Κυριακή, 07 Αυγούστου 2011 08:19

Στον «αέρα» και πάλι το κλειστό γυμναστήριο Πάρου

klisto_gymnadtirio

Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας γράψαμε για την έγκριση μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας.

Το έργο θυμίζουμε είχε εξαγγελθεί στα εγκαίνια του ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ Παροικιάς από τον τότε υπουργό παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη τον Σεπτέμβριο του 2008.

Στη συνέχεια, ο επόμενος υπουργός παιδείας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε πει ότι ο ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) που θα προχωρούσε στη δημιουργία του έργου «κάνει έργα μόνο στο νομό Αττικής». Έτσι, είχε προτείνει τον προγραμματισμό του έργου από το Δήμο Πάρου ή την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων. Τελικά, η τότε Νομαρχία Κυκλάδων δέχθηκε να προχωρήσει το έργο προϋπολογισμού 2.170.000 ευρώ για να μην χαθεί ο «κωδικός». Η πίστωση αφορούσε το 2009. Η τότε Έπαρχος Πάρου κ. Γρηγορία Πρωτολάτη πήγε στη συνέχεια στον ΟΣΚ και κατάφερε να μεταφέρει την πίστωση του έργου για το οικονομικό έτος 2010. Το Επαρχείο Πάρου με επικεφαλής την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κούτλα ανέλαβε την υποχρέωση να προχωρήσει την προμελέτη, ώστε να υπογραφεί η σχετική σύμβαση μεταξύ ΟΣΚ και Νομαρχίας Κυκλάδων. Το Επαρχείο Πάρου στη συνέχεια προχώρησε τη διαδικασία για τους όρους δόμησης του οικοπέδου προς την Πολεοδομία Νάξου. Η λύση της προμελέτης προτάθηκε τότε ως η ενδεδειγμένη, αντί δηλαδή να γίνει η δημοπράτηση της οριστικής μελέτης (όπως είχε αρχικά αποφασιστεί), καθώς θα ήθελε για να ολοκληρωθεί δυόμιση χρόνια! Έτσι, η σύμβαση είχε πάρει έγκριση σε επίπεδο Νομαρχιακού Συμβουλίου Κυκλάδων και ΔΣ του ΟΣΚ.

Το θέμα ήλθε πάλι στην επικαιρότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22/7/2011. Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τον κ. Στέργιο Ταΐρη Πολιτικό Μηχανικό και την κ. Ασημίνα Κούτλα Μηχανολόγο Μηχανικό. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.180.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Πρωτολάτη είχε αναφερθεί στις ενέργειες που είχε κάνει ως Έπαρχος και είχε ευχαριστήσει δημόσια για την εκπόνηση της μελέτης του έργου (με χρηματοδότηση του ΟΣΚ) τους μηχανικούς του Επαρχείου Κούτλα και Ταΐρη όσο και τους ιδιώτες μηχανικούς Βαζαίο Πετρόπουλο, Χρήστο Σμυρνή, Τζένη Μπουρνάζου και Λήδα Ζιάκα για τη συμβολή τους. Απευθυνόμενη προς το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πει «εκφράζω την ελπίδα τώρα που ο ΟΣΚ διαλύθηκε, το μεγάλο αυτό έργο να υλοποιηθεί με χρήματα του ΕΣΠΑ».

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την υποβολή πρότασης για ένταξη του παραπάνω έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, στον Άξονα Προτεραιότητας 9 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», Θεματική Προτεραιότητα 75 «Υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης».

Όλα αυτά δημιούργησαν έναν ενθουσιασμό, καθώς φάνηκε ότι επιτέλους, ένα έργο απαραίτητο για τη νεολαία του νησιού μας μετά από τρία χρόνια έπαιρνε τον δρόμο του. Το καλό κλίμα ήλθε να «χαλάσει» η επιστολή Κώστα Μπιζά που στάλθηκε στις 4/8/11 προς τον Δήμαρχο Πάρου κ. Χρ. Βλαχογιάννη και τους επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Σας ενημερώνω ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο στις 1.8.2011, συζήτησα με τον προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για τα έργα της Πάρου και της Αντιπάρου.

Σε σχετική μου ερώτηση για το έργο της κατασκευής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας, μου απάντησε ότι το έργο δεν τυγχάνει υψηλής βαθμολόγησης στην αξιολόγηση του. Προσωπικά εκτιμώ ότι αν δεν γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες και παρεμβάσεις από τον Δήμο Πάρου, το έργο δεν θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Σας στέλνω την παραπάνω επιστολή διότι θεωρώ το παραπάνω έργο υψηλής προτεραιότητας αλλά και υποχρέωση όλων μας απέναντι στην νεολαία των νησιών μας».

«Τα Νέα της Πάρου Αντιπάρου»

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares