Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 16:56

ΠΕΠΠΠΕ: Ο νυν υφυπουργός αθλητισμού είναι συνεχιστής του προκατόχου του

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης καταγγέλλει τη στάση του υφυπουργού αθλητισμού κ. Αυγενάκη, απέναντι στα αιτήματα και τα νόμιμα δικαιώματα όπως υποστηρίζουν.

Η ανακοίνωση:

Συνεχιστής της προσπάθειας εφαρμογής αντισυνταγματικών διατάξεων του προκατόχου του για το επάγγελμα του προπονητή ποδοσφαίρου, φαίνεται ναι είναι ο νυν υφυπουργός αθλητισμού.

Επιχειρεί να νομιμοποιήσει το μονοπώλιο του επαγγελματία προπονητή το οποίο καταχρηστικά εκμεταλλεύεται η ΕΠΟ, αναγνωρίζοντας έτσι ως νόμιμα τα «χαράτσια» της ΕΠΟ και την ένοχη σιωπή χρόνων, έναντι ενός κλάδου προπονητών αθλημάτων ήδη κατόχων της ανώτερης άδειας άσκησης επαγγέλματος από κρατική αρχή.

Η ΕΠΟ μέσω σεμιναρίων, που τις ονομάζει «σχολές», διάρκειας ημερών χωρίς εκπαιδευτικό ISO και διαβάθμιση στο Εθνικό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων, απονέμει επαγγελματικά δικαιώματα προπονητών σε κάθε ενδιαφερόμενο ακόμα και απόφοιτο Λυκείου έναντι παραβόλων χιλιάδων ευρώ. Οι απόφοιτοι ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής δεν μπορεί να συσχετιστούν με καμία βαθμίδα «σχολών» της ΕΠΟ και εξαιρούντο με απόφαση του ΣτΠ.

Η πρόθεση αυτή του κου Υφυπουργού κόντρα σε όσα δήλωνε μέχρι τώρα, αντιβαίνει κατ’ ουσία διατάξεις του Συντάγματος και αποφάσεις ανεξαρτήτων αρχών, αποτελεί ουσιαστικό έλεγχο σκοπιμότητας χαρακτηρίζοντας ως κενή περιεχομένου την έννοια της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ, τα οποία με Συγκλητική απόφαση απονέμουν τίτλο προπονητή αθλημάτων με δικαίωμα απόκτησης της ανώτερης βαθμίδας άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Το μύθευμα περί επιβολής διατάξεων από την UEFA αποτελεί άνευ ισχύος πλέον μέσο πίεσης και τρομοκρατίας καθώς αποδείχτηκε η γύμνια του τόσο από νόμο του κράτους όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική ερώτηση και φυσικά από την ίδια την UEFA μέσω της σύμβασης του 2020 περί αναγνώρισης προπονητικών προσόντων.

Ο κος Υφυπουργός ελπίζουμε να μην προχωρήσει στην άνω ενέργεια διότι «χομπίστες» και ερασιτέχνες εάν επιθυμούσαμε να γίνουμε μέσω του UEFA Β, δεν θα φοιτούσαμε τέσσερα χρόνια στις ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ μετά από πανελλήνιες εξετάσεις ή μοριοδοτήσεις από Ελληνικές και παγκόσμιες διακρίσεις. Ξαφνικά οι άλλες «δεξαμενές», όπως ο ίδιος ανέφερε στη Βουλή, έχουν τον πρώτο λόγο. Τις «χάντρες για τους ιθαγενείς» δεν θα τις δεχτούμε και θα προσφύγουμε όπου μπορούμε με κάθε νόμιμο ένδικο μέσο εντός και εκτός Ελλάδας για αυτή την καταστρατήγηση επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Επιθυμούμε εφαρμογή του νόμου, αναγνώριση του ακαδημαϊκού μας τίτλου και των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων χωρίς την διάκριση που επιχειρείται, και ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Είμαστε αναγκασμένοι να αντισταθούμε με σθένος σε κάθε φωτογραφική προσπάθεια νομιμοποίησης του μονοπωλίου των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων από ένα ΝΠΙΔ όπως η ΕΠΟ.

Από την Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares