Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 16:35

Ο πολύπλευρος Σιμόν Μινολέ

mignolet1

H μετριοφροσύνη και το ενδιαφέρον για μόρφωση είναι δύο στοιχεία που συνήθως απουσιάζουν στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ο τρόπος ζωής που επιβάλλει το σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι πειρασμοί του lifestyle και των χρημάτων, αποτελούν την εύκολη λύση. Ο Βέλγος τερματοφύλακας της Σάντερλαντ, Σιμόν Μινολέ, όμως, έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο.

Αρκετοί στην Αγγλία παραξενεύτηκαν από το επίπεδο του Χουάν Μάτα, όταν ο Ισπανός άφηνε την Βαλένθια για την Τσέλσι, επιλέγοντας παράλληλα να συνεχίσει εξ` αποστάσεως τις σπουδές του στην αθλητική εκπαίδευση και το μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης. Ο Μινολέ αποτελεί μία ανάλογη περίπτωση. Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και σε ηλικία 23 ετών έχει καθιερωθεί κάτω από τα δοκάρια της Σάντερλαντ και της Εθνικής Βελγίου, ενώ παράλληλα μένει πεισματικά μακριά από τον τρόπο ζωής που επιβάλει το σύγχρονο lifestyle.

Ο τραυματισμός του Γκόρντον με τα «γυάλινα» γόνατα έκανε τον πρώην προπονητή της αγγλικής ομάδας, Στιβ Μπρους, να του δώσει φανέλα βασικού. Στο δεύτερο συνεχόμενο ματς του κρατούσε την Άρσεναλ στο μηδέν και αναδεικνυόταν MVP. Ο Μπρους θέλησε να πάρει τον Τζέιμς για την εστία της ομάδας του, ωστόσο η διοίκηση δεν του διέθεσε ποτέ τα χρήματα που απαιτούνταν. Τότε, αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Μινολέ. Η διπλή, εντυπωσιακή του επέμβαση στο ματς Κυπέλλου με την Έβερτον, όταν και σταμάτησε στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης διαδοχικά τους Χέιτινγκα και Γέλαβιτς, έκανε τους Άγγλους να θυμηθούν τον θρυλικό Τζιμ Μοντγκόμερι, που με ανάλογη επέμβαση είχε χαρίσει το 1973 το τρόπαιο στην Σάντερλαντ, στον τελικό με την Λιντς.

Πέραν της βελτίωσής του σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Μινολέ αναζητά τρόπους να ικανοποιεί και τις. πνευματικές του αναζητήσεις. Το καλοκαίρι, όταν οι περισσότεροι συμπαίκτες του θα απολαμβάνουν τις διακοπές τους ή θα δίνουν τις μάχες στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας για το Euro 2012, ο ίδιος θα βρίσκεται πίσω από τα θρανία. Σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες εξ` αποστάσεως και ειδικεύεται στο ιδιαίτερο πολιτικό σύστημα της χώρας του, το κοινοβούλιο της οποίας αποτελείται από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Έχω δύο εξετάσεις και μία εργασία να ολοκληρώσω. Αυτά είναι τα τρία τελευταία μαθήματά μου και ευελπιστώ να πάρω το πτυχίο μου φέτος το καλοκαίρι. Δεν είναι πάντα εύκολο να ολοκληρώνεις την προπόνηση και όταν οι υπόλοιποι χαλαρώνουν εσύ να ξεκινάς επιπλέον δουλειά, αλλά πρέπει να συνεχίσω», δήλωνε σε συνέντευξή του στον Guardian o νεαρός γκολκίπερ, ο οποίος αποτελεί άξιο εκπρόσωπο ενός γκρουπ Ευρωπαίων ποδοσφαιριστών που προσπαθούν να συνδυάσουν τις απαιτήσεις του επαγγελματικού αθλητισμού με την μόρφωση. Και τα καταφέρνουν! Ο Μινολέ μιλάει Γαλλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά και Αγγλικά, τα οποία τον βοηθούν να διαβάσει επιστημονικά άρθρα στη γλώσσα συγγραφής τους.

Πέραν του μορφωτικού επίπεδου, ξεχωρίζει και για τον χαρακτήρα του. «Καταλαβαίνω γιατί οι παίκτες αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα και τους αρέσουν όλα αυτά, αλλά για μένα, αυτά τα πράγματα δεν είναι σημαντικά. Έχει να κάνει από τη μία με τον τρόπο που έχεις μεγαλώσει και από την άλλη με το ότι σε κάποιους ανθρώπους αρέσει να κάνουν επίδειξη εκτός αγωνιστικών χώρων. Το καταλαβαίνω, απλά δεν με αγγίζει», τονίζει και στέκεται στην παρουσία των γονιών του, κυρίως του πατέρα του, ο οποίος ήταν τερματοφύλακας και. καταλάβαινε και της κοπέλας του, με την οποία μένουν μαζί στο Σάντερλαντ, αφού κάνει άσκηση σε δικηγορικό γραφείο της πόλης.

Ο Μινολέ ξεκίνησε ως μέσος, αλλά στα 14 η ομάδα της Σεντ Τρούιντεν τον αποδέσμευσε. Τότε, ανέλαβε δράση ο πατέρας του, ο οποίος είχε παίξει ως τερματοφύλακας και με τη βοήθεια ενός τέρματος στην πίσω αυλή του σπιτιου τους, ξεκίνησε να τον προπονεί. Στα 23 του, ο Μινολέ παίζει βασικός στην Πρέμιερ Λιγκ, αφήνοντας τον Κρεγκ Γκόρντον που κόστισε 9 εκατομμύρια λίρες να ζεσταίνει τον πάγκο, είναι διεθνής και πάνω από όλα κρατάει τα πόδια του στο έδαφος, δουλεύει χωρίς φανφάρες και έχει ενδιαφέροντα εκτός γηπέδου.

Η προσωπικότητα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στους τερματοφύλακας και ο Βέλγος δείχνει να έχει όλο το «πακέτο», με τις προσδοκίες του Μάρτιν Ο`Νιλ, ενός προπονητή που κάποτε ο αείμνηστος Μπράιαν Κλαφ είχε χαρακτηρίσει ως τον κατάλληλο για να συνεχίσει το έργο του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, να είναι υψηλές. Είναι στο χέρι του να ανταπεξέλθει!

Περισσότερα θέματα από την άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου στο

othersidefootball.wordpress.com

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares