Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 23:03

Λουκέτο για ένα μήνα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Και έρχεται η ώρα του αθλητισμού... Το είχαμε πει και νωρίτερα, τώρα το απόγευμα θα είχαμε ένα ξεκαθάρισμα της εικόνας που έμεινε θολή μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού... Και ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος.. Μόνο μπάσκετ - ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο.

Και ευρωπαϊκοί αγώνες... Ολα τα άλλα λουκέτο...  Και βέβαια τα ερασιτεχνικά τμήματα... Οπότε οι ομάδες της Νάξου, της Σαντορίνης και της Ίου σε όλα τα επίπεδα πάνε.. διακοπές για έναν μήνα.. Κι όλα αυτά από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου ...

Για τις περιοχές που είναι στο α' επίπεδο: «Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Οσον αφορά στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο: Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπεται μόνο η διεξαγωγή μόνο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League».

Για τα γυμναστήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στις περιοχές επιπέδου (α'): ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Στα περιοχές επιπέδου β', αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

Αναλυτικά το πλάνο:

Σε ότι αφορά τον αθλητισμό:

Στο επίπεδο α’ - επιτήρησης - προβλέπονται: - προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, - μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού των αθλουμένων ανά εγκατάσταση - ισχύουν οι εξειδικευμένες οδηγίες και τα πρωτόκολλα και τους αγώνες, της ΓΓΑ

Στο επίπεδο β’ - αυξημένου κινδύνου - προβλέπεται: - αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας - επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς χώρους χωρίς προπονητή - επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε συγκεκριμένα αθλήματα όπως αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα και κωπηλασία με μονομελές πλήρωμα, κανόε καγιάκ με μονομελές πλήρωμα, θαλάσσιο σκι, στίβος, κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα, ποδηλασία, γκολφ, ιππασία και μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Από την Τρίτη ισχύουν τα νέα μέτρα:

  1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «η μάσκα είναι το καλύτερο μέσο προστασίας που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο». Η επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς χρήση μάσκας.
  2. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ. σε όλη τη χώρα, προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Του μέτρου εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία και για λόγους υγείας.
  3. Τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να προστατεύεται η υγεία αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.
  4. Τηλεκπαίδευση σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με εξαίρεση τις κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων.
  5. Σε όλη τη χώρα επίσης αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας.
  6. Σε όλη τη χώρα μένουν ανοιχτά το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα σχολεία, οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Πληροφορίες: naxospress.gr

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares