Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 13:38

Νίκες για Απάλευτους και Πειρατές

sifnos 5-5 5
11η αγωνιστική (β μέρος)
Απάλευτοι - Γεν. Λύκειο: 10 – 5
Γκολ:
(Απάλευτοι): Κορακής Σίμος (4), Κατζηλιέρης Αντώνης (2), Χρύσος Αντώνης (2), Σανάκης Αντώνης, Ποδότας Σίμος.
(Γεν. Λύκειο): Βενιός Γιώργος (2), Συνοδινός Αντώνης (2), Καράβης Γιώργος.

William Hill Sports Το παιχνίδι από την αρχή συνοδεύτηκε από αρκετές ιδιαιτερότητες. Κάτι το βαθμολογικό ενδιαφέρον, κάτι οι περίεργες καιρικές συνθήκες(ψιλόβροχο, χιονόνερο, χαλάζι, όλα τα είδαμε…), κάτι οι πολλές απουσίες(ιδίως από την πλευρά του Λυκείου, που έλειπαν και οι δυο τερματοφύλακες και όχι μόνο) και το ματς πήρε από την αρχή ένα διαφορετικό χρώμα.
Τα πιτσιρίκια του Γε.Λ. πίεσαν σωστά κλείνοντας τους χώρους, αλλά το γκολ ήρθε για τους Απάλευτους μετά από μια στιγμιαία αδράνεια της άμυνας, που ο Σίμος Κορακής δε μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη. Ο αγώνας συνέχισε στο ίδιο τέμπο, με τα παιδιά του Γε.Λ. να χάνουν ευκαιρίες και τους Απάλευτους να τις εκμεταλλεύονται κάνοντας το 2-0.

Οι στιγμές που σημάδεψαν το ά μέρος γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ των «πρασινο-πορτοκαλί» ήταν δυο: η πρώτη ήταν σε ένα καταφανές πέναλτυ του γκολκίπερ των Απάλευτων Ανδρέα Τρούλλου πάνω στον Αντ. Συνοδινό, που δεν δόθηκε ως πλεονέκτημα, επειδή ο τελευταίος συνέχισε τη φάση. Ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα φέρθηκε αψυχολόγητα δίνοντας πάσα στο πουθενά σε μια εύκολη ευκαιρία. Ο αρχηγός Γ. Καράβης ζήτησε το λόγο για το λάθος και οι δυο παίκτες έμειναν να λογομαχούν στην αντίπαλη περιοχή, ενώ οι Απάλευτοι σκόραραν στην αντεπίθεση για το 3-0 σε μια φάση χαρακτηριστική του πάθους, αλλά κυρίως της απειρίας των νεαρών παικτών του Γε.Λ.
Με την ψυχολογία των μαθητών στο ναδίρ, εύκολα ήρθε και το 4-0, σκορ με το οποίο έκλεισε το ά ημίχρονο και αποτελεί «μαγική εικόνα», αφού δεν αντικατοπτρίζει καθόλου την απόδοση των δυο ομάδων στο χορτάρι.
Στο ΄β ημίχρονο οι δύο αντίπαλοι πάλεψαν παλικαρίσια, με δυνατές μονομαχίες, αλλά και μικρο εντάσεις(που παρέμειναν σε πολιτισμένα πλαίσια) στις αμφισβητούμενες φάσεις. Δυο φορές το Λύκειο προσπάθησε να κοιτάξει στα μάτια τους Απάλευτους, αλλά εκεί μίλησε η πείρα, η κλάση και το ψυχολογικό αβαντάζ των τελευταίων, που σε μερικές στιγμές-απελευθερωμένοι από το άγχος του σκορ- πρόσφεραν θέαμα «playstation» με τις γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, αποτέλεσμα της ομαδικότητας και της τεχνικής τους κατάρτισης. Μια αναλαμπή του Γε.Λ. που έκανε το 7-5 10 λεπτά περίπου πριν το τέλος έσβησε γρήγορα, αφού λίγο αργότερα οι Απάλευτοι διεύρυναν το σκορ σε 8-5 και ψαλίδισαν τις όποιες ελπίδες των παιδιών του Λυκείου να επιστρέψουν στο παιχνίδι.
Στα τελευταία-διαδικαστικά- λεπτά το σκορ κατέληξε σε 10-5, με τους Απάλευτους να δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι παραμένουν μια υπολογίσιμη δύναμη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Σίφνου και τους πιτσιρικάδες του Λυκείου να δείχνουν δυνατοί και αισθητά βελτιωμένοι, παρά τις πολλές απουσίες.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η αλλαγή του Σίμου «Κρακρά» Κορακή που ζήτησε να μπει στο ματς στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων, μόνο και μόνο για να εκτελέσει ένα φάουλ με το φαρμακερό αριστερό του πόδι, μέσα στη γενική ευθυμία της νίκης.

William Hill SportsΠειρατές - Κουρουνάκια: 12 - 5
Γκολ:
(Πειρατές): 
Μπελιός Ντίνος (5), Λεμπέσης Γρηγόρης (4), Τουρού (3).

(Κουρουνάκια): Θεοδώρου Αντώνης (2), Καράβης Γιάννης, Γαλείφος Μπάμπης, Κακάκης Νικήτας.

Σε ένα ματς διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, που και οι 2 ομάδες απέδωσαν πολύ καλή μπάλα, νικητές βγήκαν οι Πειρατές.

Οι Πειρατές μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι αλλάζοντας πολλές πάσες στο χώρο του κέντρου, χωρίς όμως να κάνουν κάποια ιδιαίτερη φάση για γκολ. Τα Κουρουνάκια, που έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι μέχρι σήμερα, σιγά σιγά βρήκαν τα πατήματά τους και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, έπειτα από ένα ωραίο γύρισμα του Νικήτα Κακάκη στην περιοχή που αποδέκτη είχε τον Αντώνη Θεοδώρου ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Τα Κουρουνάκια, στη συνέχεια, άρχισαν να χάνουν τα "άχαστα" και ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε με τους Πειρατές να ισοφαρίζουν και να φτιάχνουν μια διαφορά 5 τερμάτων, για να λήξει με αυτό το 6-1 το ημίχρονο.
Το 2ο ημίχρονο άρχισε όπως ακριβώς τελείωσε και το 1ο, με γκολ από τους Πειρατές για το 7-1. Κάπου εκεί τα Κουρουνάκια πείσμωσαν και κατάφεραν, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, να μαζέψουν κάπως το σκορ. Όμως η δεδομένη υπεροχή των Πειρατών δεν τους άφησε και πολλά περιθώρια και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 12-5.


Άρθρα: Ψαρράς Γιάννης, Κακάκης Νικήτας
Επιμέλεια: Βασάλος Χρήστος

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares