Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 21:39

Επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Τήνου από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη

Μία επίσκεψη με πολύ χρήσιμα συμπεράσματα πραγματοποίησε ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης στην Τήνο, όπου παρουσία της Επάρχου, Νατάσας Δεληγιάννη είχε συναντήσεις με τον αντιδήμαρχο  Βαγγέλη Περιάλη, τον πρόεδρο του ΠΑΣ Τήνου Φραγκίσκο Λούβαρη και άλλους θεσμικούς παράγοντες του νησιού.

Στο σκέλος της επίσκεψης που αφορά τον αθλητισμό, ο κ. Λεονταρίτης είχε την ευκαιρία να δει την κατάσταση των εγκαταστάσεων και να διαπιστώσει τις ελλείψεις.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε για την επίσκεψη η κυρία Έπαρχος, Νατάσα Δεληγιάννη:

Είχα την χαρά να υποδεχθώ σήμερα στην Τήνο, το χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη και όπως είναι φυσικό μια τέτοια επίσκεψη ήταν άκρως εποικοδομητική.

Με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Τήνου Βαγγέλη Περιάλη επισκεφτήκαμε το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Βίντσι, προκειμένου να γίνουν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου, έργο το οποίο έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Υπήρξε όμως και δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη για συμπλήρωση και επισκευή της περίφραξης του γηπέδου, ιδιαίτερα στο τμήμα προς τη θάλασσα που χρήζει άμεσων επεμβάσεων.

Παρόν στη συνάντηση και ο Πρόεδρος του "ΠΑΣ Τήνου" Φραγκίσκος Λούβαρης με τον οποίο επισκεφτήκαμε και το γήπεδο ποδοσφαίρου της Στενής και διαπιστώσαμε τις εκτεταμένες φθορές στον ηλεκτροφωτισμό και στην περίφραξη, όπου όμως για να επέμβουμε θα πρέπει, μέσω του Δήμου Τήνου, να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς ή τουλάχιστον να υπάρξει μια έννομη σχέση του Δήμου Τήνου με το χώρο του γηπέδου, (μίσθωση, χρησιδάνειο, ανταλλαγή κλπ) προκείμενου να είναι εφικτή η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οποιασδήποτε δράσης επισκευής και συντήρησης, μέσω προγραμματικής ή διαβαθμιδικής σύμβασης.

Σειρά είχε το γήπεδο του μπάσκετ στη Στενή, με τον Αντιπεριφερειάρχη να υπόσχεται επισκευή της περίφραξης και των μπασκετών και τοποθέτηση προστατευτικών ασφαλείας στην περίφραξη προς αποφυγή ατυχημάτων.

Η συνέχεια της επίσκεψης μας ήταν στο κλειστό γήπεδο του Δήμου Τήνου, όπου ακούσαμε τα τεχνικά προβλήματα και την ανάγκη αλλαγής του πλαστικού δαπέδου σε ένα χώρο του γηπέδου, την διενέργεια της οποίας υποσχέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ακολούθως είχαμε συνάντηση με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Φανερό με θέμα την επισκευή του Ναού της Αγίας Αικατερίνης στο χωριό Κάμπος της Τήνου, καθώς και με το Σεβασμιώτατο

Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Νάξου - Τήνου π. Ιωσήφ Πρίντεζη για το θέμα της εκκίνησης των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση των μελετών επισκευής και αποκατάστασης της Μονής των Ουρσουλινών Μοναχών στα Λουτρά της Τήνου.

Όλα τα παραπάνω θα δρομολογηθούν άμεσα μέσω των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μιας και τα έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις τα χρωστάμε στη νεολαία του νησιού μας, ενώ οι δράσεις στα μνημεία του νησιού μας είναι παρακαταθήκες στον πολιτισμό μας, που οφείλουμε να στηρίζουμε και να διατηρούμε για τις επόμενες γενιές.

Επιπλέον είναι χαρά μας που η καινούργια σχολική χρονιά ξεκινά με την υλοποίηση ενός έργου που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και αφορά τη συντήρηση των σχολικών μονάδων της Τήνου.

Έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη ότι περιμένουμε προτάσεις και καινούργιες μελέτες από το Δήμο Τήνου, προκειμένου να επισκευαστούν και άλλες σχολικές μονάδες του νησιού μας που έχουν ανάγκη. Στα πλαίσια αυτά έχει συναφθεί και η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Τήνου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προκειμένου να γίνουν στατικές μελέτες, ώστε να υλοποιηθούν επισκευές στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και σε οποιοσδήποτε άλλες σχολικές μονάδες απαιτείται.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα προκειμένου να δρομολογηθούν και άλλες επισκευές και έργα συντήρησης στις σχολικές μονάδες του νησιού μας.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

AKADIMIES PANNAXIAKOS

BANNER PAS NAXOU 2021

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2022 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares