Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 08:52

Σίφνος: Στον τελικό οι Ταύροι!

Στον τελικό οι Ταύροι! Σήμερα ο 3ος αγώνας μεταξύ Μερόπης και LMS (Atletico Αρτεμώνα).

Κάποιοι είχαν ξεγράψει τη Μερόπη στο 12ο Πρωτάθλημα 5Χ5 Σίφνου «Ιωάννης Αναπλιώτης» κάποιοι είχαν περάσει τους LMS στον τελικό εύκολα...
Αλλά σαν Λερναία Ύδρα αυτή η ομάδα έβγαζε κεφάλια από παντού...
Οι LMS προηγήθηκαν γρήγορα με τον Μιχαλέα και τον Σπύρο Γεροντόπουλο αλλά και τις δύο φορές ο Αντώνης Μπασάϊ ήταν εκεί να ισοφαρίσει για την Μερόπη και να στείλει τις ομάδες ισόπαλες στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο για 20 λεπτά φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Οι LMS έτρεμαν μπροστά στην πρόκληση του τελικού και η Μερόπη έτρεμε στο φάσμα του αποκλεισμού από τον τελικό. Κάποιες σκόρπιες εμπνεύσεις του αγαπημένου της εξέδρας Γιαννούλη Λουκατάρη δεν απέδωσαν καρπούς έως ότου εκτελέσει ένα κόρνερ 10 λεπτά πριν τη λήξη παράλληλα στο τέρμα και εκεί ο Μανώλης Λεμπέσης με κοντινή προβολή να κάνει το 2-3. Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το θεριό απεβίωσε, αλλά ο Αντώνης Μπασάϊ ήταν πάλι εκεί και 1 λεπτό πριν τη λήξη με χατ-τρικ έκανε το 3-3 και έστειλε τις δυο ομάδες στην παράταση.
Στον έξτρα χρόνο οι LMS έκαναν τις φάσεις και τα δοκάρια αλλά ο Γιώργος Κασιώτης με μια κεφαλιά μετά από κόρνερ έστειλε τη μπάλα στο τέρμα των LMS 2 λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης πανηγυρίζοντας έξαλλα μπροστά στους οργανωμένους "antimeropistas". Οι LMS προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ που τους προκάλεσε η αποδεκατισμένη Μερόπη και ανέβηκαν να ισοφαρίσουν μάταια όμως αφού ο Γιάννης Λουμίδης απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Μίλτου Σαλέμη και σαν να μην έφτανε αυτό ο Αντώνης Μπασάϊ ξαναχτύπησε στην αντεπίθεση κάνοντας το 5-3, κλειδώνοντας τη νίκη και στέλνοντας οριστικά τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι κάτι που ούτε ο πιο αισιόδοξος «Μεροπιανός» και ο πιο απαισιόδοξος «Antimeropistas» δεν περίμενε...

Μερόπη - LMS (Atletico Αρτεμώνα): 5 - 3 παράταση (3 - 3)
Γκολ
(Μερόπη): Αντώνης Μπασάϊ (4), Γιώργος Κασιώτης.
(
LMS Atletico Αρτεμώνα): Μαρίνος Μιχαλέας, Σπύρος Γεροντόπουλος, Μανώλης Λεμπέσης.

Στο χθεσινοβραδινό ματς οι Ταύροι ‘κουρσάρεψαν’ τους Πειρατές.
Την πρόκριση τους στο τελικό εξασφάλισαν οι Ταύροι οι οποίοι νίκησαν για τέταρτη φορά φέτος τους Πειρατές με σκορ 6-5. Μια νίκη-πρόκριση που αποκτά μεγαλύτερη σημασία γιατί είθισται η αξία του ηττημένου να δίνει δόξα στον νικητή.
Οι Πειρατές κατέβηκαν στο χτεσινό παιχνίδι με μοναδικό σκοπό να ισοφαρίσουν την σειρά και να την στείλουν και σε τρίτο παιχνίδι, κάτι βέβαια που δεν έγινε καθώς οι Ταύροι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν αυτοί το ροζ φύλλο αγώνα και συνάμα το εισιτήριο για τον τελικό.
Η ομάδα των Ταύρων ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με μακρινό και δυνατό σουτ του Γκούμα, ένα γκολ που φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας των Πειρατών καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του και ανάμεσα στα χέρια του. Λίγο αργότερα ο πρώτος σκόρερ των Ταύρων Ατσόνιος Αντώνης με σουτ από πλάγια θέση θα νικήσει και πάλι την άμυνα των Πειρατών, και θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Όντας με την πλάτη στον τοίχο οι Πειρατές, και με ορατό το ενδεχόμενο να χάσουν τον αγώνα από το πρώτο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου θα ανεβάσουν ρυθμό και θα αυξήσουν την πίεση τους. Μια πίεση που θα καρποφορήσει αφού ο Γιώργος Κίτσαλης θα τροφοδοτήσει με κάθετη πάσα τον αδερφό του Αλέξανδρο, ο οποίος πάνω στον βηματισμό του θα βρει την μπάλα με το αριστερό και θα μειώσει το σκορ σε 2-1 για την ομάδα του. Στην συνέχεια οι Πειρατές θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια αφού μετά από παλικαρίσια ενέργεια του αρχηγού τους Γρηγόρη Λεμπέση ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα
δεξιά θα δώσει έτοιμο γκολ στον Ντίνο Μπελιό.
Και λίγο πριν την ανάπαυλα ο ίδιος παίχτης θα βάλει μπροστά τους Πειρατές αφού θα εκμεταλλευτεί την ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα των Ταύρων έπειτα από σουτ, ολοκληρώνοντας ιδανικά το momentum που είχε η ομάδα του.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι Πειρατές συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία του αγώνα αλλά έχοντας μια στιγμή αδράνειας, οι Ταύροι θα ισοφαρίσουν το παιχνίδι με τον παίχτη ‘κλειδί’ όπως εξελίσσεται για την εφετινή ομάδα των Ταύρων Νικηφόρο Γκούμα σε 3-3. Λίγο αργότερα θα γίνει η ‘φάση’ του αγώνα, αφού οι Ταύροι με τον Ατσόνιος Αντώνης και πάλι, θα πάρουν κεφάλι στο σκορ με 4-3 ο οποίος θα εκμεταλλευτεί τις κόντρες που έγιναν μέσα στην περιοχή. Ένα γκολ που διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι Πειρατές γιατί η φάση ξεκίνησε από έμμεσο φάουλ που δεν δόθηκε από τον διαιτητή αφού παίχτης των Ταύρων παρεμπόδισε αντικανονικά τον τερματοφύλακα των Πειρατών μετά από ελεύθερο. Και με την ψυχολογία να βρίσκεται στο ναδίρ για τους Πειρατές και στο ζενίθ για τους Ταύρους ο Αντώνης Χρύσος θα εκμεταλλευτεί ακόμα μια αδράνεια των αντιπάλων του και θα δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, φέρνοντας την ομάδα όλο και πιο κοντά στον τελικό. Οι Πειρατές μετά από αυτό το γκολ δεν είχαν άλλη επιλογή, βγήκαν μπροστά και με τον Σπύρο Λεμπέση θα μειώσουν το σκορ σε 5-4. Και με τους Πειρατές να ψάχνουν απεγνωσμένα το ένα γκολ της ισοφάρισης, ο ‘δήμιος’ για τους αντιπάλους του φέτος Ατσόνιος Αντώνης με το τρίτο του τέρμα στο παιχνίδι έπειτα από αντεπίθεση θα ρίξει του την ομάδα των Πειρατών Οριστικά και Αμετάκλητα στο καναβάτσο, ολοκληρώνοντας παράλληλα το προσωπικό του hat trick. Το μόνο που κατάφεραν οι Πειρατές ήταν να μειώσουν το σκορ με τον Αλέξανδρο Κίτσαλη διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα σε 6-5.
Το σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού βρήκε τους παίχτες των Ταύρων να πανηγυρίζουν έξαλα την πρόκριση τους στον τελικό. Από την πλευρά οι Πειρατές φανερά στεναχωρημένοι από τον αποκλεισμό, που δεν κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό και να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, μετά από κατά γενική ομολογία πολύ πετυχημένη χρονιά, έχοντας κατακτήσει την δεύτερη θέση στο τουρνουά Κυκλάδων και συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες από την παρουσία τους στο τουρνουά της Adidas.
Πλέον η ομάδα των Ταύρων θα περιμένει το αποψινό αγώνα LMS-Μερόπη
για να μάθει το αντίπαλο της στο μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Ταύροι – Πειρατές 6-5
Ταύροι: Αντώνης Φώτης’ Ατσόνιος 3, Νικηφόρος Γκούμας 2, Αντώνης Χρύσος 1
Πειρατές:
Αλέξανδρος Κίτσαλης 2, Ντίνος Μπελιός 2. Σπύρος Λεμπέσης 1


Άρθρο: Ντίνος Μπελιός, Άγγελος Ατσόνιος

Επιμέλεια: Χρήστος Βασάλος

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares