Επιτυχημένη η 2η Αθλητική συνάντηση Γυμνασίων – ΛΤ Μικρών Κυκλάδων [pics]

  • Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ
Επιτυχημένη η 2η Αθλητική συνάντηση Γυμνασίων – ΛΤ Μικρών Κυκλάδων [pics]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κουφονήσι το διήμερο 24-25 Απριλίου, η 2η Αθλητική συνάντηση Γυμνασίων – ΛΤ Μικρών Κυκλάδων με τη συμμετοχή των Γυμνασίων ΛΤ Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσας.

Οι αγώνες συνδυάστηκαν με διήμερο Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων καθώς τα Γυμνάσια ΛΤ Ηρακλειάς και Σχοινούσας φιλοξενήθηκαν για δύο βράδια στο Κουφονήσι.

Συγκεκριμένα. εκτός από τους Αθλητικούς Αγώνες διοργανώθηκε Θεατρικό Εργαστήριο με θέμα τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 24/4 και πραγματοποιήθηκε Περιβαλλοντικός Περίπατος στις 25/4.

Οι Αθλητικοί Αγώνες περιλάμβαναν Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, Στίβο και Αεροβική. Αξιοποιήθηκαν οι αθλητικές υποδομές του σχολείου αλλά παραχωρήθηκαν επίσης από τη Δημοτική Ενότητα οι παρακείμενοι χώροι του κλειστού γυμναστηρίου και του γηπέδου 5Χ5.

Είναι πραγματικά ξεχωριστό για τους ολιγάριθμους μαθητές των νησιών μας να έχουν τη δυνατότητα να συνυπάρχουν έστω για λίγο, να ανταλλάσσουν εμπειρίες, να συναγωνίζονται και να επιβεβαιώνουν τους δεσμούς φιλίας τους ανανεώνοντας κάθε φορά το ραντεβού τους. Εξίσου σημαντική κρίνεται και η αλληλεπίδραση του εκπαιδευτικού προσωπικού που καλείται να υπηρετήσει τη Δημόσια Εκπαίδευση στα μικρά νησιά κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Πρέπει πραγματικά να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους χωρίς τη συνδρομή των οποίων δε θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή για δεύτερη φορά αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια και συγκεκριμένα:

-          Τη ΔΔΕ Κυκλάδων και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής υπό την αιγίδα των οποίων διοργανώνονται οι αγώνες

-          Το ηρωικό μας «Express Skopelitis» που ανέλαβε τη δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών

-          Τους κ.κ. Κωβαίο Μιχάλη, Λουδάρο Παρασκευά, Πράσινο Ρουσσέτο και Ψαρρό Μιχαήλο που προσέφεραν τη φιλοξενία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Σχοινούσας και της Ηρακλειάς.

-          Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κουφονησίων που προσέφερε δείπνο σε ταβέρνα στο σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών Γυμνασίων ΛΤ Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσας.

-          Τους γονείς του Γυμνασίου ΛΤ Κουφονησίων που μαγείρεψαν για το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών και των τεσσάρων σχολείων.

-          Την ταβέρνα «Φως Φανάρι» που προσέφερε ένα επιπλέον δείπνο στους μαθητές Κουφονησίων, Ηρακλειάς και Σχοινούσας αλλά και φαγητό για το κοινό μεσημεριανό γεύμα των σχολείων.

-          Την επιχείρηση Ελευθέριος Πράσινος – Ιωάννης Πράσινος για την προσφορά άφθονου εμφιαλωμένου νερού

-          Τη κ. Ρινακάκη Ουρανία, Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης των σχολείων για τη συνεχή παρότρυνση και συμπαράστασή της.

Ευελπιστούμε οι Αθλητικοί Αγώνες Γυμνασίων – ΛΤ Μικρών Κυκλάδων να εξελιχθούν σε θεσμό, να αγκαλιαστούν από τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να εξακολουθήσουν να τελούνται εκ περιτροπής στα τέσσερα νησιά με τρόπο ώστε και να επιβεβαιώνονται οι στενές μεταξύ τους σχέσεις αλλά και να εμπλουτίζονται οι μαθητές με αξέχαστες αναμνήσεις.

Κουφονήσια 26-4-2018

 

 

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Αποχώρηση Τσόπελα από τη Σαντορίνη

Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις έχουμε και αποχωρήσεις στο στρατόπεδο της...

Σαντορίνη 2020: Συμφώνησε και ο Τσουκαλάς-Έκλεισε η τριάδα στη θέση του... άσου

Σιγά-σιγά συμπληρώνεται το παζλ στη νεοσύστατη ομάδα της Σαντορίνης 2020...

Είπε αντίο στη Σύρο και τους ανθρώπους του ΑΟΣ ο Κώστας Αναστασόπουλος

Αποχώρησε σήμερα από το νησί της Σύρου ο τερματοφύλακας του...

Κουνάει μαντίλι από τη Σαντορίνη ο Ράφα Ζέλο

Ο Ράφα Ζέλο μετακινήθηκε πέρυσι στη Θύελλα Καμαρίου και φρόντισε...

Πανναξιακός: Τα τυπικά για τη συμφωνία με Κόντη

Ήταν δεδομένο ότι με τη σεζόν που πραγματοποίησε τα δυο...

Ελεύθερος ο τερματοφύλακας, Διαμαντής Ζωντός

Μετά από μια εξαιρετική σεζόν ο Διαμαντής Ζωντός αποχωρεί από...

Άγιαξ Σύρου: Τα τεχνικά επιτελεία και οι υπεύθυνοι των τμημάτων για τη σεζόν 2020-2021

Το οργανόγραμμα που περιλαμβάνει τα τεχνικά επιτελεία και τους υπεύθυνους...

Ντούνης ο επόμενος στη Σαντορίνη 2020

Μετά τον Γιώργο Λαμπρόπουλο, τον Στάθη Λούκα και τον Έρβιν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Αποχώρηση Τσόπελα από τη Σαντορίνη

Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις έχουμε και αποχωρήσεις στο στρατόπεδο της Σαντορίνης.

Σαντορίνη 2020: Συμφώνησε και ο Τσουκαλάς-Έκλεισε η τριάδα στη θέση του... άσου

Σιγά-σιγά συμπληρώνεται το παζλ στη νεοσύστατη ομάδα της Σαντορίνης 2020 αφού σήμερα έγιναν γνωστές οι πρώτες μεταγραφικές ενέργειες που έχουν...