Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 16:09

Οι Κυκλάδες ιδανικός προορισμός αθλητικών δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο

Στο ευρωπαϊκό επίκεντρο για την προώθηση του αθλητισμού στην ύπαιθρο και της ενεργητικής αναψυχής φέρνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ τα νησιά των Κυκλάδων.

Από την 21η έως την 25η Ιουνίου οι εταίροι του προγράμματος ήταν φιλοξενούμενοι της ΕΑΣ και επισκέφθηκαν τα νησιά Μήλο, Κίμωλο και Σαντορίνη. Πραγματοποιήθηκε η 2η διεθνής συνάντηση του προγράμματος, έγιναν περιηγήσεις ώστε να χαρτογραφηθούν καλύτερα διαδρομές και τοποθεσίες ενδιαφέροντος και προχώρησαν συζητήσεις με θεσμικούς φορείς, όπως ο Δήμος Μήλου και Κιμώλου καθώς και επαγγελματικές ενώσεις και συλλόγους που στηρίζουν το όραμα του προγράμματος.

Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών φορέων από την Ιταλία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, όλοι με μεγάλη εμπειρία και σοβαρή τεχνογνωσία σε αθλητικές διοργανώσεις στην ύπαιθρο γνώριζαν τις πρέσβειρες αθλητισμού των νησιών, στην Κίμωλο και στην Ανάφη, όπου πιλοτικά θα εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης για την πραγματοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Ασπασία Βεντούρη από την Κίμωλο, και η κα Μάρθα Φερφύρη από την Ανάφη, συζήτησαν εκτενώς τις δυνατότητες των νησιών τους σχετικά με την προώθηση του Αθλητισμού Υπαίθρου τόσο προς όφελος της επιμήκυνσης της τουριστικής σαιζόν και της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος, όσο και προς όφελος των μόνιμων κατοίκων.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού σχετικό με τις αθλητικές δραστηριότητες υπαίθρου το οποίο θα διατεθεί στους φορείς των τοπικών κοινωνιών.

Περισσότερα στο https://www.sportambassadors.eu/en/home και στο https://web.facebook.com/Sport-AmbassadorsSARU-101390558187835?rdc=1&rdr

dav

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares