Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012 08:54

12η αγωνιστική στη Σίφνο με νίκες των πρωτοπορων (vds)

podosfairo-sifnos-2012-1
Απάλευτοι - Πειρατές: 3 - 6
Γκολ:
(Απάλευτοι): Κορακής 
Σίμος,Κατζηλιέρης Αντώνης, Χρύσος Αντώνης.
(Πειρατές): Λεμπέσης Γρηγόρης (2), Λεμπέσης Σπύρος (2), Κίτσαλης Αλέξανδρος, Μπελιός Ντίνος.

Σε ένα ματς που έγινε υπό συνεχόμενη αλλά όχι καταρρακτώδη βροχή οι Πειρατές κέρδισαν τους πάντα μαχητικούς Απάλευτους οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από πολλούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του ματς ελέω και του βρεγμένου αγωνιστικού χώρου.
William Hill Sports
Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Πειρατές είχαν για πρώτη φορά στη σύνθεση τους από την έναρξη του πρωταθλήματος τους αδελφούς Κίτσαλη που προσδίδουν επιπλέον δύναμη στην ομάδα. Το ματς ξεκίνησε με 2 γκολ των Απάλευτων, ένα από τον Αντώνη Κατζηλιέρη και ένα από τον Σίμο Κορακή με μακρινά πλάγια σουτ, βάζοντας δύσκολα στους Πειρατές οι οποίοι δεν έβρισκαν δίοδο προς την αντίπαλη περιοχή.

 

Με την είσοδο των "Κιτσαλήδων" η πίεση των Πειρατών εντάθηκε και κατάφεραν να ισοφαρίσουν 2-2 στο ημιχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς εξακολουθούσε να είναι μοιρασμένο αλλά χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες εκατέρωθεν, μέχρι ο Αλέξανδρος Κίτσαλης να κάνει το 3-2 και να "κόψει" τα πόδια των Απάλευτων. Λίγο μετά έγινε και το 4-2 από τον Γρηγόρη Λεμπέση και κάπου εκεί οι Πειρατές άρχισαν να ψάχνουν τη διαφορά των τεσσάρων γκολ που σε περίπτωση ισοβαθμίας τους έδινε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Όμως λογάριαζαν χωρίς το "Κατού" ο οποίος με μια ζογκλερική "σβουροκίνηση" άδειασε 2 παίχτες και σκόραρε κάνοντας το 4-3. Βέβαια η ομάδα του δεν είχε όπως φάνηκε το σθένος να γυρίσει το παιχνίδι αφού οι Πειρατές κατάφεραν να σκοράρουν άλλα 2 γκολ λίγο μετά και τουλάχιστον να ισοφαρίσουν τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου.

podosfairo-sifnos-2012-4

Μερόπη - LMS (Atletico Αρτεμώνα): 10 - 9
Γκολ:
(Μερόπη): 
Κασιώτης Γιώργος (3), Κάραβος Νίκος (3), Βασάλος Χρήστος (2), Σαββίδης Κυριάκος (2).
(LMS): Ατσόνιος Άγγελος (6), Ατσόνιος Γιώργος, Λεμπέσης ΜανόληςΚορακής Αντώνης.

Τι να λέμε τώρα...
Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος και συνάμα ένα από τα πιο αμφίρροπα που και αυτό διεξήχθη υπό βροχή αλλά όπως και το προηγούμενο όχι καταρρακτώδη.
Οι LMS έχοντας την υποστήριξη σύσσωμων των παιχτών των Πειρατών στην εξέδρα έδιναν έναν από τους 3 εναπομείναντες "τελικούς" τους για την είσοδο στα play-off ενώ η Μερόπη προσπαθούσε να μπει σφήνα στην πρώτη τριάδα.
Η Μερόπη ξεκίνησε με γρήγορο γκολ από τον Κυριάκο Σαββίδη και κάπου εκεί πολλοί πίστεψαν ότι θα ήταν ένα εύκολο βράδυ. Όμως ο Άγγελος Ατσόνιος τωνLMS είχε άλλη άποψη. Παίζοντας σαν "τανκ" σμπαράλιασε την άμυνα της Μερόπης και με 3 γκολ έκανε το σκορ 1-3 στο δεκάλεπτο. Το δε 1-2 το έκανε με σουτ 3 μέτρα πίσω από το κέντρο όπου έστειλε τη μπαλα καρφί στο παράθυρο της εστίας του τερματοφύλακα της Μερόπης. Η εξέδρα είχε πάρει φωτιά από τους αντί "meropistas" που φώναζαν και τραγουδούσαν αλλά οι παίχτες της Μερόπης δεν "χαμπάριασαν" και με μπροστάρηδες τον Νίκο Κάραβο και τον Γιώργο "Τουρίστα" Κασιώτη έκαναν το 5-3 με τη λήξη του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μερόπη ξανασκόραρε με τον "Τουρίστα" κάνοντας το 6-3 και ο Κώστας Θεοδωρίδης των LMS αποφάσισε να κάτσει κάτω από τα γκολποστ και να βγει έξω ο Αντώνης Κορακής.
Οι  LMS  παίζοντας μαχητικά αλλά κουρασμένοι πλέον προσπάθησαν, ενώ η Μερόπη βασιζόμενη στην εμπειρία της χτυπούσε σε καίρια σημεία ώσπου φτάσαμε 6-7 λεπτά πριν το τέλος με το σκορ στο 9-6.
Εκεί ο Κυριάκος Σαββίδης έκανε το 10-6 και τότε ο Μανόλης Λεμπέσης σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης και σήμανε την αντεπίθεση. Με τρία γκολ σε 5 επιθέσεις στα τελευταία 5 λεπτά, ένα από τον ίδιο και δύο από τον Άγγελο Ατσόνιο που άξαφνα ξαναπήρε μπρος στο τέλος, το ματς έγινε ροντέο ένα λεπτό πριν τη λήξη του! Μια χαμένη επίθεση των LMS οδήγησε τη μπάλα σε πλάγιο όπου έμελλε να είναι και η τελευταία φάση του αγώνα. 
Αξίζει να σημειωθεί η εκπληκτική απόκρουση του Αντώνη Κορακή στο πέναλτι του Νίκου Κάραβου στο πρώτο ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 3-3, αλλά και το γκολ που σημείωσε στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας έξω μετά από 10 χρόνια όπως τόνισε ο ίδιος.
Πάνθηρες - Γεν. Λύκειο: 9 - 4

Γκολ:
(Πάνθηρες): Κολαράκης Νίκος (3), Μπιρπανάγος Δημήτρης (2), Σαβιολίδης Χρήστος (2), Γκούμας Νικηφόρος, Ζαγκοβάς Κώστας.
(Γεν. Λύκειο): Βενιός Γιώργος (2), Καράβης Γιώργος, Συνοδινός Αντώνης. 

Το παιχνίδι στο βρεγμένο τερραιν των Καμαρών προμηνυόταν αμφίρροπο. Όμως, από την αρχή έγειρε προς μια μεριά , αφού οι μαθητές του Γεν. Λυκείου μπήκαν στο γήπεδο σαν υπνωτισμένοι. Αυτό, βεβαίως, δε μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτο από τους πιο έμπειρους και τεχνίτες παίκτες των Πανθήρων, που ήδη από το δεκάλεπτο προηγούνταν 2-0, μετά από εξαιρετική κεφαλιά-ψαράκι του Νικηφόρου Γκούμα, ο οποίος λόγω τραυματισμού αποχώρησε νωρίς.
Η γκρίνια άρχισε να κάνει απειλητικά την εμφάνισή της στους νεαρούς του Γεν.Λ., πράγμα που χειροτέρεψε την κατάσταση. Όσες προσπάθειες κι αν έκαναν τα πιτσιρίκια να ελέγξουν το ρυθμό του παιχνιδιού, οι Πάνθηρες έβρισκαν με σχετική ευκολία το δρόμο προς την εστία του Γιάννη Τραντά. Αποκορύφωμα στάθηκε το πολύ ωραίο σουτ του Μπιρπανάγου, με το οποίο έγινε το 5-0 και ολοκληρώθηκε το ά μέρος, μέσα στις αβυσσαλέες κατάρες του αντιπάλου στη μάχη των σκόρερ Ντίνου Μπελιού.
William Hill Sports
Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, αφού οι παίκτες του Λυκείου έμειναν από δυνάμεις και ψυχολογία, άφηναν ακάλυπτους χώρους, που ήταν βούτυρο στο ψωμί του Νίκου Κολαράκη, με αποτέλεσμα το σκορ να φτάσει στα δυσθεώρητα και προσβλητικά για τους μαθητές ύψη του 7-0!

 

Εκεί ενεργοποιήθηκε το φιλότιμο των παιδιών, και με μπροστάρη τον τραγικό μέχρι τότε Γιώργο Βενιό, το σκορ συμμαζεύτηκε σε 7-3. Οι όποιες προσπάθειες των μαθητών να επιστρέψουν στο παιχνίδι τελείωσαν οριστικά με το 8-3 του Χρήστου Σαβιολίδη. Το σκορ έκλεισε στο 9-4, με ένα ακόμη γκολ για κάθε ομάδα. 
Οι Πάνθηρες δείχνουν έτσι να εξασφαλίζουν την πρόκριση στα play-off, ενώ οι μαθητές του Λυκείου, έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους. Μένει να δούμε αν έχουν όρεξη και κουράγιο να τον ακολουθήσουν...
Αξιοσημείωτα:
Ελέω τριμέρου, αλλά και τέλους εξεταστικής, είδαμε όλοι την παρουσία αρκετών παλαιότερων και νέων παικτών, αλλά και θαυμαστριών στο γήπεδο,που αψήφησαν τη βροχή και έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στις κερκίδες.


Άρθρα: Μπελιός Ντίνος, Ψαρράς Γιάννης
Επιμέλεια: Βασάλος Χρήστος

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares