Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 12:58

Και επίσημα το «μπαλάκι» στις Ενώσεις με τροπολογία που κατέθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Στην τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης των κανονισμών οργάνωσης και διεξαγωγής πρωταθλημάτων όλων των αθλημάτων, ειδικά για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

Να θυμίσουμε ότι όσο αφορά την ΕΠΣ Κυκλάδων, ο πρόεδρος κ. Ειρηναίος Φρέρης είχε ταχθεί υπέρ αυτού του μέτρου πριν υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

«Πρόκειται για μία διάταξη, η οποία δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ. Πλέον η κάθε ομοσπονδία, ο κάθε οργανισμός, που έχει την ευθύνη διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων πρωταθλημάτων, θα μπορεί, παίρνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που διαμορφώνονται σε διεθνές, ευρωπαϊκό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο ανά άθλημα, να πάρει σχετική απόφαση, πάντοτε, όμως, λαμβάνοντας υπόψη τις εντολές, τις κατευθύνσεις, τις συμβουλές των ειδικών», είπε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής στη χώρα μας ακούσαμε τους ειδικούς και δεν χάσαμε. Αυτό, τουλάχιστον, κάνουν και τα κορυφαία στελέχη των αθλητικών ομοσπονδιών και διοργανώσεων. Και για αυτό τον λόγο, μέσα από αυτή τη διάταξη, τους δίνουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουν, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα, έτσι ώστε είτε να διακοπούν πρωταθλήματα, είτε να μεταφερθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους».

Ο υφυπουργός ανέφερε εξάλλου ότι η διάταξη δίνει τη δυνατότητα να παρθούν αποφάσεις στα όργανα με αυξημένη πλειοψηφία κατά 3/4 επί του συνόλου των μελών. «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό λύνει τα χέρια τους. Έχουμε κάνει αρκετά μεγάλη ζύμωση με όλους, με όλη την αθλητική οικογένεια. Μάλιστα και χθες είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με όλα τα μέλη των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών. Το περιμένουν, το δέχονται, το θέλουν, διότι με αυτό τον τρόπο - όπως είπα και πριν - λύνονται τα χέρια τους ώστε να πάρουν αποφάσεις και κυρίως να στηρίξουν τα αθλήματα, που, ομολογουμένως, έχουν υποστεί μεγάλη ζημία».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στη διάταξη για την παράταση της λειτουργίας του ΕΣΚΑΝ. «Η διάταξη αφορά τη μεταβατική λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ. Έχουμε δέσμευση χρονική απέναντι στη WADA, όπου είμαστε απολύτως συνεπείς από την ώρα που αναλάβαμε, και στη λειτουργία πλέον του Οργανισμού ΕΟΚΑΝ από ΕΣΚΑΝ. Αυτή η διάταξη δημιουργεί τις προϋποθέσεις, το ενδιάμεσο στάδιο στην ουσία, από ΕΣΚΑΝ να μεταφερθεί και να λειτουργήσει ο ΕΟΚΑΝ. Χρειάζεται ένα εξάμηνο περίπου μέχρι να λειτουργήσει ο νέος Οργανισμός. Για να είμαστε συνεπείς, λοιπόν, απέναντι στις υποχρεώσεις μας προς τη WADA, έχω καταθέσει αυτή την τροπολογία, η οποία, βεβαίως, συνδέεται άμεσα με την πανδημία, όπως, τουλάχιστον, διατυπώθηκε στις τηλεδιασκέψεις που έχουμε με τα κορυφαία στελέχη της WADA. Πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα. Αυτό είναι κάτι το οποίο εμείς το πράττουμε. Και, βεβαίως, θέλουμε να είμαστε απολύτως συνεπείς απέναντι σε έναν Οργανισμό, ο οποίος κατά το παρελθόν μας έδειξε κίτρινη και μετέπειτα κόκκινη κάρτα», είπε ο κ. Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μέλη της αθλητικής οικογένειας για τη συνεισφορά τους στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

«Από το βήμα της Βουλής, σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" προς όλα τα μέλη της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας, προς όλους τους αθλητές, τους κορυφαίους αθλητές, τους Ολυμπιονίκες μας, όλους αυτούς που από την πρώτη μέρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συνέβαλαν και εκείνοι, με το δικό τους τρόπο, στην προσπάθεια ενίσχυσης του μηνύματος "Μένουμε στο Σπίτι, Αθλούμαστε στο Σπίτι, τρώμε υγιεινά", αλλά και στο μήνυμα ότι συμβάλουμε στην προσπάθεια που κάνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για συγκέντρωση φιαλών αίματος. Για αυτό τον λόγο και η συμμετοχή τους, ο τρόπος στήριξης όλης αυτής της προσπάθειας είναι - θα έλεγα - τουλάχιστον συγκινητική και τους αξίζει ένα μεγάλο "μπράβο", ένα μεγάλο "ευχαριστώ" από όλους μας», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού και αναφέρθηκε και σε μια ακόμη διάσταση της προσφοράς της αθλητικής οικογένειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares