Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 11:19

Επιτυχημένη η 2η Αθλητική συνάντηση Γυμνασίων – ΛΤ Μικρών Κυκλάδων [pics]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κουφονήσι το διήμερο 24-25 Απριλίου, η 2η Αθλητική συνάντηση Γυμνασίων – ΛΤ Μικρών Κυκλάδων με τη συμμετοχή των Γυμνασίων ΛΤ Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσας.

Οι αγώνες συνδυάστηκαν με διήμερο Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων καθώς τα Γυμνάσια ΛΤ Ηρακλειάς και Σχοινούσας φιλοξενήθηκαν για δύο βράδια στο Κουφονήσι.

Συγκεκριμένα. εκτός από τους Αθλητικούς Αγώνες διοργανώθηκε Θεατρικό Εργαστήριο με θέμα τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 24/4 και πραγματοποιήθηκε Περιβαλλοντικός Περίπατος στις 25/4.

Οι Αθλητικοί Αγώνες περιλάμβαναν Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, Στίβο και Αεροβική. Αξιοποιήθηκαν οι αθλητικές υποδομές του σχολείου αλλά παραχωρήθηκαν επίσης από τη Δημοτική Ενότητα οι παρακείμενοι χώροι του κλειστού γυμναστηρίου και του γηπέδου 5Χ5.

Είναι πραγματικά ξεχωριστό για τους ολιγάριθμους μαθητές των νησιών μας να έχουν τη δυνατότητα να συνυπάρχουν έστω για λίγο, να ανταλλάσσουν εμπειρίες, να συναγωνίζονται και να επιβεβαιώνουν τους δεσμούς φιλίας τους ανανεώνοντας κάθε φορά το ραντεβού τους. Εξίσου σημαντική κρίνεται και η αλληλεπίδραση του εκπαιδευτικού προσωπικού που καλείται να υπηρετήσει τη Δημόσια Εκπαίδευση στα μικρά νησιά κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Πρέπει πραγματικά να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους χωρίς τη συνδρομή των οποίων δε θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή για δεύτερη φορά αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια και συγκεκριμένα:

-          Τη ΔΔΕ Κυκλάδων και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής υπό την αιγίδα των οποίων διοργανώνονται οι αγώνες

-          Το ηρωικό μας «Express Skopelitis» που ανέλαβε τη δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών

-          Τους κ.κ. Κωβαίο Μιχάλη, Λουδάρο Παρασκευά, Πράσινο Ρουσσέτο και Ψαρρό Μιχαήλο που προσέφεραν τη φιλοξενία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Σχοινούσας και της Ηρακλειάς.

-          Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κουφονησίων που προσέφερε δείπνο σε ταβέρνα στο σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών Γυμνασίων ΛΤ Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσας.

-          Τους γονείς του Γυμνασίου ΛΤ Κουφονησίων που μαγείρεψαν για το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών και των τεσσάρων σχολείων.

-          Την ταβέρνα «Φως Φανάρι» που προσέφερε ένα επιπλέον δείπνο στους μαθητές Κουφονησίων, Ηρακλειάς και Σχοινούσας αλλά και φαγητό για το κοινό μεσημεριανό γεύμα των σχολείων.

-          Την επιχείρηση Ελευθέριος Πράσινος – Ιωάννης Πράσινος για την προσφορά άφθονου εμφιαλωμένου νερού

-          Τη κ. Ρινακάκη Ουρανία, Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης των σχολείων για τη συνεχή παρότρυνση και συμπαράστασή της.

Ευελπιστούμε οι Αθλητικοί Αγώνες Γυμνασίων – ΛΤ Μικρών Κυκλάδων να εξελιχθούν σε θεσμό, να αγκαλιαστούν από τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να εξακολουθήσουν να τελούνται εκ περιτροπής στα τέσσερα νησιά με τρόπο ώστε και να επιβεβαιώνονται οι στενές μεταξύ τους σχέσεις αλλά και να εμπλουτίζονται οι μαθητές με αξέχαστες αναμνήσεις.

Κουφονήσια 26-4-2018

 

 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares