Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014 12:30

Μια πρόταση για το μέλλον των διοργανώσεων 5x5 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Φολέγανδρος, 14 Ιουνίου 2014

Μια πρόταση για το μέλλον των διοργανώσεων 5x5 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Άρθρο/ Παρέμβαση του Χρήστου Βενιανάκη

Μετά από δύο χρόνια διοργανώσεων του τουρνουά 5Χ5 της Περιφερειακής ενότητας Θήρας, έχοντας λάβει μέρος επίσης στο μοναδικό ανάλογο τουρνουά 5Χ5 των Δυτικών Κυκλάδων στην Κύθνο (το οποίο υπερείχε ως προς την αρτιότητα της διοργάνωσης), το οποίο ήταν η αρχή όλων των επόμενων διοργανώσεων, θα ήθελα να παραθέσω την δική μου οπτική όσον αφορά στην εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει η διοργάνωση αυτή στις Κυκλάδες, και γιατί όχι και στα Δωδεκάνησα μιας και ανήκουμε στην ίδια Περιφέρεια.

Καθώς οι διοργανώσεις αυτές πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα μπορούσε σε μια πρώτη φάση να τεθεί ως στόχος να αρχίσουν να διοργανώνονται ανάλογα τουρνουά σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Και στην συνεχεία θα μπορούσαν οι νικητές κάθε τοπικού τουρνουά να μαζεύονται για ένα τουρνουά 5Χ5 των πρωταθλητών όλων των Περιφερειακών ενοτήτων.

Μια άλλη σκέψη θα ήταν να στην τελική φάση να διεξάγεται ένας μόνο αγώνας, ένας «Τελικός των πρωταθλητών» μεταξύ των πρωταθλητών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, αλλά έτσι ίσως χαθεί το κύριο νόημα τέτοιων δράσεων που δεν είναι άλλο από την γνωριμία και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων των νησιών. Είναι αλήθεια πως ενώ ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου ανήκουν διοικητικά στην ίδια περιφέρεια, μοιράζονται την ίδια θάλασσα, ωστόσο έχουν να παρουσιάσουν ένα μεγάλο πλούτο διαφορετικών επιρροών, βιωμάτων και εμπειριών, με αποτέλεσμα να έχουν να δώσουν πολλά ο ένας στον άλλο, και αθλητικές διοργανώσεις, όπως ένα τουρνουά 5Χ5, μπορούν να προσφέρουν πολλά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εισερχόμενος τώρα στα πρακτικά θέματα μιας τέτοιας διοργάνωσης θα ήθελα να παραθέσω μερικές σκέψεις επ’ αυτού. Έχοντας υπόψη την οικονομική ζωή των νησιών, πιστεύω λοιπόν ότι οι διοργανώσεις μεταξύ των Περιφερειακών ενοτήτων θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα από το Φθινόπωρο και μέχρι την Άνοιξη, ώστε να καλύπτουν το μεγάλο κενό της χειμερινής περιόδου στα νησιά μας. Η δε τελική φάση ή ο «Τελικός των Πρωταθλητών» θα πρέπει να διοργανώνεται με τη σειρά, μια σε κάποιο νησί των Κυκλάδων και μια σε κάποιο νησί των Δωδεκανήσων, και σε διαφορετικό νησί κάθε χρόνο. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση το όποιο νησί φιλοξενεί κάθε φορά την τελική φάση να διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές αλλά και την υποστήριξη των επαγγελματιών του τόπου, ώστε να αναλαμβάνουν όλοι ένα μικρό μέρος του κόστους που θα αναλογεί.

Ένα άλλο δύσκολο κομμάτι της τελικής φάσης μιας τέτοιας διοργάνωσης είναι η μεταφορά των ομάδων στον τόπο διεξαγωγής των τελικών αγώνων. Εκεί θα πρέπει η διοργανώτρια Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αγωνιστεί να εντάξει μέσα στην όλη προσπάθεια τις ακτοπλοϊκές (και αεροπορικές) εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας ώστε να συνδράμουν ως χορηγοί και να καλύψουν μέρος ή και ολόκληρο το κόστος της μετακίνησης των παικτών των ομάδων που θα προχωρούν στην τελική φάση.

Γνωρίζω, πως ορισμένοι, διαβάζοντας τα παραπάνω και έχοντας υπόψιν τους την δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε ως τόπος, θα σκεφτούν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα, κάτι που ουσιαστικά είναι ένα πρωτάθλημα 5Χ5 στην Περιφέρειά μας. Απευθύνομαι λοιπόν σε όσους βρίσκουν ένα τέτοιο εγχείρημα μια καλή ιδέα και πιστεύουν ότι θα προσφέρει στα νησιά μας κάτι παραπάνω από μια ανταλλαγή αθλητικών επισκέψεων και τους παρακαλώ και τους προσκαλώ να γίνουμε μια ομάδα πίεσης που θα εξελίξει αυτήν την ιδέα μέχρι να καταφέρουμε να την δούμε να γίνεται πράξη!

ΥΓ1: Όποιος από τους αναγνώστες επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω ηλ. ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΥΓ2: Ζητώ συγνώμη για την έκταση της παρέμβασης.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares