Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011 09:11

Ο ΑΟΠ και η συνένωση λοιπόν…

aop_panigirismos_sto_corner

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ΑΟ Πάρου κατηγορήθηκε από πολλούς ως υπαίτιος της μη συνένωσης των ομάδων του νησιού.

Ας πάρουμε λοιπόν το θέμα βήμα - βήμα, για να δούμε πόσο ευσταθεί αυτό ή αν πίσω απ' όλη αυτή την ιστορία κρύβεται η ανημποριά άλλων.

Καταρχήν ο ΑΟΠ στη εκλογοαπολογιστική του συνέλευση δεν είχε θέσει το θέμα στα μέλη του. Το θέμα τέθηκε, όταν ουσιαστικά κάποιες άλλες ομάδες δεν ήταν σε θέση να κατεβάσουν ομάδα στο πρωτάθλημα λόγω έλλειψης ποδοσφαιριστών! Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού.

Η διοίκηση του ΑΟΠ λόγω μίας απίστευτης δημοκρατικότητας που την διακατέχει αποφάσισε στη συνέχεια να πάει σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να θέσει το θέμα. Η απόφαση της συνέλευσης ήταν σαφής! Ναι στη συνένωση, υπό την προϋπόθεση ότι όλα αυτά θα γίνουν υπό τον νυν ΔΣ της ομάδας για την περίοδο 2011-2012 και από την επόμενη χρονιά θα δούμε τη φόρμουλα που θα λειτουργήσει το νέο σωματείο.

Στις συναντήσεις που ακολούθησαν (με αποτέλεσμα ο ΑΟΠ να χάσει ένα πολύτιμο μήνα που θα έπρεπε να βλέπει τα του οίκου του και το πώς θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για το νέο πρωτάθλημα), τίποτα από την απόφαση της συνέλευσης δεν ήταν δυνατόν να διασφαλιστεί.

Καταρχήν, δεν μιλάγαμε για συνένωση των ποδοσφαιρικών ομάδων της Πάρου, αφού ο Αστέρας Μαρμάρων διαφώνησε με αυτή τη σκέψη από την πρώτη στιγμή. Άρα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα υπήρχε συνένωση των ομάδων όπως είχε συζητηθεί.

Επίσης, η απόφαση της συνέλευσης (μία ομάδα κάτω από το σημερινό ΔΣ του ΑΟΠ, με τα έξοδα όλα καλυμμένα από το ΔΣ του ΑΟΠ ), δεν έγινε αποδεκτή. Μπορεί η απόφαση αυτή, να μην άρεσε στα ΔΣ των δύο άλλων ομάδων (Νηρέας - Μαρπησσαϊκός), αλλά ήταν απόφαση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΟΠ, και οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων είναι Νόμος για κάθε σύλλογο που σέβεται τον εαυτό του.

Επαναλαμβάνω, ότι το μόνο μείον του ΔΣ του ΑΟΠ σ' όλη αυτή την ιστορία ήταν η πλήρη δημοκρατικότητα που επέδειξε. Δηλαδή, όχι μόνο δέχθηκε να κάνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση επειδή ουσιαστικά το ζήτησαν παράγοντες άλλων σωματείων, αλλά, θυμίζω ότι στη Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ούτε η πρόταση του ΔΣ για την ενιαία ομάδα. Η δημοκρατικότητα του ΑΟΠ χτύπησε «κόκκινο» όταν ακόμα και μέλη του ΔΣ δεν ψήφισαν την απόφαση που είχαν πάρει σε συμβούλιο τους, λόγω του κλίματος που επικράτησε στη συνέλευση!

Δεν θέλω να μπω στην παραφιλολογία που αναπτύχθηκε, για το τι μας έλεγαν ότι κρυβόταν πίσω απ' όλα αυτά και το παρασκήνιο, γιατί απλά δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά. Απλά θα επαναλάβω ότι το ΔΣ του ΑΟΠ τίμησε στο ακέραιο την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και προσωπικά είμαι υπερήφανος γι' αυτό.

Από το ΔΣ του ΑΟΠ είμαι περαστικός και απλά βρέθηκα σε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή στα διοικητικά της ομάδας. Φίλος του σωματείου όμως και στην εξέδρα, θα είμαι για πάντα, όπως είμαι όλα αυτά τα χρόνια που μένω στο νησί. Όπως και τόσοι άλλοι (που χάρη αυτών υπάρχει ο σύλλογος) που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην ιδέα που λέγεται Αθλητικός Όμιλος Πάρου.

Τέλος, για ένα πράγμα είμαι υπερήφανος πιο πολύ σ' αυτή την ομάδα. Είναι πάντα τίμια και παίζει τίμια, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Λόγω αυτής της τιμιότητας της έχει χάσει δύο πρωταθλήματα Κυκλάδων εκτός αγωνιστικών χώρων. Για την εντιμότητα και τη σοβαρότητα εκείνων των διοικητικών συμβουλίων που προτίμησαν να χάσουν εξωαγωνιστικά τα πρωταθλήματα και όχι να είναι άτιμοι με τα ιδεώδη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, οφείλω το λιγότερο να σέβομαι τις αποφάσεις των συνελεύσεων και να μην αποφασίζω σε καφενέδες με φίλους το μέλλον του λαοφιλέστερου συλλόγου της Πάρου._

Δημ. Μ. Μπελέγρης

Υ.Γ. 1 Το παραπάνω άρθρο εκφράζει μόνο τις δικές μου απόψεις και όχι τις απόψεις του ΔΣ του ΑΟΠ.

Υ.Γ. 2 Οι επώνυμες θέσεις και σχόλια δημοσιεύονται πάντα στη σελίδα μας στο διαδίκτυο.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares