Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011 08:33

Το νέο γήπεδο της Σερίφου!

neo_gipedo_serifou2

Ένα όνειρο δεκαετιών πλέον γίνεται πραγματικότητα, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που τόσο πολύ χρειαζόταν

το νησί μας έχει μπει στο τελικό στάδιο τοποθέτησης φυσικού χλοοτάπητα, αφού πρώτα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα περίφραξης, αυτόματου ποτίσματος και η επίστρωση χώματος για την σωστή τοποθέτηση του χόρτου.

 

Η πρωτοβουλία για να έχει ένα γήπεδο επιτέλους η Σέριφος, ξεκίνησε από ιδιώτες και επαγγελματίες οι οποίοι κυρίως ανήκουν στον Α.Ο. Σερίφου που τόσα χρόνια βρισκόταν σε αδράνεια, λόγω της έλλειψης ενός γηπέδου με τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές, έστω του αγωνιστικού χώρου. Πριν από δέκα περίπου χρόνια επί Δημαρχίας Ελευθέριου Παλαιού, ξεκίνησε η μελέτη για την ανακατασκευή του γηπέδου των Λιβαδερών και μετά από περίπου δύο χρόνια ξεκίνησαν τα έργα επί Δημαρχίας Αγγελικής Συνοδινού όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες περίφραξης, κατασκευής εξεδρών και επίστρωσης ψιλού χαλικιού και κάπου εκεί όλοι πιστέψαμε ότι επιτέλους η Σέριφος θα έχει ένα γήπεδο έστω με τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές. Ξαφνικά οι εργασίες σταμάτησαν και το γήπεδο που όλοι περιμέναμε με τόση ανυπομονησία έγινε ένα εγκαταλελειμμένο χωράφι με την ταμπέλα στον  εξωτερικό χώρο να μας θυμίζει ότι προϋπολογίστηκαν 540.435,08 €. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ξοδεύτηκαν κιόλας.



Το νέο γήπεδο της Σερίφου 2011® by sportcyclades

Αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν και ότι δε μπόρεσε να κάνει η προηγούμενη Δήμαρχος, μιας και τα έργα ξεκίνησαν επί των ημερών της, μπορούν και το κάνουν απλοί ιδιώτες και επαγγελματίες του νησιού εν μέσω οικονομικής κρίσης, με έξοδα που καλύπτονται από διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Α.Ο. Σερίφου, με χρήματα από την ίδια τους την τσέπη, με προσωπική εργασία, με μηχανήματα δικά τους και με μια μικρή αλλά σημαντική βοήθεια απ’ ότι μαθαίνουμε από τον Δήμο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στην εργασία που προσφέρουν εθελοντικά τα μικρά παιδιά, από μαθητές Δημοτικού μέχρι Λυκείου δείχνοντας τη δίψα για άθληση σε ένα χώρο όπου θα αισθάνονται ασφαλείς.

Αξίζουν πoλλά συγχαρητήρια σε όλους όσους έχουν ασχοληθεί με αυτό το εγχείρημα και όσοι είναι καχύποπτοι και δεν έχουν προσφέρει ακόμα, να σκεφτούν ότι πάνω απ’ όλα είναι η Σέριφος και η ανάπτυξη του τόπου μας, μιας και έσοδα μπορούν να δημιουργηθούν και από τον αθλητικό τουρισμό. Θα επανέλθουμε όταν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του χλοοτάπητα με συνέντευξη από τους πρωτεργάτες αυτού του εγχειρήματος και τις δυσκολίες που συνάντησαν για να φτάσουν μέχρι εδώ.

neo_gipedo_serifou1

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares