Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 12:19

ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων: Νέα διαδικτυακή συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus+ “SmatchS

Ακόμη μία διαδικτυακή συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus+ “SmatchS: Sports organizations Matching Social inclusion issues”, ολοκληρώθηκε επιτυχώς την περασμένη Τρίτη, 02/03/2021.

Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων μας με δεδομένα τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

Όραμα μας, η συμβολή στην κοινωνική συμπερίληψη των παιδιών μεταναστευτικής καταγωγής μέσω του αθλητισμού!

Στις Κυκλάδες μας, προχωρήσαμε σε αρχική επικοινωνία με τους πιθανούς ενδιαφερόμενους σε πολλά νησιά, ώστε, στη συνέχεια, να στείλουμε επιστολές γνωριμίας, με σκοπό τη μεγαλύτερη εξοικείωση και ευαισθητοποίηση τους για το πρόγραμμα SmatchS.

Περισσότερα για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα “SmatchS: Sports organizations Matching Social inclusion issues” (SmatchS) είναι μια πρωτοβουλία 6 φορέων από το χώρο του αθλητισμού, της πανεπιστημιακής κοινότητας, και της κοινωνίας οι οποίοι επιθυμούν να συμβάλουν με τις κοινές τους προσπάθειες στην προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης και των ίσων ευκαιριών στον αθλητισμό. Αφορά σε παιδιά 8-14 ετών μεταναστευτικής/προσφυγικής καταγωγής  όσον αφορά την διευκόλυνση τους σε αθλητικές δραστηριότητες.

Οι οργανισμοί οι οποίοι θα συνεργαστούν κατά την 30μηνη διάρκεια του προγράμματος είναι οι ακόλουθοι:

  • CEPE – Sports Council of Pla de l’Estany (Καταλονία, Ισπανία)
  • ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Ελλάδα)
  • OFIS – office intercommunal des sports Pays de Redon (Γαλλία)
  • SAD – Sport Algés e Dafundo (Πορτογαλία)
  • UniGraz – Karl-Franzens-Universität Graz, Πανεπιστήμιο του Γκρατζ, Ινστιτούτο Αθλητικής Επιστήμης (Αυστρία)
  • Δήμος Πεγείας (Κύπρος)

Ο βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή σε τοπικό επίπεδο μιας Πρακτικής Μεθοδολογίας Παρεμβάσεων (SmatchS Methodology) για την κοινωνική συμπερίληψη παιδιών  μεταναστευτικής/προσφυγικής καταγωγής  μέσα από τον αθλητισμό. Θα υλοποιηθεί μέσα από συνέργειες ανάμεσα σε αθλητικά σωματεία βάσης, κοινωνικούς φορείς και τοπικές αρχές στις παραπάνω χώρες.

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία της εφαρμογής του προγράμματος γενικά καθώς και της ανάπτυξης της μεθοδολογίας του είναι η συνεργασία με τον ακαδημαϊκό εταίρο, (University of Graz, Austria) ώστε να συλλεχθούν αξιόπιστα δεδομένα και να παραχθεί αποτελεσματική εγκυροποίηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Με την εφαρμογή της μεθοδολογίας από τους αθλητικούς φορείς βάσης οι εταίροι του προγράμματος θα εργαστούν για την επίτευξη των παρακάτω αποτελεσμάτων:

  • Μια Πρακτική Μεθοδολογία Παρεμβάσεων (SmatchS Methodology) η οποία θα δώσει πρόσβαση σε συνεχείς αθλητικές δραστηριότητες στα τοπικά σωματεία για τα παιδιά μεταναστευτικής/προσφυγικής καταγωγής τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού
  • Ένα Μοντέλο Αντικτύπου αθλητικών δραστηριοτήτων στην κοινωνική συμπερίληψη παιδιών μεταναστευτικής/προσφυγικής καταγωγής
  • Ψηφιακές Κατευθυντήριες Οδηγίες “Sports organizations Matching Social inclusion issues”, βασισμένες στην Moodle Platform μαζί με ένα διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαίδευσης βραχείας διάρκειας (MOOC) και μια Online Συνεργατική Πλατφόρμα.
  • Συμπεράσματά και Συστάσεις για τον αντίκτυπο του αθλητισμού στην κοινωνική συμπερίληψη παιδιών μεταναστευτικής/προσφυγικής καταγωγής 

Σε αριθμούς:

  • 420 παιδιά μεταναστευτικής/προσφυγικής καταγωγής ηλικίας 8-14 ετών θα επωφεληθούν από την Μεθοδολογία του SmatchS Methodology και θα βελτιώσουν τους δείκτες κοινωνικής συμπερίληψης
  • 50 προπονητές σε όλη την Ευρώπη θα καταρτιστούν δια ζώσης και διαδικτυακά σε εκπαιδευτικές προσεγγίσεις κοινωνικής συμπερίληψης ώστε να εφαρμόσουν αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά μεταναστευτικής/προσφυγικής καταγωγής
  • Ενίσχυση των ευκαιριών δικτύωσης ανάμεσα στους εταίρους του προγράμματος, άλλους αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς καθώς και στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση σε όλη την Ευρώπη σχετικά με θέματα κοινωνικής συμπερίληψης. Αναμένονται να αναπτυχθούν τουλάχιστον 30 νέες συνεργασίες.
Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares