Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 19:23

Όταν ολοκληρωθεί θα είναι ανάμεσα στα τρία καλύτερα της Ελλάδας…

dak_ag._xoros

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του φυσικού χλοοτάπητα στο ΔΑΚ Νάξου. Τις επόμενες μέρες αναμένονται στην Νάξο ειδικοί από την Γερμανία, όπου θα αναλάβουν την τοποθέτηση του Ταρτάν.

Το έργο μπαίνει πλέον σε «τροχιά» παράδοσης και είναι πολύ πιθανό η ομάδα του Πανναξιακού να το έχει στην διάθεσή της κανονικά για την «σέντρα» στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

dak_ag._xoros.1

Ο γεωπόνος, Δημήτρης Σοφικίτης μιλάει για το έργο

«Χωρίς να θέλουμε να περιαυτολογήσουμε ή να πούμε καλά λόγια για τη δουλειά που πραγματοποιείται η αλήθεια είναι ότι με βάση τις υποδομές που έχει το γήπεδο και τα υλικά που έχουμε χρησιμοποιήσει, το στάδιο της Νάξου θα είναι όταν ολοκληρωθεί ανάμεσα στα τρία καλύτερα της Ελλάδας»

Για τον χλοοτάπητα είπε: «Είναι ένα θερμόφιλο γρασίδι η ποικιλία, αμερικανικής προέλευσης  και ονομάζετε "Δίας", μιλάμε μάλιστα για πιστοποιημένη ποικιλία. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι η αλλαγή στην ποικιλία έγινε μετά από δική μας παρέμβαση καθώς επιλέξαμε το συγκεκριμένο γρασίδι, που έχει συγκριτικά μεγαλύτερα πλεονεκτήματα από αυτό που είχε προεπιλεγεί. Αντέχει έως στους 5 βαθμούς κελσίου και εάν δημιουργηθεί πρόβλημα κιτρινίζει, γίνετε επισπορά της ποικιλίας και ουσιαστικά θα αναπαραχθεί το ίδιο χωρίς να μπούμε στην διαδικασία του μπαλώματος όπως γίνονταν έως τώρα στα περισσότερα γήπεδα. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα έργα υποδομής από κάτω από το γήπεδο, εκεί είναι άλλωστε και το δυνατό μας σημείο. Τα αποστραγγιστικά έργα έγιναν όπως προβλέπονταν ενώ ρόλο έχει παίξει και η τοποθέτηση της άμμου στο υπόστρωμα. που θα βοηθήσει όσο γίνεται περισσότερο στην αποστράγγιση των υδάτων. Βέβαια πρέπει να υπάρξει πού μεγάλη προσοχή στην συντήρηση του αγωνιστικού χώρου».

dak_potisma

Για το ταρτάν επισήμανε: «Το ταρτάν θα πρέπει να πω ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στο γήπεδο ‘’Καραϊσκάκη’’ και έπειτα στο γήπεδο της Τούμπας στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, την Τετάρτη, κλιμάκιο της UEFA που ήρθε στην Θεσσαλονίκη για τον αγώνα του "ΠΑΟΚ" με την Τότεναμ επιθεώρησε το γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο και έμεινε με το στόμα ανοιχτό για την ποιότητα του ταρτάν».

Για την συντήρηση του έργου τόνισε: « Αν υπάρξει συνετή πολιτική και χρήση του σταδίου τότε δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να κρατηθεί σε άριστη κατάσταση για πολλές δεκαετίες. Η συντήρηση του γηπέδου από εξειδικευμένους ανθρώπους θα βοηθήσει πολύ περισσότερο στην επιμήκυνση της ζωής του. Το χόρτο που τοποθετήθηκε θεωρείται ιδιαίτερα ανθεκτικό και πιστεύω ότι ο Πανναξιακός θα ακολουθήσει συνετή πολιτική στην χρήση του γηπέδου γιατί πολύ απλά είναι πολυτέλεια για το νησί να έχει ένα τέτοιο γήπεδο και δεν μιλάω μόνο για τον αγωνιστικό χώρο αλλά και για το ταρτάν, που θα χρησιμοποιούν τα τμήματα στίβου».

dak_ag._xoros.2

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares