Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 10:37

Επιστρέφουν στις από την 1η Ιουλίου τα ''αθλητικά μονοπάτια''

Τα Αθλητικά Μονοπάτια επιστρέφουν για άλλο ένα καλοκαίρι στα απομακρυσμένα νησιά μας. Με την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, την επαγρύπνηση του σήμερα αλλά και την ελπίδα για ένα αισιόδοξο μέλλον δημιουργήθηκε για άλλη μία χρονιά μία ισχυρή δράση.

Το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων θα διεξαχθεί παράλληλα και για τρεις εβδομάδες, από την 1η Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου, σε 13 απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου: Άγιος Ευστράτιο, Αμοργό, Αστυπάλαια, Κάσσο, Καστελόριζο, Κίμωλο, Λειψοί, Νίσυρο, Σαμοθράκη, Τήλο, Φολέγανδρο, Φούρνοι και Ψαρά.

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει επιστρατευτεί ένα δίκτυο έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής, 49 στον αριθμό, το οποίο έχει επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια. Εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα, προκειμένου να φανούν αντάξιοι των καιρών που βιώνουμε, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή της δράσης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1300 παιδιά, κυρίως ηλικίας 6 έως 12 ετών, τα οποία αναμένουν με προσδοκία τη διεξαγωγή του.

Το καλοκαιρινό camp είναι δωρεάν και περιλαμβάνει εκμάθηση κολύμβησης, ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, επαφή με λιγότερο δημοφιλή αθλήματα, μουσικοκινητικά & κιναισθητικά παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων που αφορούν στη διατροφή, το περιβάλλον και στη «συνάντηση» - επαφή ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να κατανοήσουν πως το διαφορετικό είναι μέρος της ίδιας της ζωής.

athlitika_monopatia_1_249884734_722b5.jpg

Οι στόχοι του προγράμματος είναι: η βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων, η ψυχική ευεξία, η κοινωνικοποίηση και η εκμάθηση νέων αθλημάτων. Επιπλέον, κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών και η διατήρηση υψηλού παρεχόμενου επιπέδου υπηρεσιών.

Η ομάδα της «Αναγέννηση και Πρόοδος» λειτούργησε με ευελιξία και εφευρετικότητα. Δημιούργησε με μεράκι και φαντασία ένα πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις οδηγίες για την προστασία της υγείας, χρησιμοποιώντας τον ελάχιστο το δυνατόν εξοπλισμό.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το καλοκαίρι του 2015 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares