαγοράρη έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Στο 66’ ο Καρράς πήρε μια κεφαλιά από σέντρα του Δαμίγου χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Ξαγοράρη. Η απάντηση ήρθε στο επόμενο λεπτό για το ΓΕΛ, όταν ο Διονυσόπουλος από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από σέντρα του Πάπα έστειλε την μπάλα άουτ στη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του ΓΕΛ στην αναμέτρηση. Πολύ μεγάλη στιγμή και στο 79’ με τον Φύτρο να βγαίνει τετ α τετ με τον Κόκα, με τον τερματοφύλακα του ΕΠΑΛ να αποκρούει και να κρατάει την ομάδα του στο παιχνίδι. Τελευταία ευκαιρία στο 82’ για το ΕΠΑΛ όταν ο Καρράς βρήκε την μπάλα με το κεφάλι από σέντρα του Γαλανού, δεν μπόρεσε όμως να της δώσει τροχιά προς τα δίχτυα με το 2-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

thumbnail IMG 8189

Μια πολλή όμορφη εικόνα Fair Play στον αγώνα αποτέλεσε η στιγμή που παίκτες και των δύο ομάδων βοήθησαν τον Ιωάννη – Ραφαήλ Ξαγοράρη να αποχωρήσει από το γήπεδο όταν τραυματίστηκε.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ κ. Αλαφούζος Βασίλης και το Δ.Σ του Οργανισμού συγχαίρουν τα παιδιά που αγωνίστηκαν, αλλά και όσα βρέθηκαν στις εξέδρες των γηπέδων προκειμένου να υποστηρίξουν τους συμμαθητές τους, για την άψογη συμπεριφορά τους και την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν αποδεικνύοντας πως ο αθλητισμός μπορεί να προάγει πολιτισμό και παράλληλα να γίνει το μέσο που θα συμβάλει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Αγώνας Μπάσκετ Κοριτσιών

ΓΕΛ Θήρας – ΕΠΑΛ Θήρας 30-25 (Τα οκτάλεπτα: 9-7, 8-5, 9-8, 4-5)

ΓΕΛ Θήρας (Ευάγγελος Τσοβάρας): Κεβάνι Αντζελα 7, Σεληνιωτάκη Άννα – Αφροδίτη, Τοζάι Γκαμπιέλα, Αργυρού Μαρουλία 2, Παντζιαρίδη Ευθυμία 8, Τσαβδαρίδη Θεοδώρα 9, Τσολακίδου Μαρία – Σοφία 4, Κασιμάτη Νεφέλη, Μάρκου Κλαούντια, Ξαγοράρη Ειρήνη, Τσολακίδου Ιωάννα – Δάφνη.

ΕΠΑΛ Θήρας (Μαρίλια Κυλικά): Νταμάγκα Αφροδίτη 1, Σταθάκη – Κορωνιού Στυλιανή 2, Δελημάνη Άννα 9, Βάιλα Νεκταρία, Δρόσου Δήμητρα, Συρίγου Αθανασία 11, Εμπέγια Ιζαμπέλα 2, Πρέκα Χαραλαμπία.

Αγώνας Μπάσκετ Αγοριών

ΓΕΛ Θήρας – ΕΠΑΛ Θήρας 46-43 (Τα οκτάλεπτα: 9-12, 15-12, 11-9, 11-10)

ΓΕΛ Θήρας (Ευάγγελος Τσοβάρας): Φύτρος Ηλίας, Βαζαίος Παναγιώτης, Φωκιανός Μάριος 7 (1), Μουρατίδης Χάρης 20 (5), Τζέλλος Θοδωρής 2, Γκιομπαλάι Αουρέλ 4, Μαρκοζάννες Αντώνης 2, Νικολίτσης Γιάννης, Φύτρος Κωνσταντίνος 5, Μέσι Άλμπι, Ιακωβίδης Γιάννης, Ιλάσκου Λεωνίδας 6.

ΕΠΑΛ Θήρας (Μαρίλια Κυλικά): Δρόσος Λουκάς, Κουρπέτης Παναγιώτης, Καβαλλάρης Γιώργος 14 (2), Χάλαρης Κωνσταντίνος 4, Κασαπίου Γιάννης 9, Κασαπίου Γιούλιος, Ρούσσος Αντώνης, Φύτρος Επιφάνειος 6 (1), Διαμαντής Αλέξανδρος 8, Φύτρος Γιάννης, Ρούσσος Χαράλαμπος, Καρράς Γιώργος.

Αγώνας Ποδοσφαίρου Αγοριών

ΓΕΛ Θήρας – ΕΠΑΛ Θήρας 2-1 (ημιχρ. 2-1)
Χαϊνταράι 5’, Πάπα 13’ / Λέσι 20’

ΓΕΛ Θήρας (Ευάγγελος Τσοβάρας): Ξαγοράρης Παναγιώτης, Ρούσσης Ιάσονας (63’ Μπάχνα Αλέξανδρος – Νικόλαος), Μέμα Γκέναρντ, Κράσι Έντρι, Σέχου Άγγελος, Βενιέρης Κωνσταντίνος, Διονυσόπουλος Ανδρέας, Πάπα Αρμάντο, Παπαδόπουλος Άγγελος (52’ Φύρος Αντώνης, Κράσι Λίονελ, Χαϊνταράι Ρέτε (86 Μαυρογιαννάκης Ευστράτιος).
Αναπληρωματικοί: Μοσχάτος Φοίβος – Μιχαήλ, Παπαβασιλείου Ιωάννης, Ξαγοράρης Εμμανουήλ, Δαρζέντας Πέτρος, Καφούρος Εμμανουήλ, Σιγάλας Άγγελος – Παναγιώτης.

ΕΠΑΛ Θήρας (Ιωάννης Γιαννακόπουλος): Κόκα Ντένις, Γαλανός Γεώργιος, Δαμίγος Μάριος, Καρράς Παναγιώτης, Φέγγης Ανδρέας, Λιγνός Στέλιος (52’ Ζαμπέλης Άγγελος), Λαμάι Άντζελο, Βεζύρης Φίλιππος (Καφούρος Πέτρος), Ξαγοράρης Ιωάννης – Ραφαήλ (76’ Κοϊδελάι Ορέστης), Λέσι Σεράλντο, Μέση Ορέστης.
Αναπληρωματικοί: Τσαλμόρι Άγγελος, ΦρεγκιάιΝαίλ, Προεστάκης Πέτρος, Μπρέγκου Ανέστης.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares