Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 16:01

Κύριοι ''θεσμοί'' αν συνεχίσετε έτσι θα σκοτώσετε το ίδιο σας το παιδί

''Έρμαιο στα κύματα της πανδημίας''... ίσως αυτός είναι ο καλύτερος τίτλος που ταιριάζει στην κατάσταση και το μέλλον σχετικά με την διεξαγωγή σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας.

Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν διοικητικό παράγοντα που να μην έχει επηρεαστεί στον μέγιστο βαθμό από όλη αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς, μεταξύ αυτών των παραγόντων ανήκουν και οι θεσμικοί. Αυτοί που όλοι μας περιμένουμε να δώσουν λύσεις και απαντήσεις. Και χρησιμοποιώ τη λέξη ''δυστυχώς'' για τον απλούστατο λόγο ότι, όταν κατέχεις κάποια θεσμική θέση θα πρέπει να έχεις λύσεις, να τις προτείνεις και να μην βολεύεσαι με γενικολογίες και δικαιολογίες.

Η καραμέλα των ''λοιμωξιολόγων'' που είναι πλέον οι ''γενικοί άρχοντες'' σε όλα τα επίπεδα έχει κουράσει τον αθλητικό κόσμο. Όταν λέμε έχει κουράσει, σίγουρα δεν ρίχνουμε μομφές στο πολύ σημαντικό και σωτήριο έργο που προσφέρουν. Έχει κουράσει όμως η καραμέλα της ''λοιμωξιολογίας'' που μασάνε κάθε μέρα αυτοί που διοικούν τον αθλητισμό. Κύριοι.... έχετε κάποιο πλάνο; κάτι να προτείνεται; ένα σχέδιο το οποίο θα κάνει όλους εμάς να νιώσουμε ότι υπάρχει σοβαρότητα και βούληση;

Α!... ναι βούληση υπάρχει, συγνώμη. Το ακούσαμε πολλές φορές μέχρι τώρα. Άλλωστε εσείς οι ίδιοι χρησιμοποιούσατε αυτή τη λέξη όταν οι επαγγελματικές κατηγορίες, με δική τους πρωτοβουλία επιδίωξαν συναντήσεις και με δικούς τους πόρους έριξαν φως στο τούνελ της αγωνιστικής απραξίας. Ευτυχώς... γιατί αν περίμεναν από τους θεσμούς θα πετύχαιναν το απόλυτο ''0''. Είπαμε όμως βούληση υπήρχε! 

Πάμε όμως στο ''τώρα'' στην πραγματικότητα. Ερώτημα όλων θα δούμε και πάλι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενεργά; Η απάντηση είναι η ίδια: Βούληση υπάρχει. Επίσης τα δεδομένα είναι τα ίδια: Πλάνο δεν υπάρχει. Δηλαδή με λίγα λόγια «πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα». Ελπίδα; Ναι ελπίδα, αυτό μας έχει μείνει μπροστά στην ανυπαρξία πλάνου.

Ποια είναι όμως τα πραγματικά δεδομένα και τα ρεαλιστικά σενάρια; 

Δεδομένο είναι ότι όσες κατηγορίες μπορούν να τηρήσουν το πρωτόκολλο και να σηκώσουν το οικονομικό βάρος της πραγματοποίησης των τεστ αντιγόνου ή Rapid test θα αγωνιστούν. Και αυτές είναι μόνο οι επαγγελματικές κατηγορίες, εκτιμώ μεταξύ τους και η football league, καθώς χθες οι 20 ομάδες δήλωσαν θετικές να ακολουθήσουν ότι τους ζητηθεί.

Τα Rapid test μπορεί να έδωσαν λύσεις στις επαγγελματικές κατηγορίες, όμως φαίνεται ότι τείνουν να αποτελέσουν τον «δήμιο» του υπόλοιπου ερασιτεχνικού αθλητισμού. Βλέπετε! Είπαμε και παραπάνω ότι, οι θεσμοί αποδείχθηκαν καλοί ακροατές και «λοιμωξιοεξαρτώμενοι». Δεν έχουν πλάνο, ούτε έχουν κάνει κάποια ουσιαστική κίνηση (με εξαίρεση κάποιες επιστολές) για να εξασφαλίσουν την δωρεάν χορήγηση rapid test στους ερασιτεχνικούς συλλόγους. 

Τα τεστ όμως δεν είναι η μοναδική τροχοπέδη στην επαναφορά του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελεί τον ''αιμοδότη'' των ερασιτεχνικών σωματείων, είναι τεράστια και πλέον είναι καταρρακωμένος και ανήμπορος να βοηθήσει. Άρα που οδηγούμαστε; Πάλι στους φορείς. Αυτοί θα πρέπει να μεριμνήσουν. Αυτοί θα πρέπει να θεσπίσουν μέτρα οικονομικής στήριξης για τα σωματεία που παράγουν αθλητισμό. Ας πάρουν επιτέλους γενναίες αποφάσεις, ας καταρτήσουν ένα πλάνο. Ας εκμεταλλευτούν αυτή την πανδημία για να βάλουν θεμέλια αντιστήριξης στον πολύπαθο ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποδείχθηκε γυμνός, ορφανός και αδύναμος μπροστά στην μεγάλη κρίση.

Θεσπίστε ένα πρωτόκολλο για το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και προσφέρετε στη νεολαία αυτό που της αξίζει. Τη χαρά του παιχνιδιού, την άθληση και την σωματική και ψυχική υγεία.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ψάχνει πατέρα. Και ο κάθε πατέρας θα κάνει το καλύτερο για τα παιδιά του. Δυστυχώς κύριοι των θεσμών και πατέρες του αθλητισμού αν δεν κάνετε κάτι άμεσα, τότε θα σκοτώσετε με την αμέλεια σας και την ανεπάρκεια σας το ίδιο σας το παιδί. Το παιδί μας... τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που αποτελεί την βάση της νεολαίας μας και τη μήτρα της κοινωνίας μας!  

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares