Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 17:46

Στη βουλή για το πρόβλημα του αυξημένου μεταφορικού κόστους για τα αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες ο Γιάννης Πολυχρονάκος

Στη συνεδρίαση της  Επιτροπής Νησιωτικών  Περιφερειών της Βουλής θα τοποθετηθεί την προσεχή Τρίτη (31/1) ο Γιάννης Πολυχρονάκος, αναδεικνύοντας το πρόβλημα του αυξημένου μεταφορικού κόστους για τα αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες ενώ θα καταθέσει και προτάσεις για την επίλυση του.

Ο κ. Γιάννης Πολυχρονάκος, με την  ιδιότητα του Προέδρου του Πανναξιακού αλλά και του ενεργού πολίτη που ζει, κατοικεί και δραστηριοποιείται στο Αιγαίο, είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα, αναδεικνύοντας το πρόβλημα από τις 21 Νοεμβρίου 2022.

Σε αυτή την επιστολή του, ο κ. Πολυχρονάκος τόνιζε μεταξύ άλλων:

‘’ Η συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα στις Κυκλάδες σημαίνει ένα μεγάλο πρόγραμμα μετακινήσεων για ανδρικές και γυναικείες ομάδες αλλά και για άλλες κατηγορίες (παιδικό, εφηβικό, νεάνιδες, κορασίδες).

Αυτό συνεπάγεται ένα τεράστιο κόστος για ερασιτεχνικά σωματεία, που οι ελάχιστοι πόροι τους δεν επαρκούν για να το καλύψουν. Τα πράγματα , μετά και τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, έχουν φτάσει σε οριακό επίπεδο.

Αναρωτιέται κανείς αν θέλουν κάποιοι να υπάρχει αθλητισμός στις Κυκλάδες και στη Νησιωτική Ελλάδα . Γιατί αν συρρικνωθούν ,αναπόφευκτα, οι δραστηριότητες ενός ερασιτεχνικού σωματείου επειδή δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα μετακίνησης στα άλλα νησιά, τότε θα υπάρχουν πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στην αθλητική αλλά και στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας.

Η πολιτική κρατικών ενισχύσεων στην ακτοπλοΐα για κοινωνικούς λόγους , έχει νομιμοποίηση. Μπορεί να αποτελέσει και εύλογη διεκδίκηση προκειμένου να υπάρχει και θεσμική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και παράγωγο της πρέπει να είναι οι δωρεάν μετακινήσεις των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων σε ενδονησιωτικό επίπεδο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν και στις οποίες αναφέρθηκα.

Το κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί από κοινού από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Αθλητισμού.

Ας σκεφτούμε όλοι το αυτονόητο: ότι ο αθλητισμός για τα παιδιά στα νησιά μας και τη νεολαία είναι τρόπος ζωής και διέξοδος.

Και ας μη τους στερήσουμε το δικαίωμα στη ζωή και σε μια δημιουργική διέξοδο.’’

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κ. Κόνσολα που ανταποκρίθηκε άμεσα και προχώρησε στη σύγκληση της Επιτροπής Νησιωτικών Περιφερειών για να συζητηθεί το θέμα την προσεχή Τρίτη.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares