Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 12:16

Στα νέα μέτρα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους τους αθλητές

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των αθλητών είναι κάτι που συζητήθηκε έντονα και στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων και όπως φαίνεται υιοθετείται τελικά από την κυβέρνηση ως μέτρο, καθώς αυτό που μένει είναι η ανακοίνωση του.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό και με την έξαρση των κρουσμάτων έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο, για αυτό και η κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά από νέα μέτρα, προκειμένου να γίνει ο εμβολιασμός υποχρεωτικός.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να εμβολιαστούν συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ενόσω ελοχεύει η απειλή για νέο, τέταρτο κύμα κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα «Νέα» η κυβέρνηση σκοπεύει μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες να προχωρήσει η πρώτη φάση του σχεδιασμού και να υποχρεώσει τον εμβολιασμό σε όλους τους αθλητές. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ειδικοί της Επιτροπής Βιοηθικής συστήνουν στον Πρωθυπουργό μία «διαβαθμισμένη εφαρμογή» ακόμα και ως προς τη σειρά του υγειονομικού προσωπικού.

Σκοπός είναι ξεκάθαρα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όχι όμως για όλες τις πληθυσμιακές κατηγορίες, αλλά αποκλειστικά για τους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας και δομές φροντίδας ευπαθών ομάδων, ενώ έπονται τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ωστόσο δεν αποκλείεται -ανάλογα με τα δεδομένα του φθινοπώρου (εμβολιαστική κάλυψη, επιδημιολογικοί δείκτες)- να ακολουθήσουν και άλλες δύο.

Επιπλέον οι συζητήσεις ενδέχεται να ανοίξουν και για άλλες κατηγορίες σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπως στους στρατεύσιμους, στους αθλητικές ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων ή σε ειδικά τμήματα των σωμάτων ασφαλείας, με τον αθλητισμό να αποτελεί βέβαια πολύ σημαντικό κομμάτι είτε είναι επαγγελματικός, είτε ημιεπαγγελματικός, είτε ερασιτεχνικός.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί είναι μια ειδική κατηγορία προς το παρον και θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε μεταγενέστερο χρόνο.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares