Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 15:07

ΚΚΕ: Να ξεκινήσουν όλα τα πρωταθλήματα και να στηριχθούν αθλητές και προπονητές σε κατηγορίες όπως τη Γ΄Εθνική

Ερώτηση στον Υφυπουργό αθλητισμού για το τι σκοπεύει να κάνει με τις μικρότερες κατηγορίες και τα πρωταθλήματα τους, αλλά και την στήριξη των αθλητών και των προπονητών σε κατηγορίες όπως η Γ΄Εθνική που λειτουργεί επαγγελματικά, όπου  οι συμμετέχοντες βρίσκονται σε μία ''ερμαφρόδιτη'' κατάσταση όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, κατέθεσε το ΚΚΕ.

Η ερώτηση, αναφέρει: 

Εδώ και μήνες οι παίκτες των μικρότερων κατηγοριών (εκτός της Super League 1,2 , Βasket League και Volley League) βρίσκονται σε απόγνωση αφού μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος είναι όλο αυτό το διάστημα ουσιαστικά χωρίς εισόδημα, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών απο την Football league που σαν κατηγορία είναι σε αναστολή, αλλά δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Μιλάμε για τις κατηγορίες που λειτουργούν επαγγελματικά και οι παίκτες έχουν όλες τις υποχρεώσεις μιας επαγγελματικής κατηγορίας, καθημερινές προπονήσεις, ταξίδια στην επαρχία κτλ. Πρόκειται για χιλιάδες εργαζόμενους παίκτες και προπονητές που εκπέμπουν σήμα κινδύνου εδώ και καιρό χωρίς να δίνεται λύση από την μεριά της κυβέρνησης που με εξαγγελίες παρατείνει την ταλαιπωρία και την αγωνία τόσο των ίδιων παικτών όσο και των οικογενειών τους. Συγκεκριμένα στο χώρο του ποδοσφαίρου προχωρά σε αναδιάρθρωση εν καιρώ πανδημίας με τα πρωταθλήματα στο πάγο.

Η Γ΄ Εθνική κατηγορία π.χ στο ποδόσφαιρο μπορεί να θεωρείται ερασιτεχνική κατηγορία, όμως λειτουργεί σαν επαγγελματική. Δηλαδή οι παίκτες έχουν όλες τις υποχρεώσεις μιας επαγγελματικής κατηγορίας, καθημερινές προπονήσεις, ταξίδια στην επαρχία κτλ και αυτό είναι δεσμευτικό. Το εισόδημά τους προέρχεται από τις ομάδες χωρίς να υπάρχει επαγγελματικό συμβόλαιο, όπως συμβαίνει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση είναι η αιτία που οι παίκτες και οι προπονητές σε αυτή την κατηγορία βιώνουν την ανασφάλεια, αφού μένουν ουσιαστικά χωρίς ασφάλιση και εισόδημα.

Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα αθλήματα όπως στην Α2 στο μπάσκετ στους άνδρες, άλλα και στις γυναίκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτριες της Εθνικής ομάδας λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Σλοβενία για τα προκριματικά του Eurobasket 2021, ξεκαθάρισαν ότι δεν πάει άλλο και πρέπει πάση θυσία να βρεθεί λύση και να ξεκινήσει η σεζόν, καθώς το «λουκέτο» της έχει οδηγήσει, τους στα όρια της ανέχειας.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει μια απάντηση από την κυβέρνηση ούτε για το πώς θα διασφαλιστεί το εισόδημά τους, άλλα και για το τι πρόκειται να γίνει με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, τη στιγμή που στις επαγγελματικές κατηγορίες το πρωτάθλημα συνεχίζεται.

Στην ίδια μοίρα είναι και όλα τα πρωταθλήματα των υπολοίπων κατηγοριών, καθώς και τα τμήματα των σωματείων που αφορούν τις μικρότερες ηλικίες και τις ψυχοσωματικές διαστάσεις που έχει το κλείσιμο της δραστηριότητας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε:

  • Να στηριχθεί το εισόδημα των εργαζόμενων, των παικτών και των προπονητών με μέτρα προστασίας που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες κατηγορίες.
  • Να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με όλα τα μέτρα και τα μέσα προστασίας, αντίστοιχα με εκείνα που ελήφθησαν για την επανεκκίνηση των μεγάλων επαγγελματικών κατηγοριών.
  • Να σταματήσει να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε επαγγελματικές κατηγορίες που έχουν το ίδιο Υγειονομικό Πρωτόκολλο.
  • Να ξεκινήσει η δραστηριότητα στον οργανωμένο αθλητισμό στις μικρές ηλικίες χωρίς τα έξοδα για τα μέσα προστασίας να επιβαρύνουν τα σωματεία και τους γονείς.

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Γκιόκας Γιάννης

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares