Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 15:15

Πέτρος Σιδερής: Η δουλειά ενός γυμναστή δεν πρέπει να είναι μονοδιάστατη

Τι είναι ο γυμναστής; Είναι ο άνθρωπος που που απλά φροντίζει για την εκγύμνασή και την προπόνηση των αθλητών και των αθλούμενων πολιτών; Η απάντηση είναι όχι και η συζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Ένα μέρος αυτής της απάντησης δίνεται μέσα από το ακόλουθο κείμενο που αλιεύσαμε από την προσωπική σελίδα του Πέτρου Σιδερή.

Το κείμενο που έγραψε:

Η δουλειά ενός γυμναστή είναι πολυεπίπεδη. Εκτός από την προπονητική, τη φυσιολογία και την εργονομία της κάθε προπόνησης που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ανάλογα με τον σωματότυπο του πελάτη μας, συνήθως βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με την ψυχολογία του .

Ανάλογα με την εκπαίδευση που έχει ο καθένας μας αντιμετωπίζουμε το κάθε περιστατικό διαφορετικά, προσπαθώντας πάντα να αποκομίσουμε το καλύτερο που μπορούμε για τον πελάτη μας.

Όλοι οι επαγγελματίες Καθηγητές Φυσικής Αγωγής είτε σε γυμναστήρια, είτε σε πιο προσωπικό επίπεδο personal training έχουν έρθει σε περίεργες θέσεις. Να πρέπει, για παράδειγμα, να απαντήσουν σε ερωτήσεις των πελατών τους για την διατροφή τους ή ακόμα και την ψυχολογία τους.

Θα πρέπει αρχικά να αντιληφθούμε οτι αν δεν έχουμε περαιτέρω εξειδίκευση σε κάποια από τις παραπάνω ειδικότητες δεν θα πρέπει να επεμβαίνουμε στη δουλειά κάποιου άλλου επιστήμονα. Αντιθέτως θα πρέπει να είμαστε καλοί γνώστες των αντικειμένων έτσι ώστε αν αναγνωρίσουμε κάποια προδιάθεση στον πελάτη μας, να τον παραπέμψουμε στον αντίστοιχο ειδικό με τον οποίο, ιδανικά, θα συνεργαστούμε κιόλας.

Εγώ σαν επαγγελματίας γυμναστής και η ομάδα μου έχοντας πάντα ως γνώμονα το καλό του πελάτη και κατ' επέκταση των παιδιών που γυμνάζουμε γνωρίζουμε ότι φέρουμε μεγάλη ευθύνη. Να αντιμετωπίσουμε όλους τους πελάτες μας σοβαρά και ολοκληρωτικά να στοχεύουμε στα παιδιά να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια τόσο για την αθλητικής τους ανάπτυξη όσο και για τις δυσκολίες που θα υπάρξουν στη ζωή τους.

Ο χαρακτήρας χτίζετε μέσα απο εικόνες παραδείγματα και εμπειρίες. Δεν μπορούμε πλέον έχοντας πάρει όλη αυτή την γνώση να μην ενημερώνουμε τους πελάτες μας και τους γονείς στην περίπτωση που αντιλαμβανόμαστε οτι μπορεί να χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη και από κάποια άλλη ειδικότητα. Πρέπει να πάψουμε να βλέπουμε μόνο μύς, λίπος, αερόβια και αναερόβια ικανότητα, και να δούμε μήπως πρώτα χρειάζεται ψυχική τόνωση, υποστήριξη και καλή θρέψη.

Ένας υπέρβαρος και αγύμναστος άνθρωπος δεν σημαίνει απαραίτητα οτι είναι άρρωστος και δυσθρεμένος όπως αντίστοιχα ένας αδύνατος και γυμνασμένος δεν σημαίνει οτι είναι υγιής και καλοθρεμένος όπως επίσης ένα παιδί δεν χρειάζεται να είναι καλό σε όλα

Η εκπαίδευση λοιπόν έχει σαν στόχο να αντιληφθούμε οτι όπως τίποτα στην ζωή μας δεν είναι μονοδιάστατο έτσι είναι και ο άνθρωπος. Δεν μπορούμε λοιπόν να τον αντιμετωπίζουμε μόνο από την μια πλευρά, γιατί έτσι αναγκαστικά υποχρεώνουμε τον εαυτό μας σαν επαγγελματίες να λύσουμε το πρόβλημα μόνο στην μία πλευρά.

Κανένα πρόγραμμα άσκησης, διατροφής ή οποιοδήποτε άλλο δεν είναι επιτυχημένο αν ο άνθρωπος δεν περνάει καλά.

Η ομάδα μας, ο Ναξιακός Γ.Σ. και Petros Sideris - Kyriakh Pantelia Health And Beuty σας εύχονται καλά Χριστούγεννα με υγεία να περνάτε καλά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να χαμογελάτε...

Θα τα πούμε σύντομα απο κοντά στα στάδια τους δρόμους και τις πλατείες

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΥΓ: Το παρόν γράφτηκε μετά απο μια σύντομη συζήτηση που είχα με καποιους γονείς και μου εμπιστεύτηκαν πως είναι τα παιδιά τους χωρίς αθλητισμό

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares