Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 02:40

Ολοκληρώθηκε η αγορά απινιδωτή από τον Πλοηγό Αντιπάρου

Η Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία παγκοσμίως. Θεωρείται ότι είναι η κυριότερη αιτία θανάτου μετά την ηλικία των 40 ετών.

Περίπου τα 2/3 των περιπτώσεων καρδιακής ανακοπής οφείλονται σε απινιδώσιμους ρυθμούς, δηλαδή η καρδιά μπορεί να επαναλειτουργήσει φυσιολογικά μετά από έγκαιρη χορήγηση ηλεκτροσόκ (απινίδωση) με τη χρήση απινιδωτή. 
Έχοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, καθώς επίσης και τα πρόσφατα δυσάρεστα περιστατικά τα οποία συνέβησαν στο νησί μας, το Δ.Σ. του «Πλοηγού Αντιπάρου» αποφάσισε να προβεί στην αγορά ενός φορητού απινιδωτή και να τον τοποθετήσει σε ένα χώρο όπου θα υπάρχει άμεση πρόσβαση για όποιον πολίτη χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσει.
Το κόστος του ανωτέρω απινιδωτή καλύφτηκε κατά 50% από τα έσοδα της μουσικής εκδήλωσης του «Πλοηγού» με τίτλο «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο», η οποία έλαβε χώρα την 1η Απριλίου στην Αίθουσα Κάλουδα και στην οποία αφιλοκερδώς έλαβαν μέρος οι μουσικοί Μπένος Μαριάνος, Δημήτρης Γιατροπούλης, Χριστίνα Γραμμένου και Μανώλης Ραγκούσης, μαζί με το λιλιπούτειο χορευτικό του νηπιαγωγείου. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε, καθώς επίσης και όλους τους κατοίκους της Αντιπάρου που παρευρέθησαν και βοήθησαν με την παρουσία τους. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις κάτωθι επιχειρήσεις, οι οποίες με τις δωρεές τους κατάφεραν να καλύψουν το υπόλοιπο 50% του κόστους: 
-Captain Pipinos 
-Café Soulatso
-Ασπρονήσι
-Pantelis Fish Tavern
-Yam
-Κυκλαδική Τέχνη 
-Thalasea Studios
-Antiparos Europecar

[ Όπως είναι φυσικό η παρουσία ενός απινιδωτή προκαλεί ερωτήσεις και απορίες σχετικά με τη λειτουργία και τη χρήση του. Όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο της ΕΟΔ Πάρου, το οποίο έλαβε χώρα στην Αίθουσα Καλουδά τον χειμώνα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χειρισμός του είναι πολύ εύκολος, καθώς διαθέτει φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά για όλα τα βήματα της αναζωογόνησης.

Ο εξωτερικός απινιδωτής είναι μια φορητή εύχρηστη συσκευή που στόχο έχει την ασφαλή απινίδωση του θύματος καρδιακής ανακοπής από απλούς πολίτες που δεν ανήκουν στον χώρο της υγείας.

Τρίκαλα, Πτολεμαΐδα, Ιωάννινα, Άρτα, Μαρούσι, Πετρούπολη είναι μερικές από τις πόλεις που έχουν τοποθετήσει απινιδωτές σε δημόσιους χώρους.

Με τη λήξη της τουριστικής περιόδου επιβάλλεται, πλέον, απ' όλους τους κατοίκους της Αντιπάρου η παρακολούθηση ενός σεμιναρίου καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.]
«Πλοηγός Αντιπάρου»

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares