Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 12:21

Διαβούλευση και αναζήτηση πόρων για το γήπεδο Άνω Σύρου

Εξελίξεις σημειώθηκαν την προπερασμένη εβδομάδα αναφορικά με το θέμα του γηπέδου ποδοσφαίρου της Άνω Σύρου και των απαιτούμενων παρεμβάσεων που χρειάζονται για την άρση της επικινδυνότητάς του καθώς οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και ο αντιδήμαρχος Μηνάς Αληφραγκής έλαβαν στα χέρια τους την γεωτεχνική μελέτη που είχε ανατεθεί σε εξωτερικό μελετητικό γραφείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Αληφραγκής στον “Λ”, “Παραλάβαμε την σχετική γεωτεχνική μελέτη και την μελετήσαμε. Οι απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης που προτείνονται, ωστόσο, είναι αρκετά κοστοβόρες και φτάνουν περί τις 600 – 700.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί η άρση της επικινδυνότητας των κατολισθήσεων από τον λοφίσκο που υπάρχει στην μία πλευρά του γηπέδου , η οποία περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – την τοποθέτηση μεταλλικών ράβδων και μεταλλικού πλέγματος που θα καλύψει όλο τον λοφίσκο.

Έχουμε κάνει ήδη μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινότητας Άνω Σύρου Πέτρο Ραουζαίο, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ρένο Φρέρη  και τον Δομένικο Σαγκινέτο, ως εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας και του ΑΟ Άνω Σύρου.

Όπως καταλαβαίνετε, με τον προγραμματισμό που έχει γίνει για την προτεραιοποίηση των έργων που πρέπει να γίνουν στο στρατόπεδο και τις αγορές οικοπέδων που θα χρησιμοποιηθούν για δωρεάν θέσεις στάθμευσης, ο Δήμος αυτή τη στιγμή αδυνατεί να διαθέσει αυτό το ποσό κι έχουμε στραφεί στην πιθανή λύσης κάποιας χορηγίας ή κάποιας χρηματοδότησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή από κάπου αλλού.

Τώρα, αν δεν βρεθεί κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, από εκεί και πέρα θα συζητήσουμε κάποιο άλλο πλάνο υπό την έννοια να γίνει ένα γήπεδο 8χ8 και συγχρόνως κάποιος πολιτιστικός χώρος,  ή οτιδήποτε άλλο προκύψει από την διαβούλευση που θα γίνει γι αυτό το ζήτημα.

Το θέμα, βέβαια, είναι να δούμε τι χρήση θα έχει αυτός ο χώρος γιατί  ο καθένας έχει τις απόψεις του. Από τη στιγμή που υπάρχει το γήπεδο της ΕΠΣ, έχει κατασκευαστεί το γήπεδο των Καμινίων και έχει δρομολογηθεί αυτό του Πάγου, τι χρησιμότητα μπορεί να έχει άλλο ένα  γήπεδο και κατά πόσο μπορεί να το αντέξει ο Δήμος, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, επειδή πάγια τακτική αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι να αφουγκραζόμαστε τις απόψεις των φορέων και των πολιτών, και με σεβασμό στην πολυετή ιστορία του αθλητικού σωματείου της Άνω Σύρου και σε όσα άτομα έχουν παλέψει διαχρονικά για να γίνει το συγκεκριμένο γήπεδο, είναι ένα θέμα που θα τεθεί σε  διαβούλευση για ένα περίπου τρίμηνο και από εκεί και πέρα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Πάντως, εμείς βρισκόμαστε σε φάση διερεύνησης των απαιτούμενων κονδυλίων, όπως και οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομάδας της Άνω Σύρου και ειδικά ο κ. Ραουζαίος ο οποίος εκτός από πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Σύρου έχει και τις επαφές του όντας ορισμένος από το κυβερνών κόμμα ως υπεύθυνος του τομέα αθλητισμού στις Κυκλάδες”.

Πηγή: logotypos.gr (Θεοδόσης Δανάμπασης)

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares