Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 15:12

Δήμος Σύρου: Δύο σημαντικές αθλητικές, επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις

Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, o Δήμος Σύρου – Ερμούπολης συνδιοργάνωσε δύο σημαντικές αθλητικές, επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

H πρώτη δράση «Διατροφή – Αθλητισμός – Ζωή» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 με τη συμμετοχή επιφανών ιατρών, επιστημόνων, Ολυμπιονικών και Παγκοσμιονικών. Συγκεκριμένα συμμετείχαν: ο Καθηγητής Ιατρικής κ. Δημήτριος Χανιώτης, ο Πρόεδρος της ΕΛΔΕ κ. Δημήτριος Γρηγοράκης, ο Διδάκτωρ Χαροκόπειου κ. Ιωάννης Αρναούτης, ο Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μπολόνια  κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, καθώς επίσης οι Ολυμπιονίκες κ.κ. Νέρυ Νιαγκουάρα, Νίκη Μπακογιάννη, Μαρία Καραγιανοπούλου και οι Παγκοσμιονίκες κ.κ. Μαρία Καρπαθάκη και Αντώνης Μπουγιούρης.

Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Έπαυλη Τσιροπινά το πρωί του Σαββάτου, οι πρωταθλητές κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες, ενώ οι ειδικοί στο θέμα της διατροφής παρουσίασαν τις επιστημονικές τους προσεγγίσεις. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με την παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και όλων των προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε δρομικό δρώμενο με σημείο εκκίνησης τη Μαρίνα στα Λαζαρέτα και σημείο τερματισμού την Πλατεία Μιαούλη, όπου οι Ολυμπιονίκες παρέδωσαν την ελληνική σημαία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής ακολουθούσαν τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου δια θαλάσσης, το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σύρου αλλά και περιπολικά της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

          Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ευχαριστούμε θερμά την κα Υρώ Δασκαλάκη και την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία για την άψογη διοργάνωση, όλους τους προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τα τμήματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, το 4ο  Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σύρου, την εταιρεία Blue Star και το τοπικό γραφείο του κ. Βασιλικού, καθώς επίσης τους τοπικούς επιχειρηματίες: Ταβέρνα «Σάββας», Ψησταριά «Τα Γιάννενα», Λουκούμια «Δεναξάς», «Stefanou Travel», Κατάστημα «Τόπων Γεύσεις» και ειδικά τον κύριο Τάσο Νομικό με το Ξενοδοχείο «Francoise», η συνεισφορά των οποίων ήταν καταλυτική. 

          Για τη δράση «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο – 1ος Ποδηλατικός Γύρος Virtual Edition», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, υπήρξε κινητοποίηση από πολλούς συντοπίτες μας οι οποίοι συνεισέφεραν ηθικά και υλικά είτε τρέχοντας, είτε ποδηλατώντας είτε ακόμα και με τη διάδοση του κοινωνικού μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συμβολικά οι ποδηλάτες Σύρου μαζί με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών & Φίλων Κυκλάδων διοργάνωσαν "ποδηλατάδα" από τα Λαζαρέτα έως το Λιμάνι της Ερμούπολης δείχνοντας έτσι την πλήρη στήριξη στην εκδήλωση αυτή. Σκοπός της κίνησης αυτής ήταν η συγκέντρωση ποσού για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τους ανθρώπους που περνούν αυτή την δοκιμασία.

          Για τη συγκεκριμένη δράση ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι» ΑΘΗΝΩΝ, τις κυρίες Κώννα και Γραμματόγλου και φυσικά την κυρία Πέγκυ Καραμπάτου που μας πρότεινε την εκδήλωση αυτή η οποία με την συνεργασία του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

          Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την πλήρη κάλυψη και τη στήριξη των δράσεων μας.

Trexoume1

Γραφείο Επικοινωνίας

Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares