Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 11:04

ΔΑΠΠΟΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Μαθαίνω για το Περιβάλλον”

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης ξεκίνησε φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Μαθαίνω για το Περιβάλλον”, θέλοντας να φέρει σε άμεση επαφή το παιδί με τις φυσικές διεργασίες, κάνοντας το πείραμα και την παρατήρηση παιχνίδι.

Στόχος η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μικρών μαθητών στα 26 νηπιαγωγεία του νησιού μας, που ολοκλήρωσαν την ενότητα των δραστηριοτήτων σχετικά με το Έδαφος και την Καλλιέργεια. Τα ‘επιστημονικά’ επιτεύγματα των νηπίων μας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη μελέτη της σύστασης του εδάφους, τη γνωριμία με την υδροπονική καλλιέργεια, τη δημιουργία μικρών θερμοκηπίων, την επαφή με τα βότανα, την κατανόηση της διάβρωσης στην επιφάνεια της γης, καθώς και τις επιπτώσεις της στη ζωή μας.

Λόγω πανδημίας, το πρόγραμμα διακόπηκε και αναβλήθηκε η επίσκεψη στο νηπιαγωγείο της Θηρασιάς. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συνεχίζεται η υλοποίησή του.

Το πρόγραμμα διεξάγεται υπό την εποπτεία της Αντιπροέδρου του ΔΑΠΠΟΣ και υπεύθυνης για το περιβάλλον, Μαρία Αγγελάκη και το οργάνωσε και το πραγματοποιεί η Εκάβη Χαραλαμπάκου, γεωλόγος με ειδίκευση στο Περιβάλλον.

WERRFAFFASEE-1_ceecd.jpg

 

WERRFAFFASEE-2_538dc.jpg

WERRFAFFASEE-3_ba4b8.jpg

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares