Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 15:02

Νίκη του Γεν. Λυκείου στη Σίφνο για την 9η αγωνιστική

podosfairo gel sifnou 2011
Γεν. Λύκειο - Πειρατές: 3 - 2
Γκολ:
(Γεν. Λύκειο): Καράβης Γιώργος (2), Συνοδινός Αντώνης.
(Πειρατές): Λεμπέσης Σπύρος, Ποντίκης Δημήτρης.


Από την αρχή το παιχνίδι είχε μια ιδιαίτερη φόρτιση και για τις δυο ομάδες. Οι Πειρατές ήθελαν να αποδείξουν πως δίκαια βρίσκονται στην 1η θέση(έστω και ισόβαθμοι), ενώ οι πιτσιρικάδες του Λυκείου ήθελαν να βρουν στη νίκη ψυχολογικό βάλσαμο για τα εσωτερικά τους προβλήματα, καθώς και μια απάντηση στις συνεχείς προκλήσεις του πρώτου σκόρερ των αντιπάλων Ντίνου Μπελιού, ο οποίος έμεινε "άσφαιρος".
Έτσι, ξεκίνησαν το ματς δυναμικά και σύντομα θύμισαν στο φίλαθλο κοινό της Σίφνου γιατί μόλις προ ολίγων εβδομάδων είχαν κερδίσει τον χαρακτηρισμό "τρομερά μωρά του Λυκείου". Με σωστή πίεση σε όλο το γήπεδο, έπιασαν "από το λαιμό" την ομάδα των Πειρατών, που, ειδικά στην αρχή, μοιάζαν πιο πολύ για ήρεμοι λοστρόμοι...
Το γκολ, βέβαια, δεν άργησε να έρθει μετά από ωραίο γυριστό σουτ του Αντ. Συνοδινού. Οι Πειρατές συνέχιζαν να μοιάζουν μπλοκαρισμένοι και τα πρώτα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους, όταν ο Μπελιός έχασε μια-όχι και τόσο εύκολη, -λόγω της τροχιάς τη μπάλας-φάση προ κενού τέρματος, σε μια από τις ελάχιστες στιγμές που η άμυνα του Γε.Λ. ολιγώρησε.Παρ'όλα αυτά, κάτι η ατυχία, κάτι η κακή κυκλοφορία της μπάλας για τους μαθητές μπροστά δεν άφησε το σκορ να μεγαλώσει και σε μια περίεργη φάση οι Πειρατές βρέθηκαν μόνοι με τον τερματοφύλακα και, βεβαίως, ευστόχησαν, κάνοντας το 1-1, 4 λεπτά περίπου πριν τη λήξη του ημιχρόνου. 
Εκεί θα περίμενε κάποιος να λυγίσουν οι ψυχολογικά οι άπειροι και καλύτεροι μέχρι τότε πιτσιρικάδες του Λυκείου. Αλλά το πράγμα δεν ήρθε έτσι. Ο αρχηγός της ομάδας και mvp του αγώνα με διαφορά(όχι ότι οι συμπαίκτες του υστέρησαν, βέβαια...) με δυο ξέρα σουτ έκανε το 3-1, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ίδια εικόνα και κύλησε ως τα μισά περίπου χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές. Το Λύκειο διατηρούσε μια ελαφρά, αλλά άκαρπη υπεροχή, ενώ οι Πειρατές, με εξαίρεση ένα δοκάρι, τα είχαν βρει σκούρα με την πιεστική άμυνα των αντιπάλων . Τότε, μια περίεγη αλλαγή τερματοφύλακα επηρέασε ψυχολογικά τα Λύκεια και οι Πειρατές βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν το 3-2. Με αυτό το γκολ οι Πειρατές βγήκαν από το αμπάρι που ήταν κλεισμένοι, πίεσαν και έκαναν ευκαιρίες, με πιο σημαντική ένα ακόμη δοκάρι. Όμως, το σκορ παρέμεινε και απεφεύχθη η πρώτη ισοπαλία της φετινής διοργάνωσης.
Η τελευταία φάση βρήκε τα πιτσιρίκια του Γε.Λ. εξαντλημένα, αλλά ενθουσιασμένα με μια αρχικά ανέλπιστη νίκη και τους Πειρατές να τα έχουν με τον πρώτο σκόρερ τους Ντίνο Μπελιό, για την κακή του εμφάνιση και τις ειρωνίες του όλη την εβδομάδα πριν το ματς.
Αξιοσημείωτα:
1. Ο καταπληκτικός μέχρι τότε τερματοφύλακας του Γε.Λ. Τραντάς Ιωάννης που στο 20ο λεπτό βγήκε μόνος του αλλαγή, χωρίς κανένα πρόβλημα, απλά και μόνο για να παίξει και λίγο ο αναπληρωματικός συμπαίκτης του Ψυχόπουλος Γ., ενώ το ματς ήταν σε κρίσιμο σημείο. Καλή η συναδελφική αλληλεγγύη, αλλά όχι όταν κρεμάμε μια ομάδα για χάρη ενός...
2. Η "σύλληψη" του "καταζητούμενου" Μπελιού μετά το τέλος του αγώνα από τον αντίπαλο προπονητή, αφού πιο πριν οι Τραντάς Κ. και Κόμης Σ. του είχαν "περάσει χειροπέδες" μέσα στον αγωνιστικό χώρο.


Κουρουνάκια - Απάλευτοι: 0 - 2 (άνευ αγώνα)

William Hill Sports

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares